Jump to content

Xiaomi MIX 4 - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.6.0.TKMCNXM - Android 13

Recommended Posts

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi MIX 4 (nazwa kodowa: odin).

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MIX4_V14.0.6.0.TKMCNXM_v14-13.zip/download

ROM można zainstalować zarówno przez tryb Fastboot, jak i Recovery. Więcej informacji: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Witajcie

Pierwsze co zauważyłem w po aktualizacji to brak możliwości wysłania treści bezpośrednio z galerii do apek (messenger, whatsup, nawet SMS :)).

Bezpośrednio z komunikatorów --> dodaj załącznik --> galeria--> dodaje foto/filmy

thx

Remek

Próbowałeś wyczyścić pamięć i dane w galerii? Może zaskoczy wtedy.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Ewentualnie zobacz na apkmirror czy nie ma nowszej wersji galerii.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Możesz, tylko musisz mieć do tego komputer.

Ok dzięki! Ale jak mam to zrobić? Oglądałem filmik na yt i muszę włączyć tryb fastboot później odpalić komputer i włączyć skrypt z aktualizacja tak? To wszystko? Nigdy tego nie robiłem a nie chce nic zepsuć. 

• 2 months later...
  • 1 month later...

Screenshot_2023-11-24-14-43-29-895_com.android.updater.thumb.jpg.41aedea18a2c7dc07d823a202ef1b2db.jpg 

O co tutaj chodzi? Co to znaczy Roam Rebuild? 

Dodam że nie mam na telefonie twrp a zwykle instaluje przez komputer aktualizacje a tutaj  nie mogę pobrać tego i zainstalować z kompa... Jakiś opcje? 

Screenshot_2023-11-24-14-05-22-677_com.android.updater.thumb.jpg.c2279539cd01ea5fb6662d32a9d507d3.jpg

Edited by Kierzol994

Hej,

Potrzebuje pomocy, zainstalowałem ponownie system, zrobiłem czyszczenie systemu. System uruchamia sie do etapu konfiguracji sieci wi-fi później nic sie nie dzieje  kręci sie niebieskie koło i nic wiecej, czekamem nawet godzine 😕

Miałem kiedyś to samo po aktualizacji. Problem dopiero rozwiązał się w serwisie, musieli wgrac wszystko od nowa. Niestety nie znam szczegółów naprawy ale byłem z telefonem u kilku czarodziejów i każdy rozkładał ręce. Powiedział mi że trzeba go wysłać do serwisu, oni to ogarną i ogarneli. 

15 godzin temu, Kierzol994 napisał(a):

Miałem kiedyś to samo po aktualizacji. Problem dopiero rozwiązał się w serwisie, musieli wgrac wszystko od nowa. Niestety nie znam szczegółów naprawy ale byłem z telefonem u kilku czarodziejów i każdy rozkładał ręce. Powiedział mi że trzeba go wysłać do serwisu, oni to ogarną i ogarneli. 

Wgrałem wszystko od nowa, niestety każda aktualizacja nic nie poprawiała. 

Odświeżenie/kasacja telefonu po kilku latach tez sie przydaje, teraz mam taki pusty... :D

Pomocy, po wgraniu tej aktualizacji aplikacja MacDonaldsa krzyczy mi że że względów bezpieczeństwa nie będzie działać bo zrootowany system Android. Przed aktualizacją taki problem nie występował. Płatności google też tak krzyczą ale to już inny problem, który pojawił się przed aktualizacją i jest z winy google. Z tego co mi wiadomo to chyba ten problem nie został jeszcze rozwiązany. Zacząłem szukać przyczyny i w opcjach programisty mam zaznaczone "zdjęcie blokady OEM" i jest ona wygaszona to znaczy, że nie mogę zmienić tego ustawienia. Czy ktoś ma podobny problem lub wie jak go rozwiązać? Z góry bardzo dziękuję za każdą wskazówkę.

Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka