ZduneX25 Posted May 9 Share Posted May 9 Po premierze POCO F5 i POCO F5 Pro. Specyfikacje i polskie cenyCzytaj dalej > Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 9 Share Posted May 9 Cześć. Czy warto zainteresować się kupnem powyższego fona w tych obniżonych cenach w ramach przedsprzedaży ? Liczyłem na bardziej atrakcyjną cenę, a wyszło jak wyszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 9 Share Posted May 9 W Niemczech można je kupić w oficjalnych cenach jeszcze taniej. F5 12/256 399 euro, czyli około 1820 złotych. Pro 12/256 499 euro, 2275 złotych. Pro 12/512 549 euro, 2500 złotych... https://ams.event.mi.com/de/sales2023/poco-f5-series Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted May 9 Share Posted May 9 Ja zamówiłem na mi-home F5 biała, wysyłka po 12 maja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 9 Share Posted May 9 (edited) Też zastanawiam się właśnie nad tym fonem, może wersja PRO ? Tylko nie wiem czy w telefonach Xiaomi czy Poco rejestr rozmów można scalić wg. kontaktu, bo Samsung mnie zniechęcił, jak tam leci po kolei i nie można ich scalić. Bo brałem pod uwagę jeszcze Honora 70 5G lub coś tańszego jakPoco X5 Pro 5G. Ale cóż, może warto zainwestować w nowość ? Edited May 9 by akej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 9 Share Posted May 9 29 minut temu, akej napisał(a): Tylko nie wiem czy w telefonach Xiaomi czy Poco rejestr rozmów można scalić wg. kontaktu, bo Samsung mnie zniechęcił Możesz to sprawdzić bez kupowania telefonu, po prostu instalując apkę Telefon od Google. No chyba że planujesz zmianę ROM-u po to, by mieć dialer od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 9 Share Posted May 9 Nie poto się kupuje i wydaje tyle kasy by instalować inne apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 9 Share Posted May 9 No to właśnie zainstaluj sobie na obecnym fonie i zobacz czy Ci odpowiada.Bo w Xiaomi będziesz miał fabrycznie googlowską, chyba że zmienisz rom na Tajwan, indonezja to będziesz miał od Xiaomi.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 10 Share Posted May 10 Dzięki. A tak z innej beczki, czy sterowanie telefonem możliwe jest za pomocą przycisków systemowych które powinny być na dole wyświetlacza, czy tylko za pomoca gestów ? Liczę że są obie funkcje do wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 10 Share Posted May 10 Oczywiście że jest wybór, gesty albo przyciski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 11 Share Posted May 11 Zastanawiam się czy warto wydać sporo kasy na tego Poco F5 Pro, czy może lepiej kupić tańsze Poco F5, w sumie nie zależy mi na ładowaniu bezprzewodowym, aparaty choć jak czytałem "takie sobie" są w obydwu fonach identyczne, a bebechy czyli procesory jak dla zwykłego śmiertelnika myślę że są bez różnicy. Ciekawe czy przy tych procesorach nie grzeją się te nowości ? Rozważam i porównuję te nowe poco F5 i F5Pro z jego starszym trochę bratem Poco X5 Pro 5G. W cenie jest dość znaczna różnica, a czy to przekłada się się na coś lepszego w tych nowościach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted May 11 Share Posted May 11 (edited) Nagrywanie jest lepsze w wersji Pro. Różnica w procesorach co do wydajności jest niezauważalne, w Antutu co prawda 100k na korzyść 8+ gen 1 ale i tak mało kto wykorzysta możliwości 7+ gen 2 (około milion w Antutu). Jedynie rozdzielczość ekranu może być zauważalna ale w Pro bateria będzie szybciej schodzić ze względu na ten ekran...co prawda można rozdzielczość obniżyć ale wtedy traci sens kupowania wersji Pro. Poco X5 Pro 5G jest sporo gorszy pod względem wydajności, Antutu 520k. Edited May 11 by Puma2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 11 Share Posted May 11 To dlatego "Puma20212" zakupiłeś F5 białą wersję ? Czyli zdecydować się i brać F5 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted May 11 Share Posted May 11 No, F5 wersja biała za 2.199zł . Nigdy nie chciałem wersji Pro... może dawno temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 11 Share Posted May 11 (edited) Byłem za PRO, ale chyba przekonałeś mnie do F5 i to do "białej" również. Edited May 11 by akej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted May 11 Share Posted May 11 Zawsze można zamówić Pro (przez internet) i jeśli nie będzie Tobie odpowiadać to masz 14 dni na zwrot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 11 Share Posted May 11 (edited) Cena Czyni Cuda, a i nie wiem czy odcisk w ekranie to super rozwiązanie. Trochę z ceną przesadzili, gdyby był ..... Jak zamówię Pro teraz i oddam to potem zwykły już w cenie bez promocji, bez sensu. Edited May 11 by akej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted May 11 Share Posted May 11 To prawda, liczyłem na 200zł mniej. Z czytnikiem pod ekranem bywają problemy gdy zakładasz szkło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted May 11 Share Posted May 11 Gdybym zakupił Pro to na pewno bym nie zakładał szkła ochronnego ponieważ zastosowano w nich szkło Corning Gorilla Glass 5, a mam mieszane uczucia z zakładaniem szkieł ochronnych, które zawsze po jakimś czasie bynajmniej w moich telefonach marki huawei odchodziły po krótkim czasie. Może zaryzykuję jednak na wersję Pro, choć nie lubię kupować w ciemno. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts