Jump to content

Po premierze POCO F5 i POCO F5 Pro. Specyfikacje i polskie ceny

Recommended Posts

Cześć. Czy warto zainteresować się kupnem powyższego fona w tych obniżonych cenach w ramach przedsprzedaży ? Liczyłem na bardziej atrakcyjną cenę, a wyszło jak wyszło.

Posted (edited)

Też zastanawiam się właśnie nad tym fonem, może wersja PRO ? Tylko nie wiem czy w telefonach Xiaomi czy Poco rejestr rozmów można scalić wg. kontaktu, bo Samsung mnie zniechęcił, jak tam leci po kolei i nie można ich scalić. Bo brałem pod uwagę jeszcze Honora 70 5G lub coś tańszego jakPoco X5 Pro 5G. Ale cóż, może warto zainwestować w nowość ? 

Edited by akej

29 minut temu, akej napisał(a):

Tylko nie wiem czy w telefonach Xiaomi czy Poco rejestr rozmów można scalić wg. kontaktu, bo Samsung mnie zniechęcił

Możesz to sprawdzić bez kupowania telefonu, po prostu instalując apkę Telefon od Google. No chyba że planujesz zmianę ROM-u po to, by mieć dialer od Xiaomi.

No to właśnie zainstaluj sobie na obecnym fonie i zobacz czy Ci odpowiada.
Bo w Xiaomi będziesz miał fabrycznie googlowską, chyba że zmienisz rom na Tajwan, indonezja to będziesz miał od Xiaomi.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Dzięki. A tak z innej beczki, czy sterowanie telefonem możliwe jest za pomocą przycisków systemowych które powinny być na dole wyświetlacza, czy tylko za pomoca gestów ? Liczę że są obie funkcje do wyboru.

Zastanawiam się czy warto wydać sporo kasy na tego Poco F5 Pro, czy może lepiej kupić tańsze Poco F5, w sumie nie zależy mi na ładowaniu bezprzewodowym, aparaty choć jak czytałem "takie sobie" są w obydwu fonach identyczne, a bebechy czyli procesory jak dla zwykłego śmiertelnika myślę że są bez różnicy. Ciekawe czy przy tych procesorach nie grzeją się te nowości ? Rozważam i porównuję te nowe poco F5 i F5Pro z jego starszym trochę bratem Poco X5 Pro 5G. W cenie jest dość znaczna różnica, a czy to przekłada się się na coś lepszego w tych nowościach ?

Posted (edited)

Nagrywanie jest lepsze w wersji Pro. Różnica w procesorach co do wydajności jest niezauważalne, w Antutu co prawda 100k na korzyść 8+  gen 1 ale i tak mało kto wykorzysta możliwości 7+ gen 2 (około milion w Antutu). Jedynie rozdzielczość ekranu może być zauważalna ale w Pro bateria będzie szybciej schodzić ze względu na ten ekran...co prawda można rozdzielczość obniżyć ale wtedy traci sens kupowania wersji Pro.

Poco X5 Pro 5G jest sporo gorszy pod względem wydajności, Antutu 520k.

Edited by Puma2012

Posted (edited)

Cena Czyni Cuda, a i nie wiem czy odcisk w ekranie to super rozwiązanie. Trochę z ceną przesadzili, gdyby był ..... Jak zamówię Pro teraz i oddam to potem zwykły już w cenie bez promocji, bez sensu.

Edited by akej

Gdybym zakupił Pro to na pewno bym nie zakładał szkła ochronnego ponieważ  zastosowano w nich szkło Corning Gorilla Glass 5, a mam mieszane uczucia z zakładaniem szkieł ochronnych, które zawsze po jakimś czasie bynajmniej w moich telefonach marki huawei odchodziły po krótkim czasie. Może zaryzykuję jednak na wersję Pro, choć nie lubię kupować w ciemno. Pozdrawiam.