Jump to content

MIUI V14.0.23.4.17.DEV

Recommended Posts

23421.png

• Poprawki błędów
  • To koniec wersji beta dla m.in. POCO F3 – Xiaomi kończy wsparcie. Wersje stabilne będą jeszcze wydawane.  Szczegóły tutaj
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Komunikat — Portfel Google

Dotarły do nas wczoraj informacje o problemach związanych z obsługą płatności zbliżeniowych przy użyciu Portfela Google. Były one skutkiem zmian poczynionych przez Google’a w procesie sprawdzania testu SafetyNet, które zostały zastosowane wczoraj po południu i wycofane po mniej więcej dwóch-trzech godzinach.

W chwili wydawania tego ROM-u problem nie powinien już występować, lecz nie mamy wpływu na zmiany stosowane przez Google’a. Przepraszamy za niedogodności i mamy nadzieję, że płatności będą nadal funkcjonować poprawnie na kompilacjach Xiaomi.eu.

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

devices_weekly_23021800.png.webp

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka:

• Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+)
  • Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000)
  • Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100)
  • Redmi Note 11T+ Pro [xagapro] (Dimensity 8100)
  • Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT [xaga] (Dimensity 8100)
  • Redmi K50i [xagain] (Dimensity 8100)

Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym.

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Thanks 2
  • Confused 1

no changelog to dość skromny w tej wersji 🙃 w każdym razie pobrane i wrzucone przez twrp - na razie zero zastrzeżeń - w ogóle to jestem pod wrażeniem szybkości pobrania przez updatera - wydaje mi się chyba że był to rekord a i paczki z romem są teraz większe niż kiedyś - postęp pobierania to był jakiś 1 procent na sekundę czasami nawet 2 procent - nie pamiętam żeby tak szybko to kiedykolwiek poszło :)

11 minut temu, 0kti napisał(a):

U mnie wręcz przeciwnie. Z Updatera bardzo wolno. Ręcznie ekspresowo. 😉 

ja właśnie już od dłuższego czasu - chyba mniej więcej tak jak są te wersje na A13 ręcznie w ogóle nie pobieram ... bo updater działa szybko i be porównania lepiej niż kiedyś - tam bywało że w ogóle nie zaczynał nawet pobierać albo zatrzymywał się na samym początku albo wręcz zrywał pobieranie ... a teraz super szybko i bezproblemowo :) a dzisiaj to wręcz jakiś express ... u mnie łącze to 300tka więc podejrzewam że z pełną prędkością to poszło ...

Od dwóch wersji jak wyłączę powiadomienia w niektórych aplikacjach to po każdym restarcie były ponownie włączone. Na dodatek w tej wersji nie da się w ogóle wyłączyć powiadomien z aplikacji MIUI+beta, przełącznik jest na "szaro"

sędnięte z MI 12X

16 minut temu, mr.sosu napisał(a):

Chyba taki malutki błąd tłumaczenia jest

Dodali w tej wersji i nie zdążyłem przetłumaczyć przed kompilacją. Jest już ogarnięte i będzie po polsku w następnym ROM-ie.

• Like 1
  • Thanks 1

Znalazłem taki mały błąd. W SMS -ach jak chce usunąć kilka wątków na raz to zaznaczam je i klikam usuń, ale usuwa zawsze tylko pierwszy zaznaczony, a pozostałe zostają.

Sędnięte z MI 12X

Nie wiem czy to winne ten niedziałający pasek z góry, ale gdy mamy włączoną lokalizację i wejdziemy w ustawienia->Lokalizacja to nie wyświetla mi od góry opcji (włączenia dostęp do lokalizacji) tylko wyświetla "Ostatni dostęp" i aby wyłączyć GPS to muszę przewijać do góry. Wkurzające nieziemsko.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...