Kacper Skrzypek Posted April 22 Share Posted April 22 Poprawki błędów To koniec wersji beta dla m.in. POCO F3 – Xiaomi kończy wsparcie. Wersje stabilne będą jeszcze wydawane. Szczegóły tutaj Pełna lista zmian: polska, angielska Komunikat — Portfel Google Dotarły do nas wczoraj informacje o problemach związanych z obsługą płatności zbliżeniowych przy użyciu Portfela Google. Były one skutkiem zmian poczynionych przez Google’a w procesie sprawdzania testu SafetyNet, które zostały zastosowane wczoraj po południu i wycofane po mniej więcej dwóch-trzech godzinach. W chwili wydawania tego ROM-u problem nie powinien już występować, lecz nie mamy wpływu na zmiany stosowane przez Google’a. Przepraszamy za niedogodności i mamy nadzieję, że płatności będą nadal funkcjonować poprawnie na kompilacjach Xiaomi.eu. Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka: Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+) Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000) Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T+ Pro [xagapro] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT [xaga] (Dimensity 8100) Redmi K50i [xagain] (Dimensity 8100) Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13 i 13 Pro? Nowe, hybrydowe ROMy Xiaomi.eu/MIUI Polska: Jak zainstalować ROM po raz pierwszy? Jak zainstalować Xiaomi.eu po polsku na Xiaomi 12T Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu po polsku na Xiaomi 12T? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 22 Share Posted April 22 no changelog to dość skromny w tej wersji 🙃 w każdym razie pobrane i wrzucone przez twrp - na razie zero zastrzeżeń - w ogóle to jestem pod wrażeniem szybkości pobrania przez updatera - wydaje mi się chyba że był to rekord a i paczki z romem są teraz większe niż kiedyś - postęp pobierania to był jakiś 1 procent na sekundę czasami nawet 2 procent - nie pamiętam żeby tak szybko to kiedykolwiek poszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
0kti Posted April 22 Share Posted April 22 U mnie wręcz przeciwnie. Z Updatera bardzo wolno. Ręcznie ekspresowo. 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 22 Share Posted April 22 11 minut temu, 0kti napisał(a): U mnie wręcz przeciwnie. Z Updatera bardzo wolno. Ręcznie ekspresowo. 😉 ja właśnie już od dłuższego czasu - chyba mniej więcej tak jak są te wersje na A13 ręcznie w ogóle nie pobieram ... bo updater działa szybko i be porównania lepiej niż kiedyś - tam bywało że w ogóle nie zaczynał nawet pobierać albo zatrzymywał się na samym początku albo wręcz zrywał pobieranie ... a teraz super szybko i bezproblemowo a dzisiaj to wręcz jakiś express ... u mnie łącze to 300tka więc podejrzewam że z pełną prędkością to poszło ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted April 22 Share Posted April 22 (edited) @Kacper Skrzypek bootloop na cupid -------------------------------------------------------------------- Ok, działa na pliku z sourceforge przez fastboot Edited April 22 by acocieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 22 Author Share Posted April 22 2 godziny temu, acocieto napisał(a): Ok, działa na pliku z sourceforge przez fastboot Coś poszło nie tak z uploadem niektórych ROM-ów na AFH. Zgłosiłem, będzie naprawione. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted April 22 Share Posted April 22 Od dwóch wersji jak wyłączę powiadomienia w niektórych aplikacjach to po każdym restarcie były ponownie włączone. Na dodatek w tej wersji nie da się w ogóle wyłączyć powiadomien z aplikacji MIUI+beta, przełącznik jest na "szaro"sędnięte z MI 12X Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.sosu Posted April 23 Share Posted April 23 Chyba taki malutki błąd tłumaczenia jest A tak ogólnie wszystko śmiga na Mi 11 Ultra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 23 Author Share Posted April 23 16 minut temu, mr.sosu napisał(a): Chyba taki malutki błąd tłumaczenia jest Dodali w tej wersji i nie zdążyłem przetłumaczyć przed kompilacją. Jest już ogarnięte i będzie po polsku w następnym ROM-ie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted April 24 Share Posted April 24 Znalazłem taki mały błąd. W SMS -ach jak chce usunąć kilka wątków na raz to zaznaczam je i klikam usuń, ale usuwa zawsze tylko pierwszy zaznaczony, a pozostałe zostają.Sędnięte z MI 12X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 24 Author Share Posted April 24 Faktycznie tak jest. To raczej bug Xiaomi, zobaczymy czy go naprawią (lub czy naprawili, bo jest już dostępna nowsza wersja aplikacji). 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty01 Posted April 26 Share Posted April 26 Nie wiem czy to winne ten niedziałający pasek z góry, ale gdy mamy włączoną lokalizację i wejdziemy w ustawienia->Lokalizacja to nie wyświetla mi od góry opcji (włączenia dostęp do lokalizacji) tylko wyświetla "Ostatni dostęp" i aby wyłączyć GPS to muszę przewijać do góry. Wkurzające nieziemsko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 26 Author Share Posted April 26 Xiaomi chyba coś popsuło w tym menu, istotnie tak się dzieje. Zgłosiłem u nas, ale nie wiem, czy uda się to ogarnąć własnymi siłami, czy też trzeba będzie poczekać, aż Xiaomi to zauważy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty01 Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) Jakie aplikację od roota polecacie? To Magisk był winny, że nie jest dostępny revolut na google play... Edited April 29 by qwerty01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts