Kacper Skrzypek Posted April 8 Share Posted April 8 Poprawki błędów Od 21 kwietnia koniec wersji beta dla m.in. POCO F3 – Xiaomi kończy wsparcie. Szczegóły tutaj Od 19 stycznia wszystkie nowe aktualizacje można wgrywać zarówno poprzez tryb recovery (TWRP), jak i przez tryb Fastboot. Szczegóły tutaj Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka: Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+) Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000) Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T+ Pro [xagapro] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT [xaga] (Dimensity 8100) Redmi K50i [xagain] (Dimensity 8100) Redmi K40 Gaming [ares] (Dimensity 1200) POCO F3 GT [aresin] (Dimensity 1200) Redmi Note 10 Pro (5G) / POCO X3 GT [chopin] (Dimensity 1100) Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13 i 13 Pro? Nowe, hybrydowe ROMy Xiaomi.eu/MIUI Polska: Jak zainstalować ROM po raz pierwszy? Jak zainstalować Xiaomi.eu po polsku na Xiaomi 12T Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu po polsku na Xiaomi 12T? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 8 Share Posted April 8 pobrana bezproblemowo - update przez twrp bezproblemowo -działa oki - można śmiało wrzucać Link to comment Share on other sites More sharing options...
0kti Posted April 8 Share Posted April 8 U mnie też bez problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted April 8 Share Posted April 8 Kompas/GPS nadal bez zmian w Google mapy... Zabezpieczenia z kwietnia na mi11 ultra. W poprzedniej aktualizacji były z marca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 8 Share Posted April 8 pewnie w tej wersji już wszystkie urządzenia mają kwietniowe ... u mnie na mi 11 też takowe wskoczyły ... chyba za dużo zmian nie ma w tej wersji - ale dobrze że na razie jest wszystko ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ursusc360 Posted April 10 Share Posted April 10 Poco f3, youtube po zminimalizowaniu do okienka "plywajacego", dzwiek jest cichszy, ustawienia glosnosci bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 10 Author Share Posted April 10 1 minutę temu, Ursusc360 napisał(a): Poco f3, youtube po zminimalizowaniu do okienka "plywajacego", dzwiek jest cichszy, ustawienia glosnosci bez zmian. Masz włączony Pasek narzędzi wideo dla tej aplikacji (pasek boczny)? Jeśli tak, a w nim masz włączone jakieś opcje dot. dźwięku, to one po zminimalizowaniu nie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted April 10 Share Posted April 10 @Kacper Skrzypekczemu poszedł rebuild rom? aktualizacje pokazują, że mam dostępną aktualizację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 10 Author Share Posted April 10 Widżety Leiki od aparatu nie były pokazywane na globalnych wariantach Xiaomi 13/Pro. https://xiaomi.eu/community/threads/23-4-2.68812/post-691204 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted April 10 Share Posted April 10 (edited) @Kacper SkrzypekCo trzeba włączyć, żeby można było zminimalizować YouTube do okienka pływającego? U mnie się nie da. 12x Edited April 10 by Tartary Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ursusc360 Posted April 10 Share Posted April 10 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Masz włączony Pasek narzędzi wideo dla tej aplikacji (pasek boczny)? Jeśli tak, a w nim masz włączone jakieś opcje dot. dźwięku, to one po zminimalizowaniu nie działają. Tak, czyli po zminimalizowaniu dzwiek jest "normalny", przed dzwiek "podrasowany"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 10 Author Share Posted April 10 48 minut temu, Ursusc360 napisał(a): Tak, czyli po zminimalizowaniu dzwiek jest "normalny", przed dzwiek "podrasowany"? Dokładnie (jeśli masz te opcje w pasku włączone). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 10 Author Share Posted April 10 3 godziny temu, Tartary napisał(a): @Kacper SkrzypekCo trzeba włączyć, żeby można było zminimalizować YouTube do okienka pływającego? U mnie się nie da. 12x Mieć YouTube Premium albo alternatywną aplikację do tego. Powinno wtedy działać od razu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted April 10 Share Posted April 10 Już myślałem, że mamy jakąś fajną opcję, której nie znam dla standardowej aplikacji YouTube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irek854 Posted April 11 Share Posted April 11 Czy orientuje się ktoś, czy xiaomi.eu jest świadome problemu z niedziałającym kompasem w GM? Problem nie jest rozwiązany od co najmniej czterech aktualizacji z rzędu. Dla mnie jest to ogromny problem do tego stopnia, że rozważam downgrade do 13 gdzie wszystko działało. Także pytanie, czy na MIUI14 można po prostu zainstalować MIUI13? Mam co prawda backup sprzed miesiąca, ale z powodów różnych wolałbym nie musieć go restorować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 11 Author Share Posted April 11 Problem z kompasem to problem Xiaomi/Google'a, nie nasz. @brawo wspominał, że na Globalu na POCO X4 GT to też jest. Zgłaszajcie problem do Xiaomi (aplikacja Opinie, mail, cokolwiek), to może ogarną. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted April 11 Share Posted April 11 Mam wrażenie, że rozszerzenie pamięci ram i tak uwala apki w tle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted April 12 Share Posted April 12 Bateria w moim 12x znormalniała, pewnie wcześniejsze problemy nie były spowodowane drenażem systemu tylko tym że telefon jest nowy i bateria musiała "się dotrzeć"Sędnięte z MI 12X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted April 12 Share Posted April 12 8 godzin temu, kaciek napisał(a): Bateria w moim 12x znormalniała, pewnie wcześniejsze problemy nie były spowodowane drenażem systemu tylko tym że telefon jest nowy i bateria musiała "się dotrzeć" Sędnięte z MI 12X drenowanie baterii ładnie widać w tym menu aktywności - fajnie i czytelnie to zrobili - ogólnie tak czytając wrażenia użytkowników na różnych betach to zdarzają się wersje że zużycie baterii jest zauważalnie większe a potem wchodzi kolejna wersja i już jest lepiej - aż znowu zepsują w kolejnej 🙃 a czy baterie litowo - polimerowe się "docierają" to też ciekawa kwestia ... bo w zasadzie są już pozbawione negatywnych cech poprzednich typów czyli np "efekt pamięci" czy konieczność kilkukrotnego rozładowywania do końca i lądowania na maksa dla nowych sztuk ... polimerówki w zasadzie mogą być doładowywane w dowolnej chwili a rozładowywanie ich do końca wręcz nie jest zalecane ... zakładam że Xiaomi już we wszystkich modelach korzysta tylko z polimerowych ale tu nie mam pewności ... co do baterii na tej nowej becie to trzyma całkiem nieźle - bywało gorzej 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted April 14 Share Posted April 14 Czy problem z kompasem w mapach Google powoduje że mapa nie obraca się zgodnie z kierunkiem jazdy? Pytam bo dziś jechałem i wszystko u mnie było ok. Jednie co to nie było żadnych komunikatów. Kompletna cisza, na google i Yanosik. Żadne ustawienia nic nie zmieniały.sędnięte z MI 12X Link to comment Share on other sites More sharing options...
irek854 Posted April 15 Share Posted April 15 Nawigacja w trakcie jazdy samochodem zachowuje się normalnie. Poza sytuacją gdzie zatrzymujesz się do zera, np w gąszczu uliczek, i chcesz ustalić, w którą wjechać. Stojąc w miejscu, mapa głupieje i nie ma prawidłowej orientacji. Dopiero jak się ruszy i ujedzie kilka metrów to coś widać. Ogólnie jest to mega frustrujące, szczególnie że ja codziennie muszę polegać na GM i zjadło mi to już ogrom nerwów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts