Jump to content

Aktualizacje

Recommended Posts

Dnia 29.04.2023 o 10:27, zeno55 napisał:

Jakoś trudno mi uwierzyć że dostałeś drugi zupełnie nowy egzemplarz i jest uszkodzony w taki sam sposób, mało prawdopodobne, sądzę że problem jest chyba po Twojej stronie, albo źle zakładasz, a może faktycznie nie żyjesz emoji6.pngJak dodawałem swoją to miałem jakiś problem, ale kojarzę ze chyba dodawałem wtedy złą kartę. Pamiętaj że :
- musi to być wyłącznie mastercard
- Twój bank musi obsługiwać xiaomi Pay
- warto sprawdzić czy masz włączone dla tej karty płatności zbliżeniowe oraz płatności internetowe, i jakieś środki chyba też muszą być bo nie jestem pewien czy na próbę nie pobiera jakieś groszowej kwoty.

Dobrą rzeczą jest że raz dodana karta w aplikacji będzie aż do usunięcia, nawet po wyczyszczeniu zegarka do factory reset - po ponownej synchronizacji karta nadal jest w zegarku

Przed chwilą, rafalj29 napisał:

Ja mam taka samą sytuacje, po aktualizacji tętno zero czasami pokaże właściwe i dosłownie chwile. Dostałem nowy, ale dalej to samo, wysłałem ponownie, stwierdzili ze nie ma wad, co teraz robić nie mam pojęcia jest bezużyteczny. Wszystkiemu winna jest aktualizacja. Czy ktoś może wie jak naprawić ten problem?

Naprawić można na dwa sposoby, czekać na aktualizację i modlić się żeby naprawili, druga opcja zwrot sprzętu na niezgodność z umową.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Ja bym z chęcią wrócił do wcześniejszego FW bo wszystko mi na nim śmigało bez problemu. Na wgrywaniu muzyki mi akurat nie zależy, to w końcu tylko zegarek a nie kombajn multimedialny. Jakby się tylko dało ściągnąć ten stary FW. Póki co mój zegarek nie posiada głównej funkcji do której go kupiłem, czyli obsługa powiadomień bo zostało to przez xiaomi zje**** w ostatnim sofcie

Że sprzedany towar nie jest zgodny z umową sprzedaży która mówiła, że ma mierzyć tętno.
W Googlach poszukaj - zwrot na podstawie niezgodności z umową.

Już pisałem , że mają Cię gdzieś...taka to pomoc z ich strony. Ja nawet myślałem przez moment, żeby sprzedać zegarek,ale kto kupi zegarek, który nie mierzy tętna. Także ciesz się z tego co masz🤔 Ja ogólnie jestem nieszczęśliwy...

Może jestem naiwny i liczę na cud, ale mam taką cichą nadzieję że jednak ktoś to przynajmniej u nich czyta i wyjdzie jakieś FW które to wszystko naprawi, a potem to ja już żadnych aktualizacji nie robię jeśli tylko będzie wszystko co dla mnie istotne poprawnie działać, jak to się mówi lepsze wrogiem dobrego..

Witam. Kupiłem zegarek wczoraj tylko dlatego że nie czytałem tego forum😉

U mnie co prawda wszystko działa jak trzeba. Jest tylko jeden mały problem. Jakość muzyki z zegarka jest fatalna. Ten sam plik z telefonu gra pięknie a z zegarka jest słabiutko. Podobnie grało mp3 jakieś 15 lat temu. Oprócz tego zastrzeżeń nie mam.

😂😂 Meloman sie trafił 😉.A swoja droga to po BT na sluchawkach nie najgorzej 😁ale muzyki z głośniczka sie nie słucha bo to nie do tego stworzone 😆.

U mnie w sumie dziala wszytko( widze ze większość w temacie ma problem z pulsometrem ale chyba mam farta i dziala )ale z dźwiękami powiadomień to rożnie jest czasem będą a czasem nie ale chociaż dochodza powiadomienia i wibracja dziala.Soft jest Z....ny.wcześniej wszytko bylo Ok

To jest dokładnie tak samo jak z Windowsem, usunęliśmy dziesiąt bugów, ale w gratisie dodaliśmy kolejne setki

To tak na rozluźnienie, bo to dotyczy wszystkich producentów, tylko jedni producenci usuwają bugi na które narzeka duży % userów, olewając np, zabezpieczenia (mimo zapewnień w udostępnionych logach), a inni olewają upierdliwości zgłaszane przez użytkowników, ale skupiają się na bezpieczeństwie i wytycznych wymyślanych przez nadzorców danego rynku.

Dnia 19.05.2023 o 20:07, Andy84Pl napisał:

😂😂 Meloman sie trafił 😉.A swoja droga to po BT na sluchawkach nie najgorzej 😁ale muzyki z głośniczka sie nie słucha bo to nie do tego stworzone 😆.

U mnie w sumie dziala wszytko( widze ze większość w temacie ma problem z pulsometrem ale chyba mam farta i dziala )ale z dźwiękami powiadomień to rożnie jest czasem będą a czasem nie ale chociaż dochodza powiadomienia i wibracja dziala.Soft jest Z....ny.wcześniej wszytko bylo Ok

Nie meloman tylko tego nie da się słuchać a kupiłem zegarek między innymi po to żeby na trening nie zabierać telefonu. Bitrate na oko a raczej ucho to 16-32kb/s do tego muzyka przeskakuje jak z porysowanej płyty. W moim przypadku ta funkcja jest całkowicie bezużyteczna.

Dnia 18.05.2023 o 17:47, zeno55 napisał:

Słuchasz muzyki na głośniczku z zegarka, serio? Jaką masz wersję FW i czy robiłeś aktualizacje?

Wersja to 3.16.0i więc chyba najnowsza. Podejrzewam coś z oprogramowaniem bo to co słyszę w słuchawkach tylko omyłkowo można nazwać muzyką.

System MIUI Watch 1.0

Nr wersji 1.4.174

To do słuchania muzyki to trzeba bylo innego smartwatcha wybrac przed aktualizacj mi fitnesa wogole nie bylo opcji muzyka i mozliwosci dodania jej na zegarek a testach na youtube nikt nigdy nie wspomnial ze jest mozliwosc sluchania muzyki.Chinczyki pobawili sie softem i mozna teraz.Ja  sumie żałuje ze huwaweia nie wziolem zamiast tego s1 ale prawie 500 zl byl droższy. 

• 2 weeks later...

Witam, od wczoraj posiadam zegarek i od razu go zaktualizowałem. Pomiar tętna na tarczach prawie zawsze pokazuje 0, rozumiem, że przed aktualizacją tak się nie działo?

Moje pytania:

Da się zmienić format daty na tarczach? Chyba na wszystkich jest MM/DD co jest strasznie irytujące

W mi band 5 miałem opcje auto DND, opaska przechodziła w tryb wyciszenia gdy nie wykrywała ruchu (podczas spania). Nigdzie nie widzę tej opcji na zegarku, tylko godziny w których ma przechodzić na ten tryb. Na prawdę nie da się tego nigdzie ustawić?

Do czego służy możliwość połączenia się z wi-fi?

Edited by Owik

• 3 weeks later...

Zgłaszał ktoś do nich bug powodujący zapalanie się ekranu przy: łączeniu, rozłączaniu czy przesyłaniu danych oraz synchronizacji między zegarkiem i telefonem? Nie przeszkadza to może jakoś bardzo poza tym że skraca żywotność baterii a to już jest znacząca sprawa

• 4 weeks later...
W dniu 2.04.2023 o 10:46, jedras75 napisał(a):

U mnie z kolei...pomiar tętna zero. Umarłem...lub mam ciągle takie samo 🙂

Nic nie pomaga...Poprzedni zegarek właśnie z takiego powodu zwróciłem. Co za szczęście. Zapomniał bym o jeszcze jednym detalu. Zajrzyj aby uśpić, też nie działa.

Trzeba ustawić inteligentne monitorowanie tętna.

• 3 weeks later...

Postanowiłem spisać wrażenia po ~1,5 miesiąca użytkowania.

Więc tak: przesiadka z pierwszego T-Reksa. S1 to zegarek ładny, lekki, wygodny i... to w sumie największe zalety. Głównym problemem jest dla mnie soft - apka Xiaomi (Mi Fit) lubi od czasu do czasu bez powodu zacząć potężnie drenować baterię telefonu, by po kilku dniach równie nagle się z tym uspokoić.

Dość często zdarza się, że apka pozostaje w trybie treningu (ze stałym powiadomieniem na ekranie telefonu), gdy kliknąłem już zakończenie aktywności na samym zegarku. Pozostaje wtedy albo zatrzymanie apki w czeluściach ustawień, albo restart telefonu. Raz chyba zdarzyło się, że zgubiła połączenie z zegarkiem i musiałem parować je na nowo.

Co do bugów w samym FW to o u mnie następująco:
- wybudzenie zegarka przez podniesie ręki działa w miarę sprawnie (jakieś 90% skuteczności) dopiero po zwiększeniu czułości ze standardowej na wysoką. Bez tego jest ruletka.
- funkcja odblokowania telefonu zegarkiem działa kompletnie jak chce ignorując zakres odległości, jaki zadamy, tzn. obojętnie czy w apce dam "bardzo blisko", "blisko", czy "w pobliżu", telefon łapie unlock, gdy tylko zegarek go "widzi". Nie wiem czy to nie feler mojego egzemplarza, bo przeczesując Internety nie spotkałem, by ktoś zgłaszał podobny problem. W starym T-Reksie zakres ustawiony na "bardzo blisko" wystarczał, by podczas jazdy na rowerze telefon w kieszeni spodni się sam nie odblokował i nie zaczynał żyć własnym życiem. A tutaj? No niestety
- 2x zegarek zawiesił się na amen. Za każdym razem przy odpalonej funkcji drzemki. Workaround? Przestałem jej używać.
- automatyczna pauzowanie treningu, kiedy się zatrzymujemy, działa tylko ze spacerowaniem, bieganiem lub skakanką. Z rowerem z jakiegoś powodu nie, a potrafiły to nawet stareńkie mibandy

Z powiadomieniami i pomiarami problemów akurat nie mam.

Generalnie, gdyby nie te wszystkie opisane wyżej bolączki, to byłbym zadowolony, a tak to trochę żałuję, że skąpstwo zwyciężyło i nie dołożyłem ~3 stówek do Amazfita GTR4. Na poprawki softu już nie liczę. Dotychczas wypuszczali nowy FW raz na kwartał albo i pół roku, zamiast skupiać się na poprawkach bugów, dodawali IMO bzdety, jak np. to ładowanie muzyki na zegarek.

Pod koniec minionego roku w Chinach wyszedł już model S2, jednak o globalnej jego wersji nadal nie słychać (coś tam jedynie o znacznie droższym wariancie - S2 Pro), a podobno choćby sobie tego S2 sprowadzić, to nie da rady sparować z naszą wersją apki Mi Fit. Tym bardziej prawdopodobnym wydaje mi się więc, że na łataniu S1 Chińczycy już całkiem położą lagę, choć chciałbym się mylić...

Dlatego ja od pewnego czasu już nie korzystam z aplikacji na codzień, dzięki temu ładuje zegarek raz w miesiącu, góra dwa. Aplikacja żre baterie na potęgę, co chwila synchronizuje dane ale najgorsze że wtedy podświetla ekran i myślę że w tym największy problem z drenowaniem baterii . Zgłaszałem to już nie raz, xiaomi zrzuca winę na dewelopera apki, ten z kolei odsyła do supportu, czyli spychologia i nic więcej. Może gdyby było więcej zgłoszeń cos by z tym zrobili, ale jak mają jedno czy dwa zgłoszenia to mają to gdzieś.

• 1 month later...

Ja zrobiłem aktualizację zaraz po zakupie jakiś czas temu i mam mieszane uczucia. Bateria hm no cóż, jak dla mnie słabo. Mój poprzedni zegarek amazfit Stratos 2 spokojnie trzymał tydzień i więcej przy normalnym użytkowaniu. Miłacz S1 Active jak trzyma 3-4 dni to jest ok, bateria ginie w oczach. Mam włączony AOD bo chce mieć cały czas wgląd na godzinę, tak mi zostało po Stratos 2, tam nie musiałem się tym martwić ze względu na transflektywny wyświetlacz. Mam włączone tętno co 1 min, pomiar snu i tlenu we krwi i w sumie nic poza tym.  Dziwnie też mierzy puls, czasem na ekranie jest 0 i bez znaczenia czy ustawię na auto czy 1 min. Tak samo podczas treningu, człowiek macha sztangą, hantlami sapie i dyszy a puls pokazuje 80 🙄, totalnie bezużytecznie. Co do płatności NFC to mam karty Visa, ale rozwiązałem to za pomocą Curve i normalnie można płacić, chociaż nie jest to jakoś wygodne, trzeba wpisać PIN i dokonać płatności w ciągu 60 sek, zegarek w tym czasie musi być zsynchronizowany. Zegarek jest ładny lekki, nieźle wygląda ale sam soft mało praktyczny, praktycznie bez aplikacji i synchronizacji bezużyteczny, taki zabawkowy, nie wiele opcji personalizacji i ustawień. Niezły wyświetlacz amoled i niektóre tarcze ładne a inne do niczego. Zegarek byłby ok, ale zabija go słaby ubogi soft, słaba bateria albo wina softu który ją zjada, dziwnie działajcy pomiaru tętna. Zastanawiam się kiedy ukaże się aktualizacja która może coś naprawi bo żałuję, że zdecydowałem się na tę aktualizację, nawet nie zdążyłem poprzedniego softu sprawdzić a z tego co czytam był lepszy.

Edited by Falonso

• 3 months later...

W razie, jakby ktoś nie umiał dodać karty z błędem 9004. Zegarek do ustawien fabrycznych. W aplikacji mi fitness potwierdzić adres e-mail. Usunąć zegarek z aplikacji, co ważne Wylogować się z aplikacji a nie tylko zamknąć i od nowa się Zalogować. Ponowne uruchomienie telefonu, też jest bezużyteczne. Tylko po ponownym logowaniu zostanie zaktualizowana baza aplikacji i ponownie dodać urządzenie, po czym normalnie dodać karty płatnicze. 

U mnie różne próby spaliły na panewce, dopiero wszystko jak wyżej, pomogło. 

W dniu 1.04.2023 o 23:58, zeno55 napisał(a):

Jak dla mnie to porażka, nie widzę zmian na plus, a jest nawet gorzej. Serwer aplikacji nadal nie działa, odpowiedzi na wiadomości-brak, podgląd zdjęć-brak. Mało tego zegarek ciągle wali jakimś komunikatem o usługach działających w tle - mam wszystkie możliwe uprawienia i brak ograniczeń mimo tego ładuje co chwilę jakiś komukat który nawet jest niepełny (obcięty) więc nie wiadomo nawet do końca o co mu chodzi.Szkoda że nie da się zrobić downgrade. Jakas totalna amatorszczyzna. Mam inny zegarek jakiś totalny chiński szajs za 80 zł który kupiłem przed S1 i tam nie ma problemu z wyświetlaniem zdjęć więc da się zrobić tylko trzeba chcieć. Wyleczyłem się na przyszłość z jakichkolwiek produktów Xiaomi i POCO bo zarówno z telefonem jak i zegarkiem są tylko ciągłe problemy a support żaden, po prostu "kup i spier****"

Hej.

Rozwiązałeś już problem z wyskakującym komunikatem "usługa działająca w tle" ?

Ja mam to samo :-(

Szczerze mówiąc jakoś rozwiązałem ale to było na tyle dawno że nie pamiętam co zrobiłem..., . Generalnie synchronizację mam wyłączona, apke włączam tylko jak potrzrbuje, głównie z powodu baterii-zegarek ładuje raz na miesiąc i to jest największa jego zaletą. Chyba też wyłączyłem gdzieś w ustawieniach jakieś opcje powiadomień, pamiętam że swojego czasu długo się męczyłem z tym komunikatem i od tamtego czasu już nic nie ruszam w ustawieniach.