Tadek68 Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Nawigacja w tel Xiaomi Redmi2 przy pomocy map z google maps chodzi bardzo niepłynnie - obraz mapy przesuwa się skokowo. Przypuszczam, że GPS słabo widzi satelity. Gdzie w tym tel można ustawiać parametry GPS ? A może nie ma takiej możliwości ? mój mail: [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Sprawdź ustawienia lokalizacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cililing Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 (edited) Wyjdź w jakieś dobre miejsce, najlepiej drogę, bez drzew, takie szczere niezabudowane pole. Odpal jakąś apkę z gps-em, najlepiej GPS Test (żebyś widział jak tam satelity odnajduje), i poczekaj tak 4-5 minut. Zaktualizuj sobie A-GPS (możesz to wykonać właśnie za pomocą owej aplikacji). Powinno pomóc, często jest tak, że GPS nie może się odnaleźć, np. kiedy testujemy go w domu albo w ruchu. Dodatkowo jak sprawdzisz w takowej aplikacji jak GPS Test, będziesz wiedział jak tam z wyznaczaniem pozycji GPS. Ona podaje ilość znalezionych satelit, ilość połączonych, i w końcu dokładność lokalizacji. Tutaj link do wspomnianej apki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chartcross.gpstest&hl=pl Edited August 16, 2015 by Cililing Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek68 Posted August 20, 2015 Author Share Posted August 20, 2015 Dziekuję za pomoc - jednak nic nie pomagało z tym GPS. Dopiero jak przełaczyłem T-mobile na Plus w dostepie do internetu - to GPS działa o wiele lepiej. Moze ktoś wie - jak ustawić wyszukiwanie głosowe w ksiązce telefonicznej w Redmi2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek68 Posted August 28, 2015 Author Share Posted August 28, 2015 Zmiana z T-mobile na Plus jednak niewiele pomogła - czy moze ma ktoś jeszcze jakiś inny pomysł ? Może mam ustawioną niską wydajnosc ? Gdzie się zmienia na wysoką wydajność ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelo_pl Posted August 31, 2015 Share Posted August 31, 2015 Mam podobny problem , aplikacja Yanosik , albo Automapa podczas podrózy co chwila wywala brak zasięgu GPS. Gdzie w tym samym miejscu stara nawigacja Pentagram działa idealnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 31, 2015 Share Posted August 31, 2015 Pobierzcie sobie GPS Test lub jakąś podobną apkę i zobaczcie ile macie satelit podłączonych i jak szybko łapie Fix. Być może jest to kwestia rom i wystarczy tylko podmienić gps.conf z innego ROM a być może to po prostu otoczenie w jakim jesteście... gęste lasy/zabudowania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelo_pl Posted August 31, 2015 Share Posted August 31, 2015 a być może to po prostu otoczenie w jakim jesteście... gęste lasy/zabudowania... To odpada bo jak pisałem na szybie obok zamonotowany bardzo stary GPS Pentagrama i nie miał problemu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted August 31, 2015 Share Posted August 31, 2015 Serwer A-GPS ustawisz sobie apką FasterGPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Po aktualizacji do 5.11.5 Endomondo często gubi zasięg gps, wcześniejsze wersje nie miały tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaplon Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Czy komuś udało się rozwiązać problem skokowego działania nawigacji (niezależnie od samego programu nawigacyjnego; taki sam efekt mam w Google Maps czy Here)? Dodatkowo u mnie występuje problem z niewłaściwym kierunkiem, jaki jest wyświetlany w nawigacji, gdzie Google Maps cały czas pokazuje że próbuję jechać "w poprzek" drogi, a nie "na wprost"..... Taki sam efekt miałem na MIUI 5.11.12, 5.11.19, 5.11.26. Późniejszych już nie testowałem. Proszę o pomoc - nawigacja jest w moim przypadku najczęściej wykorzystywaną funkcją w telefonie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts