Jump to content

GPS nawigacja słabo chodzi

Tadek68

Recommended Posts

Wyjdź w jakieś dobre miejsce, najlepiej drogę, bez drzew, takie szczere niezabudowane pole. Odpal jakąś apkę z gps-em, najlepiej GPS Test (żebyś widział jak tam satelity odnajduje), i poczekaj tak 4-5 minut. Zaktualizuj sobie A-GPS (możesz to wykonać właśnie za pomocą owej aplikacji). Powinno pomóc, często jest tak, że GPS nie może się odnaleźć, np. kiedy testujemy go w domu albo w ruchu.

Dodatkowo jak sprawdzisz w takowej aplikacji jak GPS Test, będziesz wiedział jak tam z wyznaczaniem pozycji GPS. Ona podaje ilość znalezionych satelit, ilość połączonych, i w końcu dokładność lokalizacji.

Tutaj link do wspomnianej apki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chartcross.gpstest&hl=pl

Edited by Cililing

Dziekuję za pomoc - jednak nic nie pomagało z tym GPS.

Dopiero jak przełaczyłem T-mobile na Plus  w dostepie do internetu - to GPS działa o wiele lepiej.

Moze ktoś wie - jak ustawić wyszukiwanie głosowe w ksiązce telefonicznej w Redmi2 ?

Pobierzcie sobie GPS Test lub jakąś podobną apkę i zobaczcie ile macie satelit podłączonych i jak szybko łapie Fix. Być może jest to kwestia rom i wystarczy tylko podmienić gps.conf z innego ROM :P a być może to po prostu otoczenie w jakim jesteście... gęste lasy/zabudowania...

• 2 months later...
  • 1 month later...

Czy komuś udało się rozwiązać problem skokowego działania nawigacji (niezależnie od samego programu nawigacyjnego; taki sam efekt mam w Google Maps czy Here)?

Dodatkowo u mnie występuje problem z niewłaściwym kierunkiem, jaki jest wyświetlany w nawigacji, gdzie Google Maps cały czas pokazuje że próbuję jechać "w poprzek" drogi, a nie "na wprost".....

Taki sam efekt miałem na MIUI 5.11.12, 5.11.19, 5.11.26. Późniejszych już nie testowałem.

Proszę o pomoc - nawigacja jest  w moim przypadku najczęściej wykorzystywaną funkcją w telefonie....

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...