Jump to content

Redmi Note 2 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

X-SKLEP

Recommended Posts

W tym telefonie gps (i zasieg wifi) jest rewelacyjny. W budynku satelity lapie w kilka/kilkanascie sekund. Nie spotkalem sie jeszcze w internecie z negatywna opinia na ten temat.

Potwierdzam. U mnie złapanie pozycji to kwestia max 5s.(przy użyciu gogle map nawet 3s), więc Mediatek zrobił postęp. Wifi również poprawione.  Wczoraj zdarzyło mi się, że gdy używałem Yanosika to pokazywał pozycje 3m na lewo od trasy ale to może przez to, że jechałem przez las.

jestem prawie pewien ze jemu chodzilo o jakosc robionych zdjec ;P a nie o zdjecia telefonow ale biore poprawke na to ze jestem lamcza i moge sie mylic 

Chodzi mi zdecydowanie o jakość robionych zdjęć.

Ktoś posiada/posiadał oba modele?

Zdecydowanie zależy mi na dobrych fotkach.

Kilkanaście stron wcześniej wstawiłem zdjęcia jakie robi Redmi Note 2. Do tych przy dobrym świetle (dobrze oświetlane pomieszczenia, na dworze przy świetle słonecznym) zdjęcia moim zdaniem są znakomite. W słabo oświetlonych pomieszczeniach są średnie.

Po połączeniu z mibandem strasznie ściszył mi się głos rozmówcy w połączeniach (tak mi się wydaje, że po sparowaniu). Przed było dobrze, nawet miałem głośność na połowie i starczało. Czy jest to związane z opaską? Chcę się upewnić przed wipe/instalacja najnowszego MIUI :P

Mam kilka pytań.

Zamawiałem telefon z tej aukcji:
http://www.spemall.com/XIAOMI-REDMI-NOTE-2-4G-LTE-Smartphone-with-64Bit-Octa-Core-5-5-Inch1920-1080-FHD-Screen-Android-5-0-2GB-RAM_g.html

Na zdjęciach widać ze to wersja FDD. Na mailu pytałem czy na pewno pod baterią ma taki numer jak na zdj - odpowiedzieli mi że tak. Czyli, ze jak zamówię dostane wersję FDD.

Zamówiłem, zapłaciłem paypalem otrzymałem wersję TD.

Co mogę z tym zrobić ? Jakiś spór na paypalu że otrzymałem inną wersje i że chce jakis częściowy zwrot $$ ?

Też się przymierzam do zakupu z tej strony. Daj znać jaki finał będzie miała ta sytuacja. Jakieś nieprzyjemności / niespodzianki były po drodze? VATu rzeczywiście nie ma?

Wysłane z mojego FreeTAB 7001 HD IC przy użyciu Tapatalka

Numer modelu masz 2015052?

Tak.

W mailu specjalnie pytalem  jaki nr jest pod baterią.

Mówili, że taki jak na zdj.

Też się przymierzam do zakupu z tej strony. Daj znać jaki finał będzie miała ta sytuacja. Jakieś nieprzyjemności / niespodzianki były po drodze? VATu rzeczywiście nie ma?

Nie było vatu.

Za telefon załacłem 24 (czwartek). Na drugi dzień dostałem tracking nr.

Wysyłka po weekendzie

Wysłanie przesyłki     2015-09-28 15:33    SINGAPORE SŘ2

Nadejście przesyłki     2015-10-03 11:20    WER Warszawa

Dzisiaj 6.10 odebrałem.

Zadeklarowane jako "Digital photo frame" - 19 usd

Edited by Jonywalker

W takim razie najpierw napisz do sprzedawcy jak wygląda sytuacja i że chcesz zwrot różnicy w cenach telefonu oraz dodatkowe 15usd za straty moralne bo teraz musisz mieć telefon którego nie chciałeś. Jeżeli to nie poskutkuje otwórz spór na paypal i załącz całą korespondencję. Wiadomości pisz w taki sposób jakbyś już wiedział że paypal będzie je czytał więc kulturalnie :-)

Edited by Winiu89

Tak, tylko jak mam im przedstawić tą różnice w cenie, bo u nich  w sklepie jest tylko jedna aukcja z tym telefonem - ta którą podałem.

Tam przedstawiają na zdjęciach wersje FDD.

Tak, z tego. Jeżeli masz "Updater" to przez tą apkę, aktualizujesz zgodnie z Metodą 1 -.- wszystko przecież masz opisane.

Sklep nie ma cenowo ustawionej innej wersji, więc moim zdaniem zapomnij o zwrocie nawet ~15$. Możesz oczywiście pisać ze sprzedawcą i PP, że dostałeś "złą" wersję, ale czy chce Ci się w to bawić? Sklep pewnie będzie chciał odsyłki towaru, zabawy z tym więcej niż "zwróciłaby" różnica w cenie. Na początku napisz do samego sprzedawcy, PP zostaw w ostateczności, napisz, że tel może zostać, ale chcesz zwrotu 15$. Różnice w cenie znajdziesz w np oficjalnym sklepie Xiaomi.

z tym VATem to spokojnie, ja właśnie sprawdziłem...

Zatrzymanie przez urząd celny 2015-10-06 01:47

WER Warszawa

sąsiad zamawiał dzień po mnie i ma to samo ...;/

pozostaje czekać na list od celników ;/

Numer modelu masz 2015052?

Rozjaśnijcie mi proszę, bo naprawdę ciężko to ogarnąć: ma być 2015052, a nie 2015051, tak? Ten pierwszy to FDD-LTE, drugi to TD-LTE.

A jaki numerek może mieć wersja, która jest i FDD i TD na raz, taka jak tu: https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/239-redmi-note-2.html#/rozmiar_pamieci-16_gb/typ_sieci-lte/kolor-black

Chyba, że to błąd w opisie i jest to tylko FDD (raczej niż tylko FD)?

Czy wersja 2015051 ma też istotne w PL "braki" w zakresie obsługiwanych pasm 3G?

Dzięki.

Edited by latet

z tym VATem to spokojnie, ja właśnie sprawdziłem...

Zatrzymanie przez urząd celny 2015-10-06 01:47

WER Warszawa

sąsiad zamawiał dzień po mnie i ma to samo ...;/

pozostaje czekać na list od celników ;/

Ze spemall brałeś? Ciekawe co w takiej sytuacji. Na telchina się ogłaszają, że jest "no tax"

Rozjaśnijcie mi proszę, bo naprawdę ciężko to ogarnąć: ma być 2015052, a nie 2015051, tak? Ten pierwszy to FDD-LTE, drugi to TD-LTE.

A jaki numerek może mieć wersja, która jest i FDD i TD na raz, taka jak tu: https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/239-redmi-note-2.html#/rozmiar_pamieci-16_gb/typ_sieci-lte/kolor-black

Chyba, że to błąd w opisie i jest to tylko FDD (raczej niż tylko FD)?

Czy wersja 2015051 ma też istotne w PL "braki" w zakresie obsługiwanych pasm 3G?

Dzięki.

051 to FDD+TD, 052 to samo TD(chyba, sam sie juz mieszam), ale... obie te wersję i tak obsługują FDD-LTE, Xiaomi coś albo pomieszało, albo to jakaś specjalna zagrywka z ich strony :P. XFS sprzedaje wersje FDD-LTE.

• Like 1

od goldwaya brałem, NL post,

sąsiad tak samo....

i jeszcze prosiłem aby napisali wartość 26$ itd... pech

Goldway i większość sklepów to inna bajka. Albo masz VAT albo nie - to loteria, nikt Ci nic nie gwarantuje, a właśnie spemall się ogłaszał na telchina, że note 2 idzie bez VAT, przez co ich oferta wydaje mi się korzystna.

Na odwrot : 2015051 to jest FDD-LTE.

Ale którąkolwiek wersję byś nie kupił, będzie Ci wszystko działało. Z tym, że u chińczyków TD-LTE jest trochę tańsze.

OK, to że będzie działało to jedno, super. Ale czy ta sama wersja MIUI Polska ("hermes") da się wgrać do obu wersji? Pewnie tak, ale wolę się upewnić. Bo jest tylko jedna wersja PL.

Edited by latet

Goldway i większość sklepów to inna bajka. Albo masz VAT albo nie - to loteria, nikt Ci nic nie gwarantuje, a właśnie spemall się ogłaszał na telchina, że note 2 idzie bez VAT, przez co ich oferta wydaje mi się korzystna.

wiem, zasady ogólne przesyłek znam, jednak pomimo sporej ilości paczek jakie przez ost. lata zamawiałem to VAT będe miał po raz pierwszy..

ciekawi mnie tylko czy wyślą listem żadanie przedstawienia dokumentów zakupu, płatności itd.

czy doliczą VAT z automatu na podstawie ceny podanej na opakowaniu ....

czas pokaże ...

Mam pobrać cały soft i to archiwum nazwać update?

Przepraszam ze tak nie ogarniam, ale nie chce nic zepsuć :D

Stary, ile ty masz lat?

"Upewniamy się przed rozpoczęciem aktualizacji czy nazwa pliku w pamięci USB telefonu nazywa się "update.zip".

Jeśli nie, musimy ją zmienić gdyż Mi Recovery rozpoznaje tylko taką nazwę pliku."

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• Like 1