latet Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Jak wygląda flashowanie Redmi Note 2? Bo wg poradnika: http://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/MiFlash jest tylko dla Snapdragonów. Tutaj natomiast: http://en.miui.com/a-234.htmljest ROM do flashowania tego telefonu. Jak się więc to robi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiu Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 W tym telefonie gps (i zasieg wifi) jest rewelacyjny. W budynku satelity lapie w kilka/kilkanascie sekund. Nie spotkalem sie jeszcze w internecie z negatywna opinia na ten temat. Potwierdzam. U mnie złapanie pozycji to kwestia max 5s.(przy użyciu gogle map nawet 3s), więc Mediatek zrobił postęp. Wifi również poprawione. Wczoraj zdarzyło mi się, że gdy używałem Yanosika to pokazywał pozycje 3m na lewo od trasy ale to może przez to, że jechałem przez las. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Will5on Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 jestem prawie pewien ze jemu chodzilo o jakosc robionych zdjec ;P a nie o zdjecia telefonow ale biore poprawke na to ze jestem lamcza i moge sie mylic Chodzi mi zdecydowanie o jakość robionych zdjęć. Ktoś posiada/posiadał oba modele? Zdecydowanie zależy mi na dobrych fotkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Kilkanaście stron wcześniej wstawiłem zdjęcia jakie robi Redmi Note 2. Do tych przy dobrym świetle (dobrze oświetlane pomieszczenia, na dworze przy świetle słonecznym) zdjęcia moim zdaniem są znakomite. W słabo oświetlonych pomieszczeniach są średnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Po połączeniu z mibandem strasznie ściszył mi się głos rozmówcy w połączeniach (tak mi się wydaje, że po sparowaniu). Przed było dobrze, nawet miałem głośność na połowie i starczało. Czy jest to związane z opaską? Chcę się upewnić przed wipe/instalacja najnowszego MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Przecież masz możliwość sprawdzenia tego samem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Po rozłączeniu to samo. Chodzi o to czy po sparowaniu telefon nie wszedł w jakiś tryb zestawu głośnomówiącego czy coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 (edited) Opaski, MiKey, motywy, godziny ciszy, BT... To zwykle oznacza problemy. Nie używam nic z wymienionych i problemów brak Edited October 5, 2015 by latet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
juventus82 Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Na tabletowo wyczytałem ze xiaomi zamiast stosowania wyświetlaczy od sharpa zastosowalo wyświetlacze rodzimej firmy. I przyznalo się do tego. Tyko nigdzie nie mogę tego znaleźć. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Ekran z tamtego wątku jest za bardzo żółty. Mam AIO i nawet na trybie czytania takiego koloru nie osiągnę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 wgrałem miui polska a dzisiej trafił się klient na nota który chce język niemiecki. proszę podeślijcie link z miui german albo multiLanguage. dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 wgrałem miui polska a dzisiej trafił się klient na nota który chce język niemiecki. proszę podeślijcie link z miui german albo multiLanguage. dzięki http://xiaomi.eu/community/ Multi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Mam kilka pytań. Zamawiałem telefon z tej aukcji:http://www.spemall.com/XIAOMI-REDMI-NOTE-2-4G-LTE-Smartphone-with-64Bit-Octa-Core-5-5-Inch1920-1080-FHD-Screen-Android-5-0-2GB-RAM_g.html Na zdjęciach widać ze to wersja FDD. Na mailu pytałem czy na pewno pod baterią ma taki numer jak na zdj - odpowiedzieli mi że tak. Czyli, ze jak zamówię dostane wersję FDD. Zamówiłem, zapłaciłem paypalem otrzymałem wersję TD. Co mogę z tym zrobić ? Jakiś spór na paypalu że otrzymałem inną wersje i że chce jakis częściowy zwrot $$ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Numer modelu masz 2015052? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Też się przymierzam do zakupu z tej strony. Daj znać jaki finał będzie miała ta sytuacja. Jakieś nieprzyjemności / niespodzianki były po drodze? VATu rzeczywiście nie ma? Wysłane z mojego FreeTAB 7001 HD IC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) Numer modelu masz 2015052? Tak. W mailu specjalnie pytalem jaki nr jest pod baterią. Mówili, że taki jak na zdj. Też się przymierzam do zakupu z tej strony. Daj znać jaki finał będzie miała ta sytuacja. Jakieś nieprzyjemności / niespodzianki były po drodze? VATu rzeczywiście nie ma? Wysłane z mojego FreeTAB 7001 HD IC przy użyciu Tapatalka Nie było vatu. Za telefon załacłem 24 (czwartek). Na drugi dzień dostałem tracking nr. Wysyłka po weekendzie Wysłanie przesyłki 2015-09-28 15:33 SINGAPORE SŘ2 Nadejście przesyłki 2015-10-03 11:20 WER Warszawa Dzisiaj 6.10 odebrałem. Zadeklarowane jako "Digital photo frame" - 19 usd Edited October 6, 2015 by Jonywalker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) W takim razie najpierw napisz do sprzedawcy jak wygląda sytuacja i że chcesz zwrot różnicy w cenach telefonu oraz dodatkowe 15usd za straty moralne bo teraz musisz mieć telefon którego nie chciałeś. Jeżeli to nie poskutkuje otwórz spór na paypal i załącz całą korespondencję. Wiadomości pisz w taki sposób jakbyś już wiedział że paypal będzie je czytał więc kulturalnie Edited October 6, 2015 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) Tak, tylko jak mam im przedstawić tą różnice w cenie, bo u nich w sklepie jest tylko jedna aukcja z tym telefonem - ta którą podałem. Tam przedstawiają na zdjęciach wersje FDD. Edited October 6, 2015 by Jonywalker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) W takim razie napisz że w ofercie mają model fdd a sprzedają td, napisz że różnica to 20usd no i te dodatkowe 15usd Edited October 6, 2015 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Jeszcze mam pytaniehttp://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Według której metody mam robić, żeby wgrać MIUI Polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Tak, tylko jak mam im przedstawić tą różnice w cenie, bo u nich w sklepie jest tylko jedna aukcja z tym telefonem - ta którą podałem. Tam przedstawiają na zdjęciach wersje FDD. Tak, z tego. Jeżeli masz "Updater" to przez tą apkę, aktualizujesz zgodnie z Metodą 1 -.- wszystko przecież masz opisane. Sklep nie ma cenowo ustawionej innej wersji, więc moim zdaniem zapomnij o zwrocie nawet ~15$. Możesz oczywiście pisać ze sprzedawcą i PP, że dostałeś "złą" wersję, ale czy chce Ci się w to bawić? Sklep pewnie będzie chciał odsyłki towaru, zabawy z tym więcej niż "zwróciłaby" różnica w cenie. Na początku napisz do samego sprzedawcy, PP zostaw w ostateczności, napisz, że tel może zostać, ale chcesz zwrotu 15$. Różnice w cenie znajdziesz w np oficjalnym sklepie Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Tylko nie wiem jeszcze według której metody to wgrywać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 z tym VATem to spokojnie, ja właśnie sprawdziłem... Zatrzymanie przez urząd celny 2015-10-06 01:47 WER Warszawa sąsiad zamawiał dzień po mnie i ma to samo ...;/ pozostaje czekać na list od celników ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CjRudi Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Tylko nie wiem jeszcze według której metody to wgrywać. To pomyśl. Ludzie tam jest napisane kiedy której używać. Pamiętajcie, nieużywane narządy zanikają. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) Numer modelu masz 2015052? Rozjaśnijcie mi proszę, bo naprawdę ciężko to ogarnąć: ma być 2015052, a nie 2015051, tak? Ten pierwszy to FDD-LTE, drugi to TD-LTE. A jaki numerek może mieć wersja, która jest i FDD i TD na raz, taka jak tu: https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/239-redmi-note-2.html#/rozmiar_pamieci-16_gb/typ_sieci-lte/kolor-black Chyba, że to błąd w opisie i jest to tylko FDD (raczej niż tylko FD)? Czy wersja 2015051 ma też istotne w PL "braki" w zakresie obsługiwanych pasm 3G? Dzięki. Edited October 6, 2015 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 z tym VATem to spokojnie, ja właśnie sprawdziłem... Zatrzymanie przez urząd celny 2015-10-06 01:47 WER Warszawa sąsiad zamawiał dzień po mnie i ma to samo ...;/ pozostaje czekać na list od celników ;/ Ze spemall brałeś? Ciekawe co w takiej sytuacji. Na telchina się ogłaszają, że jest "no tax" Wysłane z mojego FreeTAB 7001 HD IC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 od goldwaya brałem, NL post, sąsiad tak samo.... i jeszcze prosiłem aby napisali wartość 26$ itd... pech Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Rozjaśnijcie mi proszę, bo naprawdę ciężko to ogarnąć: ma być 2015052, a nie 2015051, tak? Ten pierwszy to FDD-LTE, drugi to TD-LTE. A jaki numerek może mieć wersja, która jest i FDD i TD na raz, taka jak tu: https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/239-redmi-note-2.html#/rozmiar_pamieci-16_gb/typ_sieci-lte/kolor-black Chyba, że to błąd w opisie i jest to tylko FDD (raczej niż tylko FD)? Czy wersja 2015051 ma też istotne w PL "braki" w zakresie obsługiwanych pasm 3G? Dzięki. 051 to FDD+TD, 052 to samo TD(chyba, sam sie juz mieszam), ale... obie te wersję i tak obsługują FDD-LTE, Xiaomi coś albo pomieszało, albo to jakaś specjalna zagrywka z ich strony . XFS sprzedaje wersje FDD-LTE. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 od goldwaya brałem, NL post, sąsiad tak samo.... i jeszcze prosiłem aby napisali wartość 26$ itd... pech Goldway i większość sklepów to inna bajka. Albo masz VAT albo nie - to loteria, nikt Ci nic nie gwarantuje, a właśnie spemall się ogłaszał na telchina, że note 2 idzie bez VAT, przez co ich oferta wydaje mi się korzystna. Wysłane z mojego FreeTAB 7001 HD IC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) Na odwrot : 2015051 to jest FDD-LTE. Ale którąkolwiek wersję byś nie kupił, będzie Ci wszystko działało. Z tym, że u chińczyków TD-LTE jest trochę tańsze. OK, to że będzie działało to jedno, super. Ale czy ta sama wersja MIUI Polska ("hermes") da się wgrać do obu wersji? Pewnie tak, ale wolę się upewnić. Bo jest tylko jedna wersja PL. Edited October 6, 2015 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
CjRudi Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Milion razy już to pytanie było. Będzie. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Goldway i większość sklepów to inna bajka. Albo masz VAT albo nie - to loteria, nikt Ci nic nie gwarantuje, a właśnie spemall się ogłaszał na telchina, że note 2 idzie bez VAT, przez co ich oferta wydaje mi się korzystna. Wysłane z mojego FreeTAB 7001 HD IC przy użyciu Tapatalka wiem, zasady ogólne przesyłek znam, jednak pomimo sporej ilości paczek jakie przez ost. lata zamawiałem to VAT będe miał po raz pierwszy.. ciekawi mnie tylko czy wyślą listem żadanie przedstawienia dokumentów zakupu, płatności itd. czy doliczą VAT z automatu na podstawie ceny podanej na opakowaniu .... czas pokaże ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Coś dziś ze mna nie tak bo nie ogarniam Gdzie znajduje sie plik update.zip ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) Mam pobrać cały soft i to archiwum nazwać update? Przepraszam ze tak nie ogarniam, ale nie chce nic zepsuć Edited October 6, 2015 by Jonywalker Link to comment Share on other sites More sharing options...
CjRudi Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Mam pobrać cały soft i to archiwum nazwać update? Przepraszam ze tak nie ogarniam, ale nie chce nic zepsuć Stary, ile ty masz lat? "Upewniamy się przed rozpoczęciem aktualizacji czy nazwa pliku w pamięci USB telefonu nazywa się "update.zip". Jeśli nie, musimy ją zmienić gdyż Mi Recovery rozpoznaje tylko taką nazwę pliku." Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts