amapi3d Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 No a mi GPS przestał działać.znów zaczynamy cyrki z chińskimi telefonami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Przecież przy dobrym słonecznym dniu to i nokią 3310 zdjęcie zrobisz Ja obecnie użytkuje 6610i więc mogę wam tu wrzucić zdjęcia dla porównania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
allol Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Endomodo gps działa. Wczoraj na starym romie w nocy spadło 13% dziś na nowym romie 0% Dla mnie na chwilę obecną został tylko problem z wybudzaniem telefonu, nie zawsze włącza się ekran, ale z tego co widzę to już nad tym pracują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlos231 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Idealnie jakby zrobili wybudzenie na double tap Ja mam jeszcze do rozwiązania takie kwestie: 1. Wybudzenie double tap (jeśli nie będzie to trudno) 2. Klawiatura z klawiszami numerycznymi i polskim T9 (ala to http://i.imgur.com/EjkdsCA.png) 3. Zmniejszenie ikonek na pulpicie (zagęszczenie) PS: Znalazłem teraz taki bug, jeśli wybiorę jakiś motyw z kategorii flat, to działa ok, ale po jakimś czasie po powrocie z aplikacji mam ekran "wczytywanie pulpitu" i przełącza mi na motyw domyślny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Idealnie jakby zrobili wybudzenie na double tap Ja mam jeszcze do rozwiązania takie kwestie: 1. Wybudzenie double tap (jeśli nie będzie to trudno) 2. Klawiatura z klawiszami numerycznymi i polskim T9 (ala to http://i.imgur.com/EjkdsCA.png) 3. Zmniejszenie ikonek na pulpicie (zagęszczenie) PS: Znalazłem teraz taki bug, jeśli wybiorę jakiś motyw z kategorii flat, to działa ok, ale po jakimś czasie po powrocie z aplikacji mam ekran "wczytywanie pulpitu" i przełącza mi na motyw domyślny.1. Malo prawdopodobne ze to wprowadza. 2. Xiaomi ma wlasna klawiature wiec na pewno nie zmienia. Na romie miui polska jej nie ma bo chinska z ich znaczkami. Zreszta kalawiature mozna dograc inna. 3. Na pewno nie zmienia rozmieszczenia ikon bo od poczatku istnienia miui bylo takie rozmieszczenie i wielkosc ikon. Edited September 19, 2015 by tosshi2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Uzywacie jakichś launcherów? Co możecie polecić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariushinio Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 gdzie jest najnowsza wersj miui polska do pobrania na xiaomi redmi note 2? w tym dziale coś nie widzę, albo ślepy jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Jak ktoś byłby ciekaw jak wypada aparat w Redmi Note 2 to poniżej jest kilka zdjęć. Robiłem je w formacie 16:9, więc nie w 13, a 10 Mpx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariushinio Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 powiedzialbym ci ale powinienes sam sie nauczyc klikac mysza i czytac nie wiem nawet co cie sklonilo do pomyslenia ze znajdziesz ja w tym dziale przyzwyczajenie z innych for że romy i różne modyfikacje są bezpośrednio w działach do danych telefonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 przyzwyczajenie z innych for że romy i różne modyfikacje są bezpośrednio w działach do danych telefonów http://miuipolska.pl/miui-v6/ Szukanie na prawdę nie boli 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariushinio Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 dobra thx bo mam problemy z baterią 2h na ekranie tylko mi trzyma a z trybem wydajnościowym godzinę, musze to ogarnąc zmiana softu powinna coś dać Link to comment Share on other sites More sharing options...
amapi3d Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Jednak GPS dsiala. Wysiadlem z pendolino i od razu zaczął działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Jednak GPS dsiala. Wysiadlem z pendolino i od razu zaczął działać. W pociągach HST to normalne, jest problem z zasiegiem i gps. Niektorzy zamawiający chcą montażu wzmacniaczy, ale nasze Polskie PKP tego nie zamowiło, w koncu to pierwsze ich takie pociagi,wiec mogli nie wiedzieć Wyslane z G7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Czy w Redmi note 2 działa pisanie sms za pomocą przeciągania? Takie swype ale wbudowane w system jak w telefonach np xperia. Czy wymaga to zainstalowania apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonMisiek Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Jest klawiatura od xperi zmień sobie i przeciagaj Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) cyknalbys jakies w pomieszczeniu bez lampy ?ten aparat niestety tak ma, że od ISO 400 szumi jak diabli, a że w ciemnym pomieszczeniu automat dobiera właśnie ISO powyżej 400 to i zdjecia wychodzą jakie wychodzą.Właśnie szukam jakiejś innej apki kamerowej która pozwala na manualne ustawianie ISO bo myślę że ISO 200 spokojnie wystarczyłoby w pomieszczeniach przy tym dość jasnym szkle,Próbował ktoś może instalować tą apkę z sony xperii? Da to radę przeprowadzić na MIUI oczywiście z wgranym TWRP?http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2785444ponoć jedna z lepszych Edited September 19, 2015 by hcboria Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 ten aparat niestety tak ma, że od ISO 400 szumi jak diabli, a że w ciemnym pomieszczeniu automat dobiera właśnie ISO powyżej 400 to i zdjecia wychodzą jakie wychodzą. Właśnie szukam jakiejś innej apki kamerowej która pozwala na manualne ustawianie ISO bo myślę że ISO 200 spokojnie wystarczyłoby w pomieszczeniach przy tym dość jasnym szkle, Próbował ktoś może instalować tą apkę z sony xperii? Da to radę przeprowadzić na MIUI oczywiście z wgranym TWRP?http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2785444 ponoć jedna z lepszych W aplikacji jest tryb reczny i mozna przestawic iso na 200. Wlasnie zrobilem zdjecie w trybie auto i drugie z iso na 200. Miales racje przy 200 jest duzo mniej szumow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 W aplikacji jest tryb reczny i mozna przestawic iso na 200. Wlasnie zrobilem zdjecie w trybie auto i drugie z iso na 200. Miales racje przy 200 jest duzo mniej szumow.ups faktycznie, trzeba było wyciągnąć menu z lewej a ja szukałem w ustawieniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 powiedzialbym ci ale powinienes sam sie nauczyc klikac mysza i czytac nie wiem nawet co cie sklonilo do pomyslenia ze znajdziesz ja w tym dziale @up dAND cyknalbys jakies w pomieszczeniu bez lampy ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) jak zamieszczasz foty w necie to wyłącz geotagowanie ... no chyba że nie przeszkadza ci że dowiemy się gdzie mieszkasz Edited September 19, 2015 by hcboria Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Co druga aplikacja na moim smartfonie mnie inwigiluje, więc jak ktoś się dowie gdzie mieszkam jakoś mi nie przeszkadza. PS Zauważyłem, że na nowej wersji wyniki w Antutu są nieco wyższe, a sam test w trybie wydajnym i maksymalnej jasności nie zżera już kilku % baterii. Edited September 19, 2015 by dAND Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 U mnie za to zbliża się do 49k. Zobaczę jak bateria spisze się przez dłuższy czas, ale jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Jak naprawią jedno to zepsują drugie i tak w kółko Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Jak naprawią jedno to zepsują drugie i tak w kółko A co zepsuli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepek Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 A u mnie z 47k spadlo do 36k xD W sumie nawet "czuc" spowolnienie, ale jestem prawie na 100% przekonany, ze po wipe i czystej instalacji problem minie. Dzisiaj nie chce mi sie tego robic, bo mam sporo aplikacji, ale jutro dam znac o efektach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlos231 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Ja robiłem update bez wipe i mam 46777 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Antutu to jest takie super urzadzenie ze te wyniki moga sie roznic i to znaczaco. Nie warto sie kierowac wynikamk z antutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem. 80% baterii przy 1.5h świecenia ekranu i o. 50 minut YouTube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 20% = 1,5h 100% = 7,5h Realne jest 5,5h na yt lub w necie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dAND Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Bardzo zadowala mnie ten wynik. Kilka dni wcześniej miałem problemy z uzyskaniem takiego wyniku przy opóźnieniu baterii do zera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoff Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Również jestem mile zaskoczony, absolutny rekord, aktualizacja na duży plus! Edited September 19, 2015 by filoff Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Czy dziala wam rozpoznawanie mowy z przycisku na klawiaturze ? Zanstalowalem aplikacje google i dziala mi np w google maps ale jak klikne na ikonke mikrofonu w google map. Klikajac na ikonke mikrofonu w klawiaturze nic sie nie dzieje. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Nie działa, ewidentnie bug. Już od kilku wersji wstecz. Uzywacie jakichś launcherów? Co możecie polecić? Nova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Czy też tak czasem macie, że pojawia się taka dziwna dziura w statystykach baterii? To nie był restart bo telefon był włączony cały czas, potem jeszcze pokazuje, że telefon był wybudzony i niby ekran był wlaczony, ale nie był. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Ewidentnie bug softu. Bo włączony ekran jadłby znacznie bardziej baterię. Bug w związku z zmianą daty? O której h masz przerwę Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Nie wiem czy się coś popsuło, ale na starym romie miałem 36k, a na aktualnym 47 Wersja zwykła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts