Jump to content

Redmi Note 2 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

X-SKLEP

Recommended Posts

Endomodo gps działa. Wczoraj na starym romie w nocy spadło 13% dziś na nowym romie 0% :-) Dla mnie na chwilę obecną został tylko problem z wybudzaniem telefonu, nie zawsze włącza się ekran, ale z tego co widzę to już nad tym pracują.

Idealnie jakby zrobili wybudzenie na double tap :)

Ja mam jeszcze do rozwiązania takie kwestie:

1. Wybudzenie double tap (jeśli nie będzie to trudno)

2. Klawiatura z klawiszami numerycznymi i polskim T9 (ala to http://i.imgur.com/EjkdsCA.png)

3. Zmniejszenie ikonek na pulpicie (zagęszczenie)

PS: Znalazłem teraz taki bug, jeśli wybiorę  jakiś motyw z kategorii flat, to działa ok, ale po jakimś czasie po powrocie z aplikacji mam ekran "wczytywanie pulpitu" i przełącza mi na motyw domyślny.

Idealnie jakby zrobili wybudzenie na double tap :)

Ja mam jeszcze do rozwiązania takie kwestie:

1. Wybudzenie double tap (jeśli nie będzie to trudno)

2. Klawiatura z klawiszami numerycznymi i polskim T9 (ala to http://i.imgur.com/EjkdsCA.png)

3. Zmniejszenie ikonek na pulpicie (zagęszczenie)

PS: Znalazłem teraz taki bug, jeśli wybiorę jakiś motyw z kategorii flat, to działa ok, ale po jakimś czasie po powrocie z aplikacji mam ekran "wczytywanie pulpitu" i przełącza mi na motyw domyślny.

1. Malo prawdopodobne ze to wprowadza.

2. Xiaomi ma wlasna klawiature wiec na pewno nie zmienia. Na romie miui polska jej nie ma bo chinska z ich znaczkami. Zreszta kalawiature mozna dograc inna.

3. Na pewno nie zmienia rozmieszczenia ikon bo od poczatku istnienia miui bylo takie rozmieszczenie i wielkosc ikon.

Edited by tosshi2
  • Like 1

Jednak GPS dsiala. Wysiadlem z pendolino i od razu zaczął działać.

W pociągach HST to normalne, jest problem z zasiegiem i gps. Niektorzy zamawiający chcą montażu wzmacniaczy, ale nasze Polskie PKP tego nie zamowiło, w koncu to pierwsze ich takie pociagi,wiec mogli nie wiedzieć ;)

Wyslane z G7

cyknalbys jakies w pomieszczeniu bez lampy ?

ten aparat niestety tak ma, że od ISO 400 szumi jak diabli, a że w ciemnym pomieszczeniu automat dobiera właśnie ISO powyżej 400 to i zdjecia wychodzą jakie wychodzą.

Właśnie szukam jakiejś innej apki kamerowej która pozwala na manualne ustawianie ISO bo myślę że ISO 200 spokojnie wystarczyłoby w pomieszczeniach przy tym dość jasnym szkle,

Próbował ktoś może instalować tą apkę z sony xperii? Da to radę przeprowadzić na MIUI oczywiście z wgranym TWRP?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2785444

ponoć jedna z lepszych

Edited by hcboria

ten aparat niestety tak ma, że od ISO 400 szumi jak diabli, a że w ciemnym pomieszczeniu automat dobiera właśnie ISO powyżej 400 to i zdjecia wychodzą jakie wychodzą.

Właśnie szukam jakiejś innej apki kamerowej która pozwala na manualne ustawianie ISO bo myślę że ISO 200 spokojnie wystarczyłoby w pomieszczeniach przy tym dość jasnym szkle,

Próbował ktoś może instalować tą apkę z sony xperii? Da to radę przeprowadzić na MIUI oczywiście z wgranym TWRP?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2785444

ponoć jedna z lepszych

W aplikacji jest tryb reczny i mozna przestawic iso na 200. Wlasnie zrobilem zdjecie w trybie auto i drugie z iso na 200. Miales racje przy 200 jest duzo mniej szumow.

W aplikacji jest tryb reczny i mozna przestawic iso na 200. Wlasnie zrobilem zdjecie w trybie auto i drugie z iso na 200. Miales racje przy 200 jest duzo mniej szumow.

ups faktycznie, trzeba było wyciągnąć menu z lewej a ja szukałem w ustawieniach ;)

powiedzialbym ci ale powinienes sam sie nauczyc klikac mysza i czytac :P nie wiem nawet co cie sklonilo do pomyslenia ze znajdziesz ja w tym dziale :P

@up dAND

cyknalbys jakies w pomieszczeniu bez lampy ?

2nq4d34.jpg

154h9ft.jpg

idc86d.jpg

5lw47d.jpg

• Like 1

Co druga aplikacja na moim smartfonie mnie inwigiluje, więc jak ktoś się dowie gdzie mieszkam jakoś mi nie przeszkadza. ;)

PS Zauważyłem, że na nowej wersji wyniki w Antutu są nieco wyższe, a sam test w trybie wydajnym i maksymalnej jasności nie zżera już kilku % baterii. 

Edited by dAND

A u mnie z 47k spadlo do 36k xD W sumie nawet "czuc" spowolnienie, ale jestem prawie na 100% przekonany, ze po wipe i czystej instalacji problem minie. Dzisiaj nie chce mi sie tego robic, bo mam sporo aplikacji, ale jutro dam znac o efektach.

• Like 1

Czy dziala wam rozpoznawanie mowy z przycisku na klawiaturze ? Zanstalowalem aplikacje google i dziala mi np w google maps ale jak klikne na ikonke mikrofonu w google map. Klikajac na ikonke mikrofonu w klawiaturze nic sie nie dzieje.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Nie działa, ewidentnie bug. Już od kilku wersji wstecz.

Uzywacie jakichś launcherów? Co możecie polecić? :)

Nova.