emil1818 Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Cześć. Mam problem po aktualizacji POCO x3 Pro do wersji MIUI V14.0.1.0.TJUMIXM. Zainstalowałem sobie aktualizację na początku lutego. Później zauważyłem, że pojawiła się wersja V14.0.1.0.TJUMIXM z 12 lutego. Chciałem ją zainstalować, ale po przejściu do trybu recovery, nie mam dostępu do partycji systemowej, więc nie mogę wykonać aktualizacji z pliku.. Co należy zrobić? Zainstalować aktualizację przez fastboot? Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 3 godziny temu, emil1818 napisał(a): wersja V14.0.1.0.TJUMIXM z 12 lutego Ale to przecież ta sama wersja, którą zainstalowałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
emil1818 Posted February 21, 2023 Author Share Posted February 21, 2023 1 godzinę temu, jankoo napisał: Ale to przecież ta sama wersja, którą zainstalowałeś Tak, ale ta ze strony została wgrana później i ma też inny rozmiar, bo mam obydwie wersje zapisane na telefonie. Poza tym telefon wykrywa nową wersję jak klikam "Sprawdź dostępność aktualizacji" w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 8 godzin temu, emil1818 napisał(a): Chciałem ją zainstalować, ale po przejściu do trybu recovery, nie mam dostępu do partycji systemowej, więc nie mogę wykonać aktualizacji z pliku. Albo poszukać nowego TWRP działającego z Androidem 13, o ile takowe istnieje, albo instalacja przez Fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emil1818 Posted February 21, 2023 Author Share Posted February 21, 2023 Zaktualizowałem przez fastboot i jest ok. Mam TWRP w wersji 3.6.2. Jakbym chciał zaktualizować do 3.7.0, to muszę zrobić wipe całego telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Nie. Aktualizacja samego twrp nie wpływa na system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emil1818 Posted February 23, 2023 Author Share Posted February 23, 2023 Ok, dziękuję za informacje. W przyszłości będę robił aktualizacje przez fastboot. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts