Kacper Skrzypek Posted February 11 Share Posted February 11 Poprawki zabezpieczeń Androida z lutego 2023 r. Naprawiony aparat na Xiaomi 12T Pro (począwszy od reuploadu V14.0.23.1.30.DEV) Dla Mi 11 Pro/Ultra wydajemy wersję V14.0.23.2.7.DEV Koniec wersji beta dla Xiaomi Civi (mona). Mamy olbrzymie problemy z uzyskaniem linka do chińskiego ROM-u dla tego telefonu, a korzysta z niego niewiele osób Od 21 kwietnia koniec wersji beta dla m.in. POCO F3 – Xiaomi kończy wsparcie. Szczegóły tutaj Od 19 stycznia wszystkie nowe aktualizacje można wgrywać zarówno poprzez tryb recovery (TWRP), jak i przez tryb Fastboot. Szczegóły tutaj Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka: Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+) Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000) Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T+ Pro [xagapro] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT [xaga] (Dimensity 8100) Redmi K50i [xagain] (Dimensity 8100) Redmi Note 11 Pro+ 5G [pissarropro] (Dimensity 920) Redmi Note 11 Pro (5G) [pissarro] (Dimensity 920) Xiaomi 11i HyperCharge [pissarroinpro] (Dimensity 920) Xiaomi 11i [pissarroin] (Dimensity 920) Redmi K40 Gaming [ares] (Dimensity 1200) POCO F3 GT [aresin] (Dimensity 1200) Redmi Note 10 Pro (5G) / POCO X3 GT [chopin] (Dimensity 1100) Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Nowe, hybrydowe ROMy Xiaomi.eu/MIUI Polska: Jak zainstalować ROM po raz pierwszy? Jak zainstalować Xiaomi.eu po polsku na Xiaomi 12T Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu po polsku na Xiaomi 12T? Jak zainstalować Androida 13 na MI 9T Pro? Pixel Experience ROM. Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted February 11 Share Posted February 11 pobrane szybko i bezproblemowo przez updatera - instalacja przez twrp - na końcu były cztery błędy (przy poprzedniej wersji trzy) ale to oczywiście nie rzutuje na poprawność wrzucenia romu - na razie wszystko w porządku tak więc można śmiało pobierać i instalować - istotnych zmian raczej nie ma patrząc po changelogu Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted February 11 Share Posted February 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 11 Author Share Posted February 11 Pisałem to już wcześniej - te błędy są już po instalacji i nie mają na nią wpływu. ROM zainstalował się poprawnie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted February 11 Share Posted February 11 (edited) Godzinę temu, acocieto napisał(a): dokładnie to samo co u mnie ale jak już pisał pan Kacper - to nie rzutuje na poprawność wrzucenia paczki z romem ... tak więc no problem ... w ogóle jak fajnie szybko te nowe romy są wrzucane - bez porównania z poprzednimi wersjami Edited February 11 by Master 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted February 11 Share Posted February 11 na szybko instalacja przez fastboota poszła ok. lidl home wciąż nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted February 11 Share Posted February 11 40 minut temu, mateo912 napisał(a): na szybko instalacja przez fastboota poszła ok. lidl home wciąż nie działa to trzeba do nich zgłosić żeby obadali - też sprawdziłem dzisiaj - jest to samo co poprzednio ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 11 Author Share Posted February 11 Obawiam się że to może nie być problem po ich stronie. Tak jak pisałem, to ten sam problem co w Motywach. Z jakiegoś powodu uprawnienia aplikacji do swoich własnych katalogów się popsuły. Możliwe, że będziecie musieli zrobić wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted February 12 Share Posted February 12 Cześć na Mi11 ultra zainstalować tą czy poprzednią wersję z końca stycznia? Na razie jeszcze siedzę na ostatniej wersji z A12 22.10.26... 😔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted February 12 Share Posted February 12 2 godziny temu, Jimmy napisał(a): Cześć na Mi11 ultra zainstalować tą czy poprzednią wersję z końca stycznia? Na razie jeszcze siedzę na ostatniej wersji z A12 22.10.26... 😔 raczej tą - zawsze masz nowsze poprawki bezpieczeństwa ... póki co żadnych problemów na tej wersji więc myślę że śmiało możesz instalować 12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Obawiam się że to może nie być problem po ich stronie. Tak jak pisałem, to ten sam problem co w Motywach. Z jakiegoś powodu uprawnienia aplikacji do swoich własnych katalogów się popsuły. Możliwe, że będziecie musieli zrobić wipe. no ja na pewno nie zamierzam ani motywy ani Lidl home do niczego mi niepotrzebne a tego typu problemów nie mam z żadną inną aplikacją ... wszystko jest ok - z GG jest ciekawa sprawa bo tam jest problem z pobieraniem plików - jest np komunikat o braku miejsca na karcie SD ale to jest odkąd pamiętam ... czasami bywa to kłopotliwe np wtedy kiedy nie mam odpalonego kompa z GG a z roboty gość podeśle jakieś załączniki typu jpg - wtedy muszę go prosić żeby jeszcze raz wysłał - bo widzę ten załącznik w fonie ale nie mogę go pobrać ani powiększyć ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) Poprawki bezpieczeństwa Xiaomi 13 pokazuje nadal ze stycznia. Edited February 12 by Test Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 12 Author Share Posted February 12 Najwyraźniej nie zaktualizowali ich na wszystkich modelach, pewnie w następnej becie będą lutowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted February 12 Share Posted February 12 Pewnie tak, tylko z changelogiem się nie zgadza 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly Posted February 13 Share Posted February 13 U mnie poszło bez problemu. Ale z tego co czytam nie będzie bet dla mojego modelu 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obcy Posted February 14 Share Posted February 14 Czy działają portfel google? W poprzedniej wersji nie udało się uruchomić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krainawilka Posted February 14 Share Posted February 14 14 minut temu, Obcy napisał(a): Czy działają portfel google? W poprzedniej wersji nie udało się uruchomić. Jaki dokładnie problem występuje? Opisz, bo sam miałem problem i częściowo go pokonałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obcy Posted February 14 Share Posted February 14 Przy próbie płatności telefonem wyskakuje wielki komunikat, że jest niemożliwa - niestety nie mam screena. Po wejściu do Google Wallet jest takie coś: Link to comment Share on other sites More sharing options...
krainawilka Posted February 14 Share Posted February 14 1 minutę temu, Obcy napisał(a): Przy próbie płatności telefonem wyskakuje wielki komunikat, że jest niemożliwa - niestety nie mam screena. Po wejściu do Google Wallet jest takie coś: TO u mnie jednak by zupełnie inny problem - z nakładaniem się na siebie dwóch niesprzężonych aplikacji portfel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted February 14 Share Posted February 14 na mi11 portfel działa - płacę codziennie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 14 Author Share Posted February 14 55 minut temu, Obcy napisał(a): Przy próbie płatności telefonem wyskakuje wielki komunikat, że jest niemożliwa - niestety nie mam screena. Po wejściu do Google Wallet jest takie coś: Rozumiem że nie masz roota? Sprawdź czy przechodzi SafetyNet (aplikacja YASNAC) i jak to wygląda z Play Integrity (od tego jest inna aplikacja). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obcy Posted February 14 Share Posted February 14 Nie mam roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted February 14 Share Posted February 14 2 godziny temu, Obcy napisał(a): Nie mam roota. poczekaj, najprawdopodobniej samo się naprawi za dzień czy dwa, miałem to samo kilka razy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) taka uwaga techniczna - dźwięki systemowe dalej wywala na tej wersji czyli na razie bez zmian ... ps. na tej wersji już drugi raz wywaliło dzisiaj musiałem restarta zapodac - nie wiem czy to nie ma coś wspólnego z dźwiękami powiadomień bo wywaliło jakoś tak jak miałem w tym samym czasie sporo smsów i sporo powiadomień z GG ... potem już w ogóle nie było żadnych dźwięków - czyli wywaliło Edited February 17 by Master 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitors Posted February 14 Share Posted February 14 U mnie jest root, ale pomimo ukrytego magisk citibank zaczął wykrywać roota. Wcześniej to działało... Płatności na razie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obcy Posted February 15 Share Posted February 15 22 godziny temu, mateo912 napisał(a): poczekaj, najprawdopodobniej samo się naprawi za dzień czy dwa, miałem to samo kilka razy Dzisiaj, po trzeciej próbie przeszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly Posted February 16 Share Posted February 16 Przy przejściu na stable najlepiej zrobić czysta instalację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted February 16 Share Posted February 16 21 minut temu, sly napisał(a): Przy przejściu na stable najlepiej zrobić czysta instalację? chyba niekoniecznie - ja bym zrobił updata i zobaczył czy będzie wszystko ok - jak nie to wtedy dopiero czystą zawsze to mniej zabawy ... oczywiście stable musi mieć poprawki bezpieczeństwa datowane tak samo albo później niż beta ... inaczej upgrade nie wejdzie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted February 18 Share Posted February 18 jest nowa wersja do pobrania - można działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts