wysiek Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Hej.W związku z pojawieniem się oficjalnej aktualizacji do Miui 14 oraz Android 13, chciałbym dowiedzieć się od Was, którzy już zdążyli zaktualizować telefon poprzez wbudowane narzędzie, czy aktualizacja jest na plus, czy coś psuje.Ponieważ osobiście jestem mega zadowolony z pracy telefonu jak i baterii na Miui 13, do aktualizacji podchodzę trochę z rezerwą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_olton Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Wstrzymaj się jak nie musisz. U mnie padła płatność VIA NFC. Brak odczytu karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbgalaxy Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Wydaje mi się że czujnik zbliżeniowy wygaszający ekran podczas rozmowy zaczął gorzej działać,- albo nie wygasza ekranu, albo nie wznawia wyświetlania po odłożeniu od ucha. Miui 14 zainstalowałem wczoraj, ale dziś mi się to kilka razy zdarzyło, wcześniej takie przypadki miałem, rzadziej. Zobaczę co będzie dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysiek Posted February 12, 2023 Author Share Posted February 12, 2023 Nie mogłem znieść monitu o aktualizacji i w końcu w piątek wrzuciłem aktualizacje. Generalnie różnic jakiś w interfejsie nie widzę. Czujnik działa chyba ok. Jedyne, co zauważyłem na duży plus, to bateria.... Po naładowaniu do pełna, trzyma mi dużo lepiej, choć wcześniej też było dobrze, gdyż ładowałem co 2 dni. Teraz już jest 2 dni i 12 godzin, a jeszcze mam ponad 30%... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbgalaxy Posted February 12, 2023 Share Posted February 12, 2023 To chyba masz dobry egzemplarz, ja chyba będę musiał zrobić format, i wgrać wszystko od nowa. Po tej aktualizacji lipa na całego:czujnik zbliżeniowy wariuje, cały czas mi zrywa dane mobilne - ikonka danych mobilnych co chwilę zapala się i gaśnie, nie mogę się połączyć z niektórymi wifi, bo cały czas pobiera IP, mimo że są kreski zasięgu to nie można się do mnie dodzwonić, jak ja znowu chcę zadzwonić to wyświetla mi komunikat że nie mam karty sim, a za moment już normalnie wybiera numer. W baterii akurat różnicy nie zauważyłem- trzyma tak samo słabo jak wcześniej. Telefon znacznie dłużej się uruchamia. Ogólnie to katastrofa, nie wiem, może się coś źle zainstalowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysiek Posted February 13, 2023 Author Share Posted February 13, 2023 Faktycznie straszna lipa. Nic u siebie takiego nie zauważyłem. Ja w takim wypadku też bym robił format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petersett Posted February 13, 2023 Share Posted February 13, 2023 Póki co nie widzę nic złego, po aktualizacji do 14 zrobiłem format, dla mnie ta nowa wersja nic ciekawego i przydatnego nie wprowadza, nie wiem o co tyle szumu Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysiek Posted February 19, 2023 Author Share Posted February 19, 2023 Dla mnie wprowadza bardzo istotną kwestię. Nie chciałem o tym pisać, go póki wynik się nie powtórzy, ale dziś się powtórzył i kolejny raz jestem pod dużym wrażeniem wytrzymałości baterii. Przypomnę, że wcześniej bateria wytrzymywała mi dwa dni. Drugi dzień na noc musiałem już podłączać ładowarkę. Po aktualizacji pierwszy raz mi się zdarzyło, że telefon wytrzymał ponad 50 godzin, po raz drugi teraz wynik mam jeszcze lepszy, bo aż ponad 56 godzin. Telefon używam zawsze podobnie, więc to nie jest zasługa tego, że nagle zacząłem coś innego robić na telefonie, niż zazwyczaj. Poprzedni wynik uzyskuję teraz - też to sprawdzałem - przy zawsze aktywnym wyświetlaczu. Wcześniej w tym trybie było tylko dzień z kawałkiem. Poza tym wszystko działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbgalaxy Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Wyczyściłem telefon, i wgrałem najnowszą wersję V14.0.8.0, telefon nareszcie poprawił działanie, nie zrywa połączeń, zauważalnie poprawił się czas pracy na baterii. W końcu zaczyna to wyglądać sensownie. Mam tylko problem z kalendarzem, - nie mogę podpiąć do niego konta xiaomi (tego numerowanego), mogę tylko konta mailowe. W związku z tym nie widzę zapisanych w kalendarzu wydarzeń z konta xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabin Posted June 6, 2023 Share Posted June 6, 2023 I jak to wygląda obecnie? Bug report zatrzymał sie i ma ostatni status z połowy maja, a były tam ciągle rzeczy do rozwiązania. Ja siedzę dalej na 13.0.8 (EEA) i zastanawiam się czy aktualizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts