kuba_724 Posted February 7, 2023 Share Posted February 7, 2023 (edited) Zauważyłem że od paru dni telefon pada mi w mniej niż w połowe dnia gdzie wcześniej wytrzymywał do samej nocy i jeszcze zostawało te parę procent. Gdy wszedłem w ustawienia bateri zauważyłem że galeria zużywa ponad połowę mojej baterii i nie wiem jak to naprawić. Aktualnie wyłączyłem ją całkowicie i narazie nie ucieka mi tak szybko Edited February 7, 2023 by kuba_724 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad94 Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Dołączam się do pytania, mam ten sam problem na Mi11i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Nie macie przypadkiem ustawionej jakiejś synchronizacji z chmurą Xiaomi lub czegoś w tym stylu? Czasem jak patrzę w ustawienia Galerii, to tam jest mnóstwo niepotrzebnych opcji, synchronizacja, kopia, kosz na 30 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad94 Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 W opcjach galerii nie mam już nic odnośnie chmury Xiaomi, tylko o kopii zapasowej Google. Tak samo nie widzę żadnych opcji odnośnie ustawień kosza w ustawieniach Galerii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted February 9, 2023 Share Posted February 9, 2023 9 godzin temu, mgcompany napisał(a): tam jest mnóstwo niepotrzebnych opcji, synchronizacja, kopia, kosz na 30 dni. I to jest nie potrzebne? 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
izuki Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 Mam dokładnie ten sam problem co parę dni od dawien dawna. Telefon działa sprawnie ale są momenty gdzie przez galerię zużycie mojej bateria to nawet 70 procent a w tedy odczuwalne są zamuły. A to ss z dzisiaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 Naszła mnie taka myśl, że to nie musi być typowo Galeria, ale może dotyczyć innego programu, który domyślnie jest powiązany z Galerią. Kiedyś jak wyłączałem niepotrzebne aplikacje, w tym Galerię, bo miałem lepszy zamiennik, to nie działała część usług związanych z Motywami, wybieraniem dźwięków, podglądem fotek z aparatu itp. Może warto przyjrzeć się jakąś aplikacją monitorującą dokładne zachowanie aplikacji lub wykorzystania połączeń sieciowych. W dniu 9.02.2023 o 07:29, brawo napisał(a): I to jest nie potrzebne? 😁 Dla mnie nie, bo jak usuwam coś, to rzeczywiście jest niepotrzebne. Dla każdego to indywidualna kwestia, a zawsze można też odzyskać skasowane dane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts