Kacper Skrzypek Posted February 7 Share Posted February 7 W tym miejscu rozmawiamy na wszelkie tematy dotyczące smartfonów Redmi Note 12 Pro 4G/5G/+, które nie wymagają tworzenia oddzielnego wątku. Redmi Note 12 Pro 4G = rebrand Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 12 Pro 5G/+ to prawdopodobnie te same wersje, co w Chinach i Indiach: https://miuipolska.pl/seria-redmi-note-12-zaprezentowana-w-chinach/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
seguar Posted February 8 Share Posted February 8 Najważniejsze pytanie - na kiedy planowana jest Polska premiera serii Redmi 12 pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 8 Author Share Posted February 8 Też chciałbym to wiedzieć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted February 8 Share Posted February 8 A chciałbym wiedzieć kiedy do serii Poco wrzuca już 782G? (:Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitras Posted March 6 Share Posted March 6 Witam Mam pytanie czysto techniczne. Kupiłem RN12 PRO+ na aliexpress i dotarł rzecz jasna w jakimś skundlonym ROM (13.0.6.0 SMOMIXM) zakładam, że chiński ROM + multilingual. Chcę wrzucić Indian ROM lecz SP Flash i Miflash daje komunikat unauthorized account. W sumie to mój trzeci Xiaom,i a w rodzinie chyba 7 lub 8. Wszystkie robiłem sam (nawet z EDL korzystałem ) Czytałem o możliwości obejścia tego poprzez ROM2box lecz zanim zrobię cegłę wolę zapytać. Istnieje możliwość wgrania innego ROM czy pozostaje jedynie szukać kogoś kto ma konto autoryzowane do flashowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 6 Author Share Posted March 6 Odblokowany bootloader masz? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitras Posted March 6 Share Posted March 6 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 6 Author Share Posted March 6 (edited) To po co szukasz EDL/download? Wystarczy fastboot i MiFlash. Z fastbootem nie musisz szukać autoryzowanego konta. Edited March 6 by Kacper Skrzypek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitras Posted March 6 Share Posted March 6 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To po co szukasz EDL/download? Wystarczy fastboot i MiFlash. Z fastbootem nie musisz szukać autoryzowanego konta. Czyli MiFlash i w menu chip zaznaczam MTK? Czy bez jakiejkolwiek ingerencji w ustawienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 6 Author Share Posted March 6 Bez żadnej ingerencji w ustawienia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitras Posted March 6 Share Posted March 6 OK! Skończył flash i kończy konfigurację choć w końcówce serducho podskoczyło bo wywalił błąd: [20:16:47]:1 y9mz9ty55dh6zd6h 200,0855259s error:Not catch checkpoint (\$fastboot -s .* lock),flash is not done Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 6 Author Share Posted March 6 To błąd MiFlasha a nie ROM-u, wszystko jest OK. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitras Posted March 6 Share Posted March 6 Dzięki za pomoc! 😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 15 Share Posted March 15 Gdybym STĄD kupił Redmi Note 12 Pro + to nie byłoby problemu z wersją global? Niby coś sprzedający wyjaśnia ale do mnie nie bardzo jego wynurzenia docierają, mało precyzyjne. To jest już wersja global czy dopiero trzeba będzie ją wgrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 15 Share Posted March 15 Masz tam napisane otworzą pudełko wygrają globalaDon't drink and root 2201122G Dołóż sobie 500zl i kup lepiej mi 13 lite z wysyłka z france , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 15 Author Share Posted March 15 Będą problemy, bo to chiński wariant, do którego wgrają Globala. Płatności nie będą działać bez kombinowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 15 Share Posted March 15 (edited) 13 minut temu, skay77 napisał(a): Masz tam napisane otworzą pudełko wygrają globala Po Twoim wyjaśnieniu rozumiem co sprzedający chciał powiedzieć Po wgraniu globala bootloader będzie zablokowany/odblokowany? Pytam bo chcę wiedzieć czy NFC będzie działać. Jeśli nie, to zakup nie wchodzi w rachubę, a chciałbym kupić bo to parę stówek oszczędności. Ps. Orion mnie ubiegł. tego się obawiałem. Edited March 15 by figurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 15 Share Posted March 15 Popatrz o aktualizacjach , niektóre modele z mtk może nie tyle tracą wsparcie a 3ba je dofinsowywac , więc i ten mtk za rok może być pod skrzydłami patrona Don't drink and root 2201122G O ten jest jeszcze jak ten rok w miarę tani i snap 8 gen1https://tradingshenzhen.com/en/redmi-k50-series/redmi-k50-pro-8gb256gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiigro Posted April 9 Share Posted April 9 Witam. Planuje zakup Redmi 12 Pro Turbo w wersji Harry Potter. Dostępny tylko w Chinach. Jest jakiś soft od Was by działało to tak jak należy w języku polskim Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 9 Author Share Posted April 9 W tej chwili nie ma i prawdopodobnie nie pojawi się, dopóki Xiaomi nie wyda POCO F5 (odpowiednika Redmi Note 12 Turbo). Chcemy mieć pewność, że ROM będzie z tym telefonem kompatybilny (bo nie wiadomo, czy na przykład nie zmienią aparatów i nie trzeba będzie brać z Globala dodatkowych bibliotek). Nie będzie też motywu od Harry'ego Pottera w naszym ROM-ie (bo bootanimacja jest tylko dla Redmi w tej chwili, może być myląca dla osób które będą mieć POCO - mogę wysłać kopię tego motywu do zastosowania na naszym ROM-ie, bo go wypakowałem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 10 Share Posted May 10 A ja mam problem z odblokowaniem bootloadera, mam oczywiście konto bo miałem 10 Pro. Na miflash_unlock przechodzi mi 100% ale na odblokowaniu wyskakuje czerwony krzyżyk założyłem inne konto i też lipa, może jakaś rada od was panowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 11 Share Posted May 11 Zainstalowałeś sterowniki zawarte w miflash?Dodałeś konto w opcjach programisty?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 11 Share Posted May 11 Tak stery mam, konto dodałem ,miałem na koncie poprzedni RN10Pro usunąłem mam teraz 12Pro jak wrócę z pracy to spróbuję jeszcze raz Ma razie dzięki odezwę się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 11 Share Posted May 11 Jakby co próbuj jeszcze ze starszymi wersjami miunlock. Czy inne gniazdo USB.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 11 Author Share Posted May 11 7 godzin temu, rumot napisał(a): konto dodałem Rozumiem, że dodałeś poza kontem Xiaomi w opcjach programisty też? Bo to dwie różne rzeczy, wygląda na to że tego nie widzi. Nie miałem takich problemów przy odblokowywaniu Note 12 Pro+, a robiłem to jakiś tydzień temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gulf8 Posted May 11 Share Posted May 11 (edited) Hej, jestem nowy jeśli chodzi o różne modyfikacje, czy w redmi note 12 pro+ da radę włączyć jakoś nagrywanie rozmów bez utraty gwarancji z działającymi aplikacjami bankowymi i nfc? Jeśli tak to w jaki sposób mogę to zrobić? Proszę o pomoc, dziękuje Edited May 11 by Gulf8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 11 Author Share Posted May 11 Tak, można. Musisz odblokować bootloader, wgrać ROM pod Indonezję bądź Tajwan, a następnie zablokować bootloader. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 12 Share Posted May 12 (edited) 22 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Rozumiem, że dodałeś poza kontem Xiaomi w opcjach programisty też? Bo to dwie różne rzeczy, wygląda na to że tego nie widzi. Nie miałem takich problemów przy odblokowywaniu Note 12 Pro+, a robiłem to jakiś tydzień temu. Wiesz no mam problem mam dodane konto w Programiście , oczywiscie wyłaczyłem WiFi i WiFi calling a dane mobilne mam właczone. Zakładam nowe konto a ze starego usuwam urządzenie moze coś pomoże Edited May 12 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 12 Share Posted May 12 (edited) W dniu 11.05.2023 o 16:18, Kacper Skrzypek napisał(a): Rozumiem, że dodałeś poza kontem Xiaomi w opcjach programisty też? Bo to dwie różne rzeczy, wygląda na to że tego nie widzi. Nie miałem takich problemów przy odblokowywaniu Note 12 Pro+, a robiłem to jakiś tydzień temu. Opanowałem temat ! Tak to jest , co sprzęt to inna konfiguracja a u mnie blokował mi połączenie anty-wirus z dostawcy internetu Toya na PC. Przeszedłem na laptopa i usunąłem anty-wirusa z Toyi , usunąłem dwa konta które utworzyłem na Miui, (nie potrzebnie)ze starego konta jeszcze z RP 8 usunąłem i cały sprzęt Tv, stary telefon może nie potrzebnie? Tylko zostawiłem RN 12 Pro i poszło. Dzięki za wsparcie Netoperkowi i Kacprowi (zmieniłem kabel i odblokowałem konto w programistach bo zapomniałem 😁) Teraz czekam😁 9 godzin temu, rumot napisał(a): Teraz czekam😁 A tak ? Kacper czy będzie soft z nagrywaniem, czy musimy na Indo. przechodzić. W dniu 11.05.2023 o 20:00, Gulf8 napisał(a): Hej, jestem nowy jeśli chodzi o różne modyfikacje, czy w redmi note 12 pro+ da radę włączyć jakoś nagrywanie rozmów bez utraty gwarancji z działającymi aplikacjami bankowymi i nfc? Jeśli tak to w jaki sposób mogę to zrobić? Proszę o pomoc, dziękuje Dałeś radę 9 godzin temu, rumot napisał(a): Teraz czekam😁 A tak ? Kacper czy będzie soft z nagrywaniem, czy musimy na Indo. przechodzić. Dałeś radę No nie da rady włączyć Unia UR ni pozwala no i co i wszystko w temacie( Po to jest MIUI PL.) na forum wszystko się dowiesz Pomogą ludzie !? A ja myślę że RN 12 Pro będzie chitem cena -jakość Edited May 12 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 13 Author Share Posted May 13 (edited) Xiaomi.eu dla MTK jest, ale tylko dla osób wspierających projekt na Patreonie. Jeśli nie chcesz tam wspierać, to musisz instalować ROM na Indonezję lub Tajwan. Edited May 13 by Kacper Skrzypek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djflix Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) Cześć, czy mogę poprosić o link do romu indonesia do Redmi Note 12 Pro 5G? Zależy mi na nagrywaniu rozmów, ale też żeby działały usługi Google, aplikacje bankowe i NFC. Nie chciałbym pomylić i wgrać złego... Oznaczenie mojego modelu to 22101316G, MZB0D37EU. Jeśli jest jakiś poradnik, jak dokładnie wgrać taki rom i jak potem zablokować bootloader, będę wdzięczny. Czy taki rom, to miuipolska, czy funkcji miuipolska nie będzie? A może lepiej wysłać telefon na płatne wgranie softu (widzę, że chyba jest taka oferta w MiCenter)? Edited 3 hours ago by djflix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts