leoniev Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 (edited) Witajcie! Otoz mam problem Całość zaczyna się tym ze okazało się że controller na bluetooth nie działa na moim telefonie. Poczytałem i okazało się ze to przez Androida 11, tak więc chciałem sprawdzić czy 12 jest dostępna. Mam Redmi 10 Global i na Luty 2023 mam MIUI 12.5 a dokładnie MIUI 12.5.26, ponieważ wcześniej zmieniłem region na Szwajcarie (wróciłem na region Polski) żeby to MIUI 13 dostać, lecz tylko dostałem uptade do 12.5 :(( Co mam w końcu zrobić żeby tą nieszczęsną 13 dostać, bo z tego co słyszę to MIUI 14 już wychodzi ;-; Edit: Zapomniałem dodać ze próbowałem przez manualna instalacje w aktualizatorze, ściągnąłem stable ROM 13, lecz dostaje error "Nie można zweryfikować aktualizacji. Zaktualizuj poprzez USB" Edited February 2, 2023 by leoniev
leoniev Posted February 2, 2023 Author Posted February 2, 2023 17 minut temu, Licht napisał: https://xiaomirom.com/en/miui-130/selene/ nie działa :((
Licht Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Flashujesz telefon z poziomu OSa ? Przez fastboot, albo TWRP (odblokowany BL konieczny).
leoniev Posted February 2, 2023 Author Posted February 2, 2023 (edited) 16 minut temu, Licht napisał: Flashujesz telefon z poziomu OSa ? Przez fastboot, albo TWRP (odblokowany BL konieczny). widziałem poradniki i ludzie to tu robili a ja nie ogarniam trochę tego całego stuffu odblokowanie BL przypadkiem nie przywraca telefonu do stanu fabrycznego? da się to inaczej tj. przez OTA? Edited February 2, 2023 by leoniev
Licht Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Przez OTA wątpię. Odblokowanie BL wiąże się z twardym resetem, zatem trzeba zrobić backup.
leoniev Posted February 2, 2023 Author Posted February 2, 2023 2 minuty temu, Licht napisał: Przez OTA wątpię. Odblokowanie BL wiąże się z twardym resetem, zatem trzeba zrobić backup. dużo ryzykuje robiąc to? i jak bardzo mogę coś zepsuć po drodze
Licht Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Stosując się do zaleceń Kacpra nic nie ryzykujesz. Wszystko pięknie opisał.
leoniev Posted February 2, 2023 Author Posted February 2, 2023 Przed chwilą, Licht napisał: Stosując się do zaleceń Kacpra nic nie ryzykujesz. Wszystko pięknie opisał. można prosić link?
leoniev Posted February 2, 2023 Author Posted February 2, 2023 2 minuty temu, Licht napisał: Dobra, dziękuję wielkie. Pewnie kiedyś się za to wezmę, ale teraz to trochę mi się nie opłaca. Tyle zachodu (patrz trzeba czekać 168h) robić żeby tylko poużywać pada w chmurze na telefonie, no nic może kiedyś to MIUI 13 przyjdzie samo kto wie.
Recommended Posts