stevie13 Posted February 2 Share Posted February 2 Witam. Zakupiłem amortyzowany przód i zestaw do konwersji na 10 cali - opony pneumatyczne. O ile w zestawie do konwersji jest podkładka pod stopkę, tak problemem może być amortyzator z przodu. Znajomy w identycznej hulajnodze założył też przód amortyzowany (widelec na wzór rowerowego/motocyklowego - najtańsza na Allegro) i do niego była dołożona dłuższa stopka. Ja mam też tą hulajnogę i będzie taka sama konwersja. Stopki, które znajduję na Allegro wszystkie są fabryczne (143mm)Ta przedłużana (jakoś 25mm dłuższa od fabrycznej) wyglądała na fabryczny produkt. btw - najtańszy amortyzator (za jakieś 160zł) nie nadaje się dla kogoś, kto waży te 75+ kg Tak więc pytanie - gdzie takiej szukać, ewentualnie z jakiej innej hulajnogi będzie pasować i jest dłuższa (rozstaw otworów montażowych 45mm) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted February 2 Share Posted February 2 zrób podkładkę pod mocowanie stopki i dłuższe śrubki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stevie13 Posted February 21 Author Share Posted February 21 Dzisiaj zamontowałem Monorim M0 i fabryczna stopka wystarcza przy kołach 8,5, więc podkładka z zestawu do konwersji powinna rozwiązać sprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zubek1990 Posted February 22 Share Posted February 22 Jak dla mnie stopka w m365 jest umiejscowiona w slabym miejscu . Przednia część podstawy była by lepszym miejscem . Hulajnoga często przechyla się przez ciężar steru na nierównościach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts