jankoo Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Witam, Program do przeglądania zdjęć, na który się niedawno przesiadłem, przy usuwaniu lub przenoszeniu plików pyta za każdym razem o pozwolenie na modyfikację. W uprawnieniach nie ma takiego pozwolenia, więc nie ma jak przypisać go na stałe. Ktoś wie jak można to obejść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 A może w ustawieniach samej galerii jest jakaś opcja która jest zaznaczona i np ma poprawiać jakość zdjęcia czy wielkość zapisu, znak wodny itp. Pobierałeś ją ze sklepu? Jak tak to zobacz jakie ona w sklepie ma uprawnienia. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted January 27, 2023 Author Share Posted January 27, 2023 (edited) Pobierałem ze sklepu. Uprawnienia jak poniżej, natomiast do wyboru mam tylko dostęp do multimediów. W samej apce w ustawieniach nie widzę niczego,co mogłoby mieć związek. Edited January 27, 2023 by jankoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 W opisie jest" Menedżer zdjęć umożliwia zmianę nazwy, usuwanie, udostępnianie, edycję zdjęć, filmów i GIF"Może jakiś zakrzak się zrobił że apka chce coś w zdjęciu modyfikować, albo błąd komunikatu.Próbowałeś wyczyścić dane w aplikacji, po tym odinstalować i ponownie zainstalować ?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Czy ustawiłeś tą aplikację jak domyślną dla Galerii? Jest coś takiego do ustawienia. Aplikacje/zarządzaj aplikacjami/ trzy kropki/ domyślne aplikacje. Pewnie nie i dlatego ciągle woła o zgodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 To nie jest błąd aplikacji, ten ciąg to tłumaczenie z aplikacji od Google'a (MediaProvider.apk). Zatem za taką pierdołę trzeba podziękować Google'owi. Zmiana aplikacji na domyślną nie ma tu znaczenia, bo właśnie to sprawdziłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted January 27, 2023 Author Share Posted January 27, 2023 14 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To nie jest błąd aplikacji, ten ciąg to tłumaczenie z aplikacji od Google'a (MediaProvider.apk). Zatem za taką pierdołę trzeba podziękować Google'owi. Zmiana aplikacji na domyślną nie ma tu znaczenia, bo właśnie to sprawdziłem. No właśnie na taki "googlowy" komunikat mi to wyglądało. Czyli nic się nie da z tym zrobić? Niby bzdura, ale lubię mieć porządek w zdjęciach, więc je przenoszę do odpowiednich folderów. No i tu robi się to dość irytujące... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Na reddicie komuś pomagało przyznanie uprawnienia Aplikacje do zarządzania multimediami (u mnie jest to w menu Ustawienia > Ochrona prywatności > Ochrona > Specjalny dostęp), tylko problem polega na tym, że tam nie ma żadnej aplikacji, więc... jeśli u Ciebie tego nie ma, no to nie ma takiej możliwości niestety (albo ja jej nie znalazłem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted January 27, 2023 Author Share Posted January 27, 2023 (edited) Chyba sobie odpuszczę, bo nie mogę nic znaleźć. Tak czy inaczej dziękuję wszystkim za próbę pomocy 👍 Edited January 27, 2023 by jankoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts