Jump to content
  • 0

Co flagowego na dzień dzisiejszy ? Mi11 ultra / 12S Pro / 13

witek_77

Który telefon wybrać  

1. 1. Który telefon wybrać

• Xiaomi 11 ultra
      0
    • Xiaomi 12S pro
      0
    • Xiaomi 13
      0
    • Oneplus 11
      0
    • Pixel 7
      0

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/02/23 at 16:06

Question

Heja. Zamierzam się z wymianą mojego 4 letniego mi 9 na coś świeższego. Oczywiście kasy człowiek nie chce wydawać za dużo i teraz mam dylemat co wziąć. Rozważam kilka opcji. Jedną z nich jest jakiś pixel 7, ale boli mnie brak VoWiFi i VoLTE gdyż mam kupe z zasięgiem w domu. Ale znowu ten aparat i wsparcie. Dodam iż korzystam z indukcji w samochodzie, domu i pracy. Także to jest must have. Na wstępie wywaliłem MI 12 za baterię i MI 12T za brak indukcji. Z sensownych wg testów i kasy zostaje mi nowy xiaomi 11 ultra w wersji CN (ma LTE B20 i dobrą cenę za nowy bo 2800zł), MI 12S pro na snapie gen1+ (2850zł bez LTE B20) i xiaomi 13 na snapie gen2 (brak B20 za 3050zł). Bije się z myślami. Xiaomi 11 ultra bije je na głowę jak chodzi o aparat, ale to już prawie 2 letni model i na snapie 888 czyli grzejniku od samsunga. Niby bateria wygląda OK, ale snapy gen1+ i gen2 są wydajniejsze i robione przez TSMC czyli chłodne i energooszczędne. W 12S pro i 13 brakuje trochę znowu tego LTE 800MHz. Jednak u mnie na obrzeżach tylko to dolatuje do pokoju (wszędzie mam podłogowe ogrzewanie i tłumi sygnał na parterze), ale było by to do przeżycia bo VoWiFi ratuje. Moim sprzętowym faworytem chyba jest mi11 ultra ze względu na aparat itd, ale czy warto w tych czasach jeszcze w niego się pakować ? Czy nie oleją aktualizacji tak jak zrobili z innymi niszowymi modelami jak MIX  ? Niestety nie ma nigdzie testu baterii z xiaomi 13 (bez pro) i xiaomi 12S pro (jest z 12s ultra z podobnymi bebechami). Nie ma też dobrych testów aparatu z 12s pro (niby to samo co 12pro ale doszła leica) i xiaomi 13. Porównanie 13 pro z iPhonem 14 wypadło delikatnie mówiąc kiepsko. Tak samo z Vivo X90 i oneplusem 11. Czyli mały 13 bedzie gorzej. Póki co czekam na premiere samsunga i rozwój sytuacji z oneplusem 11. Powiedzcie coś. Dajcie argumentów. 

Edited by witek_77

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

A ja ci powiem, mi 11 pro. Aparaty prawie takie same jak w Mi11 ultra, kupując nowy kupisz taniej niż mi11 ultra.

Mam mi11 pro i spisuje się bardzo dobrze. Potem szukałem długo alternatywy dla niego i kupiłem Mi11 ultra.  Nie pchałem się w serię 12 bo nic mnie w niej nie przekonało.

Ze SD888 coś pomyliłeś, nie jest to żaden grzejnik od samsunga. Przy normlanym użytkowaniu telefon się nie grzeje. A procesor jest na tyle wydajny, że nie wykorzystasz jego potencjału jeśli nie grasz w gry.

Jeśli chciałbyś nagrywać długie filmy FHD czy 4K to każdy procesor się zagrzeje. Ja tak przy temp bliskiej zeru zagrzałem Mi10.

Co do wsparcia, teoretycznie jeszcze rok seria 11 powinna mieć.

Szukając telefonu z nowszym procesorem pamiętaj, że producenci zaczęli przyoszczędzać na układzie chłodzenia. 

Co do serii 11 wszystkie za i przeciw są na forum. 

Nowsze serie mnie nie interesowały więc się nie wypowiadam.  Sam z Mi11pro przesiadłem się na Mi11Ultra (Mi11 pro nadal mam)