SzczufFun Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 (edited) Pytanie raczej do developerów, geeków, twórców xiaomi.eu przeglądających kody romów itd. Natknęliście się może w kodzie na jakąś wzmianke o procesorze Surge C2? Czy już działa lub będzie działał? Tematy o C2 na pokładzie 12SUltra mają już prawie rok. Są jakieś informacje w związku z "uśpionym" chipem? Chyba że czekają z uruchomieniem na premiere 13-nastej Ultraśki. Edited January 12, 2023 by SzczufFun Filtry znalezione pod ikoną "Różdżki"
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 1 minutę temu, SzczufFun napisał(a): Natknęliście się może w kodzie na jakąś wzmianke o procesorze Surge C2? Czy już działa lub będzie działał? Jawnej informacji na ten temat nie widziałem nigdzie, aczkolwiek nie wykluczam, że może być ona gdzieś tak niskopoziomowo, że tam nie zaglądam po prostu. 2 minuty temu, SzczufFun napisał(a): Druga sprawa, gdzieś na innym forum była wspominka o 2 dodatkowych filtrach. Da sie je włączyć do użytku czy xiaomi nie bez powodu ich nie włącza? Te filtry są w Edytorze Galerii, czyli oddzielnej aplikacji, której do tej pory nie dołączaliśmy do ROM-u ze względu na jej duży rozmiar (2 razy większy niż Galeria, ponad 200 MB). Od najnowszej aktualizacji bety ROM powinien już tę apkę mieć, będzie można ją odinstalować.
SzczufFun Posted January 12, 2023 Author Posted January 12, 2023 (edited) 10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Te filtry są w Edytorze Galerii Znalazłem wszystkie 4 pod ikonką "Różdżki" w aplikacji aparatu jako "LEICA VIV/NAT/BW NAT/BW HC". Także ta kwestia rozwiązana. Coś takiego znalazłem przy okazji artykułu o C2 w MIX5. Xiaomi MIX 5 will have new Xiaomi Surge C2 chip - xiaomiui Edited January 12, 2023 by SzczufFun
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 L1 to nazwa wewnętrzna dla codename thor, czyli 12S Ultra. mipisel mógł się odnosić do tego czegoś, a mógł się odnosić do czegoś zupełnie innego. W każdym razie nic specjalnego w kwestii ISP dla tego modelu się nie pojawiało w oficjalnym przekazie Xiaomi, także to mogło być związane z czymś w aparacie, ale raczej nie z tym. 8 minut temu, SzczufFun napisał(a): Znalazłem wszystkie 4 pod ikonką "Różdżki" w aplikacji aparatu jako "LEICA VIV/NAT/BW NAT/BW HC". Także ta kwestia rozwiązana. Tak, ale można je też dodać z poziomu edytora galerii (co nie bylo możliwe do tej pory u nas, ale będzie od nadchodzącej bety). 1
Recommended Posts