Master Posted September 7, 2023 Share Posted September 7, 2023 1 minutę temu, bosniak napisał(a): ależ oczywiście, nie bez powodu założony jest dział "problemy techniczne", jak nie netflix, to inna platforma streemengowa nie działa, a co do płatności zbliżeniowych to cała epopeja, nie potrzebuje stac jak osioł przed terminalem w sklepie i dokładac 5x telefon, a finalnie sięgać po portfel i płacić karta albo gotówka, żenada. Jak w jednym tyg po aktualizacji naprawia problem c G pay to sp***rza wifi, albo co innego i tak w kółko. Przerabiałem to w kilku poprzednich xiaomi, więc dziekuje, postoję. Przeżyje z tym blokowaniem, podobno nie można mieć wszystkiego. przez dwa lata na betach miałem raz problem z płatnościami - coś z apka bankowa było nie tak - przeinstalowanie i ponowna konfiguracja rozwiązała problem - a tak zero kłopotów ... Google pay instalowałem dwa razy - raz żeby sprawdzić problem z płatnością zbliżeniowa i raz żeby sprawdzić czy nie ma problemów z weryfikacja zabezpieczeń - za każdym razem zero problemu ... poważniejszy problem jaki uświadczyłem był z apka tmobila - ale to oni naprawili po zgłoszeniu i wymiana maili ... oczywiście tych apek jest mnóstwo i bardzo możliwe że z jakimiś są problemy ... to już trzeba zgłaszać w miarę potrzeb i tego co się zauważy 🙃 u mnie to pierwszy telefon Xiaomi - kolejny też będzie od nich - jakby mnie szlag trafiał z tym to na pewno bym nie wymienił znowu na ich sprzęt 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted September 7, 2023 Share Posted September 7, 2023 ok, brawo Ty 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted September 7, 2023 Share Posted September 7, 2023 no ja w ogóle z Google pay zbliżeniowo nie korzystam ale ostatnio instalowałem specjalnie żeby sprawdzić czy nie będzie problemów z płatnością zbliżeniowa - i nie było - żadnych negatywnych objawów nie uświadczyłem ... mogę wrzucić jeszcze raz i sprawdzić ...Widzisz, problem polega na tym, że 5 razy zadziała, 6 już nie :/ Jak ubijesz aplikacje GPay to kolejny raz zapłacisz. Wygląda to tak jakby NFC odpalał GPay bo apka w procesach wisi ale jest jakby w stanie zawieszonym. Jak spróbujesz w takim momencie ręcznie (z ikonki) uruchomić GPay to jest biały ekran. Na Globalu działało bez zająknięcia. Ominąłem problem ustawiając blik zamiast GPay jako metodę płatności zbliżeniowej. Jakiś kłopot na styku MIUI/GPay.Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted September 7, 2023 Share Posted September 7, 2023 3 minuty temu, zmylna napisał(a): Widzisz, problem polega na tym, że 5 razy zadziała, 6 już nie 😕 Jak ubijesz aplikacje GPay to kolejny raz zapłacisz. Wygląda to tak jakby NFC odpalał GPay bo apka w procesach wisi ale jest jakby w stanie zawieszonym. Jak spróbujesz w takim momencie ręcznie (z ikonki) uruchomić GPay to jest biały ekran. Na Globalu działało bez zająknięcia. Ominąłem problem ustawiając blik zamiast GPay jako metodę płatności zbliżeniowej. Jakiś kłopot na styku MIUI/GPay. Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka jasne ... ja za mało z tego korzystam po prostu 🙃 w sumie jakoś nie ma potrzeby ... apka bankowa sprawdza się znakomicie - przez GP czasami jakiś przelew robię (ale to nawet bez tej aplikacji wallet) przy dłuższym korzystaniu mogłoby być tak jak piszesz ... ale nawet tak z ciekawości zostawię to u siebie i zobaczę co i jak ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted September 7, 2023 Share Posted September 7, 2023 jasne ... ja za mało z tego korzystam po prostu w sumie jakoś nie ma potrzeby ... apka bankowa sprawdza się znakomicie - przez GP czasami jakiś przelew robię (ale to nawet bez tej aplikacji wallet) przy dłuższym korzystaniu mogłoby być tak jak piszesz ... ale nawet tak z ciekawości zostawię to u siebie i zobaczę co i jak ... Daj znać Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted September 7, 2023 Share Posted September 7, 2023 1 godzinę temu, zmylna napisał(a): Daj znać Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka jasna sprawa - przy najbliższej okazji ... sam jestem ciekawy 🙃 tez dawaj znać jak na coś ciekawego się natkniesz ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted September 10, 2023 Share Posted September 10, 2023 W dniu 7.09.2023 o 14:50, zmylna napisał(a): Daj znać Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka płaciłem za bilet w autobusie - co ciekawe z zablokowanym ekranem - wskoczyło od razu bez żadnych problemów 🙃 jeszcze lepiej to działa jak przez apkę bankową bo tam przy zablokowanym nie idzie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 No to dzisiaj wjechał android 14 beta test. Kto się zapisał do beta testów to powinien już dostawać po OTA. Paczka waży 5,4GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 No to dzisiaj wjechał android 14 beta test. Kto się zapisał do beta testów to powinien już dostawać po OTA. Paczka waży 5,4GB. Jakie wrażenia?Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 podpinam się po Kolegę - daj znać jak to wygląda ... przede wszystkim czy nie ma problemów z uruchamianiem aplikacji - szczególnie bankowych - był z tym problem kiedyś ... to jeszcze beta ... wiadomo ... ale premiera już za rogiem ... 14tka oficjalnie wejdzie gdzieś pod koniec przyszłego miesiąca z premiera mi 14 ... ciekawe czy będzie to już miui 15 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 20, 2023 Share Posted September 20, 2023 (edited) Aktualizacja przeszła bez problemów. Odciski palców do wszystkich aplikacji przeniosły się poprawnie. Aktualizacja jak zwykła tylko bardzo długo trwała. Nie zauważyłem różnic. Może czcionka trochę mniejsza. Ale nie wiem czy nie szukam na siłę. Dam znać jak bateria później Edit. Bateria bardzo dobra. Może nawet lepiej niż na andku 13. Inna aplikacja do aparatu. Jest ok. Wywalili z centrum sterowania czas SOT. Sprawdzałem na apkmirror i mam najnowsza wersje. Na szczęście w cyfrowej równowadze widać SOT. Edit2. Jeden bug. To co było już kiedyś czyli problem z AOD. Trzeba kliknąć w czytnik linii albo coś żeby zaczęło wyświetlać. Poza tym jestem zadowolony. Xiaomi odrobilo lekcje Edited September 23, 2023 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Raczkowski Posted September 25, 2023 Share Posted September 25, 2023 Cześć, zastanawim się nad kupnem Xiaomi 13 z Chin na 11.11 ale nie wiem jak będzie to wyglądać od strony google pay i aplikacji bankowych. Od premiery jadę na Mi6, też kupiony w Chinach, ma miui polska i żadnych bugów. Natomiast u brata przy Mi9 google pay nie uruchamia się na odblokowanym bootloaderze. Czy ktoś też kupił X13 w Chinach i wie jakie z tym wiążą się problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 25, 2023 Share Posted September 25, 2023 @Acid będzie w stanie odpowiedzieć, bo się przesiada na 13-stkę z Mi 11. Mieliśmy 13 Ultra, Google Pay i Santander działały bez problemu na odblokowanym bootloaderze. Sądzę, że na 13-stce, przynajmniej teraz, będzie tak samo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
keitaro Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 Potwierdzam, działają. 13 Pro wersja na chiny , odblokowany bootloader i wgrane TWRP + wgrana wersja MIUI EU stable. Google Play , Google Wallet, Santander, Revolut śmiga bez problemowo obecnie. Ogólnie nie doświadczyłem żadnych problemów do tej pory (2 tygodnie). Nie wgrywałem Magicka i nie mam root'a. Jak masz jakieś jeszcze pytania to śmiało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 29, 2023 Share Posted September 29, 2023 W dniu 25.09.2023 o 16:12, Jakub Raczkowski napisał(a): Natomiast u brata przy Mi9 google pay nie uruchamia się na odblokowanym bootloaderze. Ja używałem MI9 aż zakupiłem MI13. Do końca używałem go z google PAY i bez problemu działało na V12.5.6.0.RFACNXM (ostani stable z miui.eu). Telefon miałem wersję global a nie china, ale odblokowany bootloader oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spajuu Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Hej, ktoś kupował xiaomi 13 z rynku europejskiego w wersji 12/256gb? Zastanawiam się nad kupnem tylko widzę że jest problem z dostępnością na naszym rynku i tu jest pytanie czy nie ma problemu z pasmami B20 i B7 oraz 5g. Jedynie znalazłem na stronie mi-home.pl informacje że przez chwilę była taka wersja sprzedawana i teoretycznie wszystkie pasma obsługiwała: GSM: 2/3/5/8 WCDMA: 1/2/4/5/8/19 Obsługuje NSA + SA LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/28/32/66 5G: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n71/n75/n77/n78 Generalnie to w ogóle bym się nad tym telefonem nie zastanawiał bo są lepsze opcje w postaci op11 czy ostatnio w niskiej cenie honor magic5 pro czy choćby Motorola edge 40 pro. Jednak xiaomi ma kompaktowy rozmiar i nie wliczając iPhona i Samsunga to z aktualnych flagowców to jedyny telefon o takich rozmiarach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Jeśli trafisz na egzemplarz z dystrybucji EU no to będzie B20.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
7Cloud7 Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 Przymierzam się do zakupu Mi 13 12/256GB z tradingshenzhen. Obecnie posiadam Galaxy S22+ ale niestety bateria i czas pracy go dyskwalifikuje. Proszę o informacje na temat poprawy jakości zdjęć w MI 13 po aktualizacjach. Czy poprawiła się jakość w zdjęciach nocnych? Bo wszędzie gdzie czytałem i oglądałem, telefon początkowo miał z tym problemy. Czy można go obecnie porównać do takiego S23? Będę wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 13, 2023 Share Posted October 13, 2023 Przymierzam się do zakupu Mi 13 12/256GB z tradingshenzhen. Obecnie posiadam Galaxy S22+ ale niestety bateria i czas pracy go dyskwalifikuje. Proszę o informacje na temat poprawy jakości zdjęć w MI 13 po aktualizacjach. Czy poprawiła się jakość w zdjęciach nocnych? Bo wszędzie gdzie czytałem i oglądałem, telefon początkowo miał z tym problemy. Czy można go obecnie porównać do takiego S23? Będę wdzięczny za pomoc. Tak jest znacząca poprawa widoczna gołym okiem. Pamiętaj że z trading nie masz gw u nas i brak B20. Ja kupiłem 3 miesiące temu nowego w PL za 2500 z dystrybucji EU wiec zastanów się czy warto z chinWysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 16, 2023 Share Posted October 16, 2023 W dniu 11.10.2023 o 11:52, spajuu napisał(a): Hej, ktoś kupował xiaomi 13 z rynku europejskiego w wersji 12/256gb? Zastanawiam się nad kupnem tylko widzę że jest problem z dostępnością na naszym rynku i tu jest pytanie czy nie ma problemu z pasmami B20 i B7 oraz 5g. Jedynie znalazłem na stronie mi-home.pl informacje że przez chwilę była taka wersja sprzedawana i teoretycznie wszystkie pasma obsługiwała: GSM: 2/3/5/8 WCDMA: 1/2/4/5/8/19 Obsługuje NSA + SA LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/28/32/66 5G: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n71/n75/n77/n78 Generalnie to w ogóle bym się nad tym telefonem nie zastanawiał bo są lepsze opcje w postaci op11 czy ostatnio w niskiej cenie honor magic5 pro czy choćby Motorola edge 40 pro. Jednak xiaomi ma kompaktowy rozmiar i nie wliczając iPhona i Samsunga to z aktualnych flagowców to jedyny telefon o takich rozmiarach. Nieprawda najmniejszy z nich jest Asus zenfone 9 i zenfone 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 Czy ktoś ma na globalu już Androida 14? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted October 20, 2023 Share Posted October 20, 2023 Nie wiem czy nie wycofali aktualizacji, kilka dni temu był nowy soft na androidzie 14 do pobrania, a teraz już nie ma.Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witgra1 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Po przejściu z Mi11 przypomnę, że szybsze aktualizacje często wchodzą po zmianie regionu na Szwajcarię.Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Jak się zmienia region, bo nie mogę znaleźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witgra1 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Jak się zmienia region, bo nie mogę znaleźć?Ustawienia, wpisz "region"Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Ja mam tak, stąd pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witgra1 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Ja mam tak, stąd pytanie.Nie wiem jak Ci pomóc. U mnie wygląda tak...Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 No to lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Może masz global Taiwan żeby było nagrywanie rozmów tak jak ja i dlatego nie da się zmienić regionu.Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 (edited) Mam przez serwis wgrany Global żeby można było nagrywać rozmowy, to wyjasnia kwestię regionu, dzieki. Szkoda tylko, że serwis nie informuje na swojej stronie, że decydując się na soft z możliwością nagrywania rozmów nie wgrywamy samego dialera tylko cały jakiś z d*py okrojony soft, bez możliwości zmiany reionu (nie wiadomo wtedy do jakiego należysz) i co za tym idzie nie wiadomo kiedy i jaka aktualizacja, no chyba, że teraz wiem i zadzwonię do Taiwanu zapytac kiedy wypuszczą aktualizacje.🙈 Edited October 22, 2023 by bosniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 (edited) Godzinę temu, bosniak napisał(a): Godzinę temu, bosniak napisał(a): no chyba, że teraz wiem i zadzwonię do Taiwanu zapytac kiedy wypuszczą aktualizacje A wcześniej gdzie dzwoniłeś? Edited October 22, 2023 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 nie musiałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 46 minut temu, bosniak napisał(a): musiałem Ty naprawdę myślisz, że oprogramowanie "pisze" Tajwan? 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosniak Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 Skoro sam pisałeś że to wersja na tajwan? A miuipolska to kto pisze? Brazylia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 16 minut temu, bosniak napisał(a): Skoro sam pisałeś że to wersja na tajwan? Wszystko w porządku z klepkami? Przecież ja ZACYTOWAŁEM twój tekst 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts