Lukasz07 Posted March 27, 2023 Share Posted March 27, 2023 tak, żadnej zmiany 🤔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 27, 2023 Share Posted March 27, 2023 Spróbuj jeszcze tak:Wyjmij kartę, ponownie zresetuj ustawienia, wyłącz fona włóż kartę i zobacz czy zaskoczy, jak nie zaskoczy to mi się pomysły skończyły.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz07 Posted March 27, 2023 Share Posted March 27, 2023 (edited) Nic się nie zmieniło, zapomniałem dodać że to wersja chińska z wgranym xiaomi.eu w wersji stabilnej i wiem że nie ma B20 ale to nie powinno mieć wpływu. Cały czas mam LTE tylko jak ktoś do mnie dzwoni lub ja od razu przełącza się na H... Edited March 27, 2023 by Lukasz07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted April 2, 2023 Share Posted April 2, 2023 (edited) W dniu 27.03.2023 o 17:29, Lukasz07 napisał(a): Hej, mam problem nie działa mi volte i wificalling wszystko powłączane na dwóch różnych kartach z innych sieci ta sama sytuacja, jakieś pomysły? Ja myślę, że żadne resety Ci nie pomogą, bo zwyczajnie masz tą opcję nieaktywną. Tak chyba jest domyślnie na wersjach chińskich, ale pewności nie mam. Natomiast można to odblokować, więc wypróbuj i daj znać, czy działa, oto co musisz zrobić: 1. Dzwonisz pod * # * # 86583 # * # * powinieneś zobaczyć komunikat " VoLTE Carrier check was disabled ". Jeśli wszystko poszło dobrze, to opcja jest odblokowana. 2. Następnie wchodzisz w ustawienia sieci i kart SIM, jeśli opcja jest wyłaczona, to wyłącz i włącz na obu kartach. Powinno działać, dla pewności zrestartuj telefon, ale należy pamiętać, że nie w każdej chwili VoLTE może być aktywne, zależy to od aktualnego zasięgu i przede wszystkim od operatora. U mnie w Orange raczej mam w całym mieście, w UK (gdzie aktualnie mieszkam) działa również bardzo dobrze w Virgin Mobile. Edited April 2, 2023 by Test Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz07 Posted April 2, 2023 Share Posted April 2, 2023 Już robiłem wszystko z tej instrukcji i dalej nic... Już nie wiem o co chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted April 2, 2023 Share Posted April 2, 2023 A w jakich sieciach masz te karty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz07 Posted April 3, 2023 Share Posted April 3, 2023 Play i Orange Temat rozwiązany moja taryfa obejmowała te usługi ale systemowo w Play była wyłączona po telefonie na bok wszystko działa, dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted April 4, 2023 Share Posted April 4, 2023 Witam mam pytanko kupiłem dzisiaj 13-stkę zaraz po uruchomieniu zaktualizowała się do wersji 14 global i nie działa mi funkcja ekran zawsze włączony obojętnie jak ustawię czy na 10 sekund czy na zawsze nic się nie dzieje tak jak by nie było tej funkcji robiłem ustawienia fabryczne i to samo macie jakieś pomysły co jeszcze mam zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 W dniu 4.04.2023 o 19:00, bartos38 napisał(a): nie działa mi funkcja ekran zawsze włączony No to i ja po 4 latach szczęśliwie spędzonych z MI9 uznałem, że wreszcie jest godny następca. Dobry procesor i aparat. No i dokładnie tak jak z MI9 na początku tak jest i tutaj. Coś musi nie działać. Mam tak samo jak ty. Czasami działa, większości czasu nie 😁 mi 9 po około roku ogarnęli. Także ciesz się drogimi niedoróbkami które jak zawsze nam xiaomi funduje. To już taki rytuał który trzeba pokochać. Ale poza tym póki co wszystko ładnie. Nie mam już problemu z VoWiFi który borykal MI9, eSIM ładnie się wrzucił od razu (zwykła sim jako klon został w MI9 do Android auto w samochodzie). No i ładowarka w zestawie. Żona przesiadka z mi10pro na S23 i dostała moja ładowarke z MI9 bo poskąpili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted April 16, 2023 Share Posted April 16, 2023 Kupiłem wersję global, Xiaomi 13 , oblokowalem bootloader wgrałem Xiaomi eu i nie działają płatności kartą . Jest na to jakiś patent ? Pisze że urządzenie nie jest bezpieczne i nie da się płacić google pay Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 W dniu 16.04.2023 o 23:26, 2zerozero7 napisał(a): Kupiłem wersję global, Xiaomi 13 , oblokowalem bootloader wgrałem Xiaomi eu i nie działają płatności kartą . Jest na to jakiś patent ? Pisze że urządzenie nie jest bezpieczne i nie da się płacić google pay Masz na to Magisk, lub wersję dev od xioami.eu bo na niej SafetyNet działa. A ja mam inne pytanie: czekam na Xiaomi 13 Ultra, spodziewam się, że w Polsce nie pojawi się. Ale gdy pokaże w UK lub Niemczech to bez problemu z miejsca kupię. Teraz tak: czy lepiej czekać na sztukę sprzedawaną na terenie UE czy olać to i brać z Chin? Jaka będzie różnica? Czy jedyną różnica jest brak modułu LTE B20 800mhz? Czy coś więcej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 Na terenie UE masz w większości przypadków gwarancję, do tego masz możliwość zainstalować w razie "W' romu global i zablokować bootloader jakby na customach były jaja z safety, a Google ciągle kombinuje żeby utrudnić obchodzenie zabezpieczeń.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 (edited) Czy mógł by ktoś podać mi jakie ma parametry w Opcje programistyczne-Najmniejsza szerokość-jakie jest dp ? Z góry dziękuję Edited May 13, 2023 by jachu76 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 2 godziny temu, jachu76 napisał(a): Czy mógł by ktoś podać mi jakie ma parametry w Opcje programistyczne-Najmniejsza szerokość-jakie jest dp ? Z góry dziękuję 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted May 14, 2023 Share Posted May 14, 2023 W dniu 11.05.2023 o 09:57, Netoper napisał(a): Na terenie UE masz w większości przypadków gwarancję, do tego masz możliwość zainstalować w razie "W' romu global i zablokować bootloader jakby na customach były jaja z safety, a Google ciągle kombinuje żeby utrudnić obchodzenie zabezpieczeń. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Czyli jedną różnicą jest brak B20 (co czuć w sumie tylko na terenach naprawdę mało zaludnionych) oraz to, że to wersja Global a nie Chiński? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Jest jeszcze na pewno jedna, sprzęty dopuszczone na rynek EU muszą spełniać pewne wymogi, telefon jako całość jego i podzespoły Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Witam ponownie. Szukam w ustawieniach telefonu MI 13 opcji blokady ekranu podwójnym kliknięciem i za pioruna tego nie mogę znaleźć. Odblokowanie znalazłem, zablokować nie potrafię. MIUI od miuipolska ver 14.0.23.5.29 Podpowie ktoś gdzie to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 W ustawieniach pulpitu jest ta opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted June 8, 2023 Share Posted June 8, 2023 8 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): W ustawieniach pulpitu jest ta opcja. Kurcze, ślepy normalnie, ślepy. Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 Czy ktoś zauważył problemy GPS w Mapach Google? Pozycję wyszukuje ale jak wybiorę trasę i prowadź do punktu to od razu gubi sygnał i zamraża mapę (stoi w miejscu). Nie wychodząc z aplikacji podłączam pod samochód i uruchamia się android auto i wszystko jest dobrze i prowadzi pokazując poprawnie pozycję. Na innych aplikacjach z funkcją GPS (jak dojadę, mapy.cz) jest w porządku tylko w Mapach Google traci sygnał GPS. Dane aplikacji czyszczone, instalowane na nowo, uprawnienia nadane oraz wyłączone oszczędzanie baterii. Wyłączałem i włączałem nawet w lokalizacji wspomaganie GPS z serwera nie pomaga. Xiaomi 13, obecna beta 23.6.8 DEV, do wydania 23.5.15 DEV nie było problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
anemusek Posted July 2, 2023 Share Posted July 2, 2023 Właśnie chciałem zadać pytanie czy występuje problem z obsługą kompasu i małą dokładnością GPS ale widzę, ze tu też są jaja z mapami google jak w innych xiaomi na miui 14. Zostaje zamiast 13 kupić inną markę ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor Posted July 4, 2023 Share Posted July 4, 2023 W dniu 3.07.2023 o 01:23, anemusek napisał(a): Właśnie chciałem zadać pytanie czy występuje problem z obsługą kompasu i małą dokładnością GPS ale widzę, ze tu też są jaja z mapami google jak w innych xiaomi na miui 14. Zostaje zamiast 13 kupić inną markę ;/ u mnie zero problemow z gps, mapami itp. przesiadka z globala na xiaomi.eu, zauwazylem tylko ze zasieg sieci jest mniejszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted July 31, 2023 Share Posted July 31, 2023 (edited) Cześć. Podpowiedzcie mi proszę jak to jest z 5G na tym telefonie. Kupiłem w sklepie, w PL. Telefon nie łapie w ogóle 5G pomimo ustawienia preferowania. Przełożę tą samą kartę do starego Mi10 i 5G się pojawia. W specyfikacji niby jest, że sieć 5G obsługuje. Przyznam, że zdurniałem. Możliwe jest, że najnowszy model nie wspiera ? MIUI Global (jeszcze, czekam na odblokowanie bootloadera). Z góry dzieki za jakieś info. ---edit--- Znalezione na pewnym forum: "Jak Twojego urządzenia nie ma liście obsługi VoLTE i WiFi Calling to 5G też nie obsłuży, także musisz mieć telefon 5G "będący w ofercie Orange". i to: "Trzeba dodać, że jeśli chodzi o wifi calling i volte Orange honoruje tylko złotą listę sprzedawanych przez nich telefonów. Jeśli telefon nie jest na liście to po "ręcznym" uruchomieniu usług (prawidłowo działających!) Orange wyłączy je systemowo. I tym oto sposobem telefon który wspierał technologie u innego operatora przy przejściu do Orange może się okazać, że nie będzie na nim nic działało." To chyba wyjaśnia moją zagadkę. Edited August 1, 2023 by zmylna Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4mil Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 (edited) 18 godzin temu, zmylna napisał(a): To chyba wyjaśnia moją zagadkę. No nie bardzo, telefon jest na liście wspieranych, więc zgłoś na infolini prośbę restart usług i będzie działać. Ewentualnie "resetowanie ustawień sieciowych" Edited August 1, 2023 by fk4mil 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 4 godziny temu, fk4mil napisał(a): No nie bardzo, telefon jest na liście wspieranych, więc zgłoś na infolini prośbę restart usług i będzie działać. Ewentualnie "resetowanie ustawień sieciowych" Dzięki za odpowiedź. hmm, to oficjalna lista ze strony Orange ? Wczoraj zeznali co innego ale... Zrobiło się jeszcze ciekawiej. Pokusiłem się i zadzwoniłem dzisiaj ponownie na infolinię. Miła Pani zastrzeliła mnie komunikatem, że nie może mi działać 5G ponieważ 5G nie jest włączone dla mojej karty SIM 😕 Popadłem w konsternację bo przecież jak tą samą kartę włożę do starego Mi10 to 5G jest. Uprzejma pani powiedziała, że niemożliwe Clue jest takie, że 5G zostało włączone dla mojej karty i mam czekać do końca miesiąca rozliczeniowego aby zaczęło działać... No powiem Wam, że .... nie wiem, co powiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 1, 2023 Share Posted August 1, 2023 No powiem Wam, że .... nie wiem, co powiedzieć.Dopytaleś czy aktywacja 5G nie wpłynie na wysokość rachunku? Bo zastanawiające jest że trza czekać do końca okresu , a takie zmiany to od ręki są robione ewentualnie trza tylko restart fona zrobić.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 (edited) Jest płatne pewnie. W TMobile na początku było za darmo, teraz już jest w płatnej taryfie. To znaczy taryfę trzeba zmienić na droższą. Wszystko jest na stronach Edited August 2, 2023 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 (edited) 14 godzin temu, Netoper napisał(a): Dopytaleś czy aktywacja 5G nie wpłynie na wysokość rachunku? Bo zastanawiające jest że trza czekać do końca okresu , a takie zmiany to od ręki są robione ewentualnie trza tylko restart fona zrobić. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Tak, zapytałem wprost o to, czy aktywacja 5G nie spowoduje podwyżki. Powiedziano mi, że nie. Zobaczymy. Pokusiłem się o kolejny telefon na infolinię bo nurtowała mnie kwestia dlaczego Mi10 pokazuje 5G na tej samej karcie SIM. Powiedziano mi, że to błąd oprogramowania telefonu. Mi 10 pokazuje 5G bo tak ustawiłem w preferowanych sieciach natomiast w rzeczywistości korzysta z LTE. ---edit--- Pożyczyłem od kolegi kartę T-Mobile - działa No to teraz wygląda na to, że BUG w MIUI i dlatego na MI10 pokazuje 5G. Albo blokada po stronie operatora na konkretne urządzenia. Edited August 2, 2023 by zmylna Link to comment Share on other sites More sharing options...
anemusek Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 (edited) W dniu 1.08.2023 o 18:30, zmylna napisał(a): Dzięki za odpowiedź. hmm, to oficjalna lista ze strony Orange ? Wczoraj zeznali co innego ale... Tak. 13/13 Pro sa na oficjalnej liście Orange - pełna obsługa VoLTE i VoWiFi wraz z SMSoIP https://www.orange.pl/medias/omni/lp/b2c/inne/wykorzystaj-siec/Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf Na Globalu z nowszymi Xiaomi dawno nie było problemu ani z VoLTE, VoWiFi ani 5G. Nie wszystkie wspierały SMSoIP. Edited August 2, 2023 by anemusek Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 8 godzin temu, anemusek napisał(a): Tak. 13/13 Pro sa na oficjalnej liście Orange - pełna obsługa VoLTE i VoWiFi wraz z SMSoIP https://www.orange.pl/medias/omni/lp/b2c/inne/wykorzystaj-siec/Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf Na Globalu z nowszymi Xiaomi dawno nie było problemu ani z VoLTE, VoWiFi ani 5G. Nie wszystkie wspierały SMSoIP. Tak, tak, już wszystko jasne. Przeczytaj mojego ostatniego posta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Lewicki Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 Chciałbym kupić 13ultra w dystrybucji eu. Gdzie to najlepiej zrobić? W oficjalnym sklepie .de nie ma od dawna i pewnie nie będzie. Nie chcę naciąć się na wersję chińska.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 @zmylna orange flex za 30zł. Xiaomi 13 z oficjalnym globalnym softem 14.0.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted August 4, 2023 Share Posted August 4, 2023 23 godziny temu, witek_77 napisał(a): @zmylna orange flex za 30zł. Xiaomi 13 z oficjalnym globalnym softem 14.0.7 Dzięki, już ogarnięte Link to comment Share on other sites More sharing options...
groverr Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 Jak wygląda sprawa wygaszania ekranu podczas rozmów ?Czy ma zwiechy i potrafi ekran ciągle świecić i uchem klika się co popadnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmylna Posted August 7, 2023 Share Posted August 7, 2023 Czy po wgraniu MiuiPolska też macie dziwny problem z płatnościami ? Po zbliżeniu do terminala potrafi w ogóle nie reagować. Czasem jak potrzymam dłużej (ok 15s) to zajarzy. Innym razem od razu. Na globalu tego nie było. MIUI ostatni dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts