Jump to content

MIUI V14.0.22.12.8.DEV

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

W dniu 18.12.2022 o 09:15, mixolh napisał(a):

Coś chyba poszło nie tak.

Na Mi 11 Lite 5G po użyciu aktualizacji telefon działa strasznie powolnie...

Masz w ustawieniach "Alerty o zagrożeniach"?

Powinniście wydawać wersję zwykłą i zrootowaną (a nie człowiek się bawi z kopiowaniem pliku).

Edited by qwerty01

31 minut temu, Ryszard K napisał:

Mam podobną przypadłość.

Przytrzymaj apkę google>informacje o aplikacji>Na samym dole klik odinstaluj aktualizacje>Wejdź do sklepu google play>Aktualizuj aplikacje google>Otwórz google lens>Przesuń palcem od dołu ekranu tak jakbyś chciał szukać w swoich plikach i wtedy powinno ci wyskoczyć okno z prośbą o przyznanie uprawnień do galerii. U mnie na poco f3 pomogło

• Like 1

Jestem po jednym dniu z A13 i MIUI14. Taki przeskok chyba chcieli uzyskać z MIUI13.

Mi 11 Pro nabrało nowego życia, jest szybko, zero zacięć, chodzi płynnie jak nigdy telefon nie chodził, zero jakichkolwiek zacięć.

Top 1 system na dzisiaj wśród telefonów. Brawo MIUI Polska i Xiaomi!

59 minut temu, kris68 napisał(a):

Sorry ale gdzie jest jakis link do sciagniecia miui 14?? Bo nie widze.

to wchodzisz do pobieralni - masz tam np w swoim koncie opcje pobierz miui i dajesz rozwojowe - a potem już tylko klikasz swój model fona :) możesz też wejść do sekcji pobierania z głównej strony miui polska

u mnie z tego co zauważyłem jest jakiś problem z powiadomieniami - wczoraj nie dostałem powiadomienia z olxa a dzisiaj z gadu gadu - ani dymka ani dźwięku - dopiero jak otworzyłem aplikacje to zobaczyłem że była korespondencja - ciekawe ....

Edited by Master

1 godzinę temu, Wwrobel napisał:

Przytrzymaj apkę google>informacje o aplikacji>Na samym dole klik odinstaluj aktualizacje>Wejdź do sklepu google play>Aktualizuj aplikacje google>Otwórz google lens>Przesuń palcem od dołu ekranu tak jakbyś chciał szukać w swoich plikach i wtedy powinno ci wyskoczyć okno z prośbą o przyznanie uprawnień do galerii. U mnie na poco f3 pomogło

Dzięki, działa :)

34 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jeśli ktoś chce się bawić z rootem, jego sprawa. My wersji z wbudowanym Magiskiem wydawac nie będziemy.

Wystarcyz, że będzie boot.img z łatką z inną nazwą i odrębny bat dla tych z magiskiem.

Na szybko błędy:

1. Znowu w menu jest wi-fi calling na 1 miejscu, ale gdy wejdziemy w edycję to on całkowicie znika (nie da się go przesunąć w inne miejsce).

2. Chyba w tym zrzucie nie ma co opisywać co jest nie tak?:

Screenshot_2022-12-19-11-42-09-622_com.android.cellbroadcastreceiver.jpg

3. Privacy w Ustawieniach. LOL

4. "Tap an app on the sidebar to open it in a floating window".

Edited by qwerty01

35 minut temu, qwerty01 napisał(a):

Znowu w menu jest wi-fi calling na 1 miejscu, ale gdy wejdziemy w edycję to on całkowicie znika (nie da się go przesunąć w inne miejsce).

Tak ustawiło Xiaomi dla Orange.

35 minut temu, qwerty01 napisał(a):

Chyba w tym zrzucie nie ma co opisywać co jest nie tak?

No chyba musisz, bo nie wiem, o co chodzi. Jeśli o wygląd, to to jest stockowa aplikacja z Androida. Wiem, że w Ciemnym motywie tytuły się nie wyświetlają poprawnie.

36 minut temu, qwerty01 napisał(a):

Privacy w Ustawieniach. LOL

Poprawione.

36 minut temu, qwerty01 napisał(a):

Tap an app on the sidebar to open it in a floating window

W sensie że nieprzetłumaczone? Zobaczę.

Widzę że co niektórzy szukają dziury z niczego. Spokojnie, niestabilność systemu została zaniechana przez wyczyszczenie sklepu Play. System tak to wydaje się rozpensywny i nie daje początkowo złego wrażenia. Nie rozumiem tylko o co chodzi z tymi alertami!? Mi osobiście nie uprzykrza to życie. Płatność telefonem naprawiona przez poradę kilku osób .... A tak to zapowiada się ciekawie ...

18 minut temu, mixolh napisał(a):

Widzę że co niektórzy szukają dziury z niczego. Spokojnie, niestabilność systemu została zaniechana przez wyczyszczenie sklepu Play. System tak to wydaje się rozpensywny i nie daje początkowo złego wrażenia. Nie rozumiem tylko o co chodzi z tymi alertami!? Mi osobiście nie uprzykrza to życie. Płatność telefonem naprawiona przez poradę kilku osób .... A tak to zapowiada się ciekawie ...

no dokładnie tak jak Pan pisze - mnie trochę martwia te powiadomienia - na razie przestawiłem tam z wersji miui na androida - nie wiem czy to coś da - sprawdziłem ustawienia aplikacji - jest wszędzie ok - poczyszcze jeszcze dane cache na wszelki wypadek - może to coś pomoze - w każdym razie ciekawa sprawa .... na poprzedniej wersji było wszystko w porządku a tu taki kwiatek :)

ps. co do postów powyżej to trochę nie widzę sensu zgłaszania uwag które już wcześniej były zgłoszone i odnotowane przez pana Kacpra do poprawy - zgłaszajmy nowe tematy a nie powielamy te co były 🙃

update - jest już pierwszy sukces - przełączyłem w ustawieniach z miui na android ale dałem też czyszczenie cache dla gadu gadu i problem rozwiązany - przynajmniej w tej aplikacji - tu nie wiem czy pomogło to przestawienie czy czyszczenie cache ale obstawiam na cache bo te przestawienie to chyba tylko modyfikuje wygląd tych powiadomień - tak mi się wydaje przynajmniej ....

Edited by Master

Fakt. Muszę do jednego się przyczepić. Wczoraj ustawiłem po raz trzeci dzwonek na mój z biblioteki i dziś znów się zmienił na ten oryginalny 😆

Na poprzedniej wersji tego problemu nie było a tu takie numery.    

2 minuty temu, mixolh napisał(a):

Fakt. Muszę do jednego się przyczepić. Wczoraj ustawiłem po raz trzeci dzwonek na mój z biblioteki i dziś znów się zmienił na ten oryginalny 😆

Na poprzedniej wersji tego problemu nie było a tu takie numery.    

u mnie dzwonek też jest mój (MP3) i akurat dzisiaj jakaś baba dzwoniła ale była pomyłka - dzwonek był ok - są zachowane ustawienia z poprzedniej wersji - zobaczymy dalej co będzie .... sam chyba nie powinien tego zmieniać ....

50 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Tak ustawiło Xiaomi dla Orange.

No chyba musisz, bo nie wiem, o co chodzi. Jeśli o wygląd, to to jest stockowa aplikacja z Androida. Wiem, że w Ciemnym motywie tytuły się nie wyświetlają poprawnie.

Poprawione.

W sensie że nieprzetłumaczone? Zobaczę.

1. To, że ustawiło to tam pal licho. W poprzednim MIUI też było, ale przy edycji nie znikał i można było przesunąć w inne miejsce. Teraz wchodząc w edycję kolejności przycisków całkowicie znika!

2. Nie mam żadnego ciemnego motywu. Chodzi, że 1/3 ekranu to tylko szare tło, a wielkość czcionki "alerty" oraz "ustawienia alertów"? Co to ma być? W pozostałych menu wielkość czcionki jest ok.

4. Braków tłumaczeń jest od groma. Chociażby "Ring vibration".

5. Przy wpisywaniu kodu odblokowywania telefon wibruje przy dotknięciu. Mam wyłączoną opcję wibracji przy dotknięciu (chyba, że trzeba jeszcze gdzieś coś wyłączyć).

Jak ktoś się zastanawia czy wgrywać to lepiej odpuścić, bo potwierdzam, że są przycięcia w płynności działania.

DPI nie można zmienić w opcjach programisty.

Może kiedyś dodacie na pasku ikonę NFC, z możliwością wyłączenia gdzieś w ustawieniach nfc. Zawsze to większe bezpieczeństwo (płatności) jeśli ktoś zapomni wył. NFC a nie chce mieć cały czas włączone. 

W alertach na czarnym tle niewidoczny jest napis wibracje oraz przypomnienie o alercie.

Czcionka ustawienia o alercie jest na max malutka. 

Edited by Bar.Tek
  • Like 1

5 minut temu, Bar.Tek napisał(a):

Może kiedyś dodacie na pasku ikonę NFC, z możliwością wyłączenia gdzieś w ustawieniach nfc. Zawsze to większe bezpieczeństwo (płatności) jeśli ktoś zapomni wył. NFC a nie chce mieć cały czas włączone. 

W alertach na czarnym tle niewidoczny jest napis wibracje oraz przypomnienie o alercie.

Czcionka ustawienia o alercie jest na max malutka. 

pisałem już o tym NFC wcześniej - że brakuje tam w ustawieniach tego paska możliwości włączenia / wyłączenia tego powiadomienia o NFC - wtedy każdy by sobie ustawił jak chce - mi ta ikonka w niczym nie przeszkadzała a często zdarza się zapomnieć wyłączyć NFC jak niepotrzebny a tak wizualnie od razu się widzi czy włączony czy nie :)

10 minut temu, qwerty01 napisał(a):

Jak ktoś się zastanawia czy wgrywać to lepiej odpuścić, bo potwierdzam, że są przycięcia w płynności działania.

nie zauważyłem nigdzie problemów z przycięciami - może jakiś przykład - żeby sprawdzić - a system działa wyraźnie lepiej niż poprzednia rozwojowa - widzę to nawet w chromie przy otwieraniu stron .... też jak pisałem jest więcej ramu dostępnego więc tu są na pewno zrobione optymalizacje

31 minut temu, qwerty01 napisał(a):

4. Braków tłumaczeń jest od groma. Chociażby "Ring vibration".

To się takie braki zgłasza i informuje, gdzie są, a nie ukrywa dla siebie. To pierwsza beta na MIUI 14, mogą się takie rzeczy zgubić, zwłaszcza że to jest w ułatwieniach dostępu, a nie na wierzchu... i z takim podejściem będą się gubić jeszcze bardziej. Nie mam tyle czasu na sprawdzanie wszystkiego jak kiedyś, a tłumaczenie ogarniam w tej chwili sam.

2. Nie mam żadnego ciemnego motywu. Chodzi, że 1/3 ekranu to tylko szare tło, a wielkość czcionki "alerty" oraz "ustawienia alertów"? Co to ma być? W pozostałych menu wielkość czcionki jest ok.

To zażalenia do Google'a/Androida/Xiaomi. Z tego co wiem tego nie modyfikujemy. Zgłoszę do nas, ale nie spodziewam się wielkiego odzewu.

5. Przy wpisywaniu kodu odblokowywania telefon wibruje przy dotknięciu. Mam wyłączoną opcję wibracji przy dotknięciu (chyba, że trzeba jeszcze gdzieś coś wyłączyć).

Z tego co widzę nie da się tego wyłączyć kompletnie. Musiałbyś ustawić reakcje haptyczne na 0, ale i tak delikatna wibracja nadal będzie.

29 minut temu, Bar.Tek napisał(a):

Właśnie sprawdziłem, mogę zmienić najmniejszą szerokość w opcjach programisty i się zmienia.

Edited by Kacper Skrzypek

U mnie na mi 11 lite 5g wreszcie zniknęło ciemno szare tło podobne do oświetlenia LCD oraz przestało wyszarzać filmy na operze. Poza tym telefon dostał drugie życie, szybko działa i nie ubija aplikacji

Niestety musiałam zainstalować czysty system, aktualizacja wpadła w bootloop

Z tiktoka i revanced dostaje na bieżąco powiadomienia. Przedtem szkło hurtem co jakiś czas

😃

Edited by xpx

Na mi 11i płatność działają.

Ogólnie mam wrażenie, że wszystko działa płynniej. 

Mogli by tylko w końcu naprawić licznik, żeby resetowal się wtedy kiedy ja chcę.

I chyba dymki działają trochę lepiej. 

Na 11 ultra płatności też działają.

Widać poprawę w płynności przewijania różnych aplikacji. Oby to nie był jednokrotny przypadek. Często zdarzało się że pierwsze wersje nowej nakładki były szybkie i płynne a po kolejnych aktualizacjach wszystko zacinało. 

7 minut temu, Rafullo napisał(a):

A płatności wam działają odrazy z pulpitu czy musicie włączyć aplikacje Portfel? Poprzednio miałem miui 12.5 i działało z pulpitu teraz musi być włączona apka z wyświetlona kartą z której chce zapłacić. 

no ja to też chce sprawdzić przy pierwszej okazji - nie wiem od czego to zależy ale bywało że płaciłem nawet przy zablokowanym telefonie a czasami musiałem włączyć aplikacje banku żeby płatność zaskoczyła ....

13 minut temu, Rafullo napisał(a):

A płatności wam działają odrazy z pulpitu czy musicie włączyć aplikacje Portfel? Poprzednio miałem miui 12.5 i działało z pulpitu teraz musi być włączona apka z wyświetlona kartą z której chce zapłacić. 

Włączone NFC, i odblokowany ekran. I poszło bez problemu.
Szkoda, że w tej wersji nie ma ikonki powiadomień o włączonym NFC.

10 minut temu, sly napisał(a):

Włączone NFC, i odblokowany ekran. I poszło bez problemu.
Szkoda, że w tej wersji nie ma ikonki powiadomień o włączonym NFC.

no tak - tu jest ciekawa sytuacja bo wcześniej jak tej ikonki nie było to nikomu to nie przeszkadzało :) potem jak się pojawiła to zaczęli narzekać że jest i nie można jej wyłączyć :) teraz jak jej znowu nie ma to każdemu smutno że nie ma :) a wystarczyłoby dać ja do włączenia / wyłączenia tak jak np można włączyć wykorzystanie internetu - i temat byłby załatwiony optymalnie :) czyli ktoś chce - pstryk - i ma, a ktoś nie chce - pstryk - i nie ma 🙃 wydaje się banalnie proste a jednak tak nie jest .... system na prawdę dobrze działa ja osobiście jestem pozytywnie zaskoczony nie bardzo rozumiem te narzekania - ciężko się do czegoś przyczepić nawet szukając na siłę ....

• Like 1

56 minut temu, Master napisał(a):

no tak - tu jest ciekawa sytuacja bo wcześniej jak tej ikonki nie było to nikomu to nie przeszkadzało :) potem jak się pojawiła to zaczęli narzekać że jest i nie można jej wyłączyć :) teraz jak jej znowu nie ma to każdemu smutno że nie ma :) a wystarczyłoby dać ja do włączenia / wyłączenia tak jak np można włączyć wykorzystanie internetu - i temat byłby załatwiony optymalnie :) czyli ktoś chce - pstryk - i ma, a ktoś nie chce - pstryk - i nie ma 🙃 wydaje się banalnie proste a jednak tak nie jest .... system na prawdę dobrze działa ja osobiście jestem pozytywnie zaskoczony nie bardzo rozumiem te narzekania - ciężko się do czegoś przyczepić nawet szukając na siłę ....

Licznik danych dalej nie resetuje się w cyklu ustawionym przeze mnie. I dymki czatu na mesenger :)
Do tego można się przyczepić, ale samo działanie systemu wydaję się dużo płynniejsze

17 minut temu, sly napisał(a):

Licznik danych dalej nie resetuje się w cyklu ustawionym przeze mnie. I dymki czatu na mesenger :)
Do tego można się przyczepić, ale samo działanie systemu wydaję się dużo płynniejsze

no ja jeszcze do końca nie wiem o co chodzi z tymi powiadomieniami - wydaje mi się że GG naprawiłem poczyscilem cache dla innych aplikacji z których mam powiadomienia ale np dostałem przelew i zawsze IKO to puszczało w powiadomieniu a tu nic .... licznika nawet nie będę sprawdzał - widocznie nikt z tego nie korzysta poza Tobą i zostało jak było 🙃 a to że poprzednio nie działał to fakt - zobaczę z tymi powiadomieniami jeszcze z olxa - bo też miałem wiadomość od jednego kola i zero reakcji systemu ... system działa bardzo fajnie poza tymi detalami - a każdego kto twierdzi inaczej wyzywam na ubitą ziemię 😉

2 godziny temu, mixolh napisał:

Mam dziwną przypadłość...

Jak podpinam jeden i drugi telefon do ładowania, to oba mają podwójny dźwięk, jakby się nakładały...

U mnie jest ok , sprawdziłem przed chwilą. Dźwięk jaki był taki jest . Inni zgłaszali że telefon zwolnił , u mnie nic podobnego nie widzę , wręcz przeciwnie - ożył . Tyle że ja byłem zmuszony do czystej instalacji bo poprzednia wersja była z możliwością zmian na partycji system - była RW a nie RO . Rom działa bardzo dobrze , bardzo stabilnie a błędy są .... nieistotne, np privacy a nie prywatność .... 

W dniu 19.12.2022 o 10:08, ThreeDog napisał(a):

Jestem po jednym dniu z A13 i MIUI14. Taki przeskok chyba chcieli uzyskać z MIUI13.

Mi 11 Pro nabrało nowego życia, jest szybko, zero zacięć, chodzi płynnie jak nigdy telefon nie chodził, zero jakichkolwiek zacięć.

Top 1 system na dzisiaj wśród telefonów. Brawo MIUI Polska i Xiaomi!

Nie ma żadnych problemów z płaceniem telefonem ani innych kwiatków w kwestiach bezpieczeństwa? I czy w galerii pojawiła się zapowiadana możliwość transferu zdjęć z chmury Xiaomi do Google?

Ja też z Mi11 pro i waham się :)

5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie pojawi się, póki Xiaomi tego nie uaktywni zdalnie dla danego regionu konta Xiaomi (czyli u nas pewnie gdzieś w lutym).

Słabo o tyle, że nie jestem w stanie z jakiegoś powodu (Mipay server connection error; moje konta Xiaomi ma niezmienialnie region Indie, bo zakładałem je wiele lat temu) przedłużyć sobie chmury premium a mam tam mnóstwo zdjęć, których w pamięci telefonu już dawno nie mam...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...