MariiFit Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Ale skąd wiadomo dla jakiego modelu telefonu?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2022 Author Share Posted December 18, 2022 Teraz, MariiFit napisał(a): Ale skąd wiadomo dla jakiego modelu telefonu? Doprecyzuj, co masz na myśli, bo nie do końca rozumiem, o co pytasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Nie ma listy modeli .I nie za bardzo wiem co znaczy numer i formuła DEV?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2022 Author Share Posted December 18, 2022 Lista modeli jest na forum Xiaomi.eu. Pomyślę nad tym, żeby ją dodawać do informacji o betach. Numeracja jest prawie taka sama jak wcześniej. V14.0 to wersja MIUI, 22.12.8 to numer wersji oparty o kalendarz (8 grudnia 2022), .DEV to beta (chińska). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Aha super dziękuję.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodeka Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Oprócz jednego małego wyrazu nieprzetłumaczonego, to nie ma do czego się przyczepić, wszystko śmiga cacy, super robota Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 (edited) 6 minut temu, wlodeka napisał(a): Oprócz jednego małego wyrazu nieprzetłumaczonego, to nie ma do czego się przyczepić, wszystko śmiga cacy, super robota dokładnie tak - nic dodać nic ująć - tak jak pisałem poprzednio - aż za dobrze to ogarnęli co jest na naszą niekorzyść 😉 ale trzymam kciuki żeby coś popsuli w kolejnych wersjach ... 🙃 z mojej strony duże brawa i gratulacje za szybkie ogarnięcie nowej wersji i taką jakość jaką dostaliśmy ps. jeszcze taka ciekawostka z moich obserwacji - na tej wersji jest lepsze zarządzanie pamięcią ram - jest więcej dostępnej dla aplikacji też tam gdzieś widziałem te opcje do zwiększenia jej ilości (oczywiście wirtualnie) - to było już wcześniej ale chyba teraz można wybrać większą ilość i są różne warianty tej dodatkowej pojemności .... Edited December 18, 2022 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Płatności działają, przetestowane dzisiaj na zakupach 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Teraz, Muzyk napisał(a): Płatności działają, przetestowane dzisiaj na zakupach o to dobra wiadomość - ja nie miałem jeszcze możliwości sprawdzić - ale fajnie że jest to potwierdzone Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 8 godzin temu, mixolh napisał(a): Które ustawienia są sugerowane? Ja zawsze ustawiam NFC z HCE bo na innych mi bardzo często wyślą błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 3 minuty temu, grzegorz.lki napisał(a): Ja zawsze ustawiam NFC z HCE bo na innych mi bardzo często wyślą błąd Ja mam NFC z hce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 3 minuty temu, Muzyk napisał(a): Ja mam NFC z hce przy korzystaniu z aplikacji banku z podpięta kartą to chyba jedyne działające ustawienie ... ja miałem kiedyś problem z tymi płatnościami ale pomogła tu reinstalacja aplikacji bankowej - w razie problemów radzę od tego zacząć bo ja to zrobiłem dopiero w ostatniej kolejności i okazało się że niepotrzebnie się kombinowało z innymi opcjami ogólnie jeśli ktoś miałby problem z NFC i chciałby sprawdzić czy to nie jest wina tego modułu to można zainstalować sobie ze sklepu Play taka aplikację która zczytuje przez NFC dane z kart zbliżeniowych - jak to zadziała to znaczy że moduł jest na pewno sprawny .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 (edited) Na Mi 11 nie można ustawić tapety z tych dostępnych online. Kółeczko mieli mieli i nic się nie dzieje. Z tych w pamięci telefonu nie ma problemu z ustawieniem. Edit: po wyczyszczeniu danych aplikacji Motywy wszystko działa Edited December 18, 2022 by Rafullo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard K Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 MIX 4 - z błędów, oprócz rzeczonego Privacy jakoś czcionki się rozjeżdżają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2022 Author Share Posted December 18, 2022 Tak, te ikonki też mnie denerwują. Xiaomi zmieniło to w ktorejś aktualizacji launchera, bo na pierwszym MIUI 14 było OK. Mam nadzieję, że to ogarną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 (edited) zdecydowanie lepiej ikonki wyglądają w ogóle bez podpisów szkoda że nie można wyłączyć podpisów pod tymi ikonkami w tym menu systemowym bo teraz część jest krótka a część długa i jest to przewijane - wygląda to niechlujnie a myślę że te funkcje i tak każdy zna na pamięć i wie co do czego pewnie nie ma żadnej szansy żeby to zrobili no ale ponarzekać zawsze na coś można 🙃 Edited December 18, 2022 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4mil Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 w jaki sposób na tej wersji mogę przydzielić uprawnienia dla aplikacji tlumacz/obiektyw google do plikow/zdjec itp.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2022 Author Share Posted December 18, 2022 Wygląda na to, że nie możesz. Z jakiego powodu aplikacja Google/Obiektyw nie chce/nie może uzyskać odpowiednich uprawnień, nie wiem (u mnie działa normalnie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Niestety aktualizacja nie posiada TWRP pod Mi 11 Pro. Gdzie mogę dorwać działające pod ten telefon TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2022 Author Share Posted December 18, 2022 Gdzieś tutaj lub tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixolh Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Dobra, na drugim telefonie w żabce zadziałało. Jutro sprawdzę na głównym czy działa jak nie to jadę na czysto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artulappi Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 @mixolh portfel nfc z hce. Nie wiem czy ktoś odpowiedział bo nie widziałem. Zabezpieczenie sim to jest jak masz kartę z nfc (kiedyś orange takie miało). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 41 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Gdzieś tutaj lub tutaj. Teraz pytanie czy TWRP z A12 zadziała na 13? W żadnych z folderów nie ma TWRP pod A13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2022 Author Share Posted December 18, 2022 Tego Ci nie zagwarantuję niestety. Musisz sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tego Ci nie zagwarantuję niestety. Musisz sprawdzić. Wolę jednak poczekać na TWRP z A13, na razie wgrałem patch do boot z Magisk i śmigam na tym. Nie spieszy mi się Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 (edited) Pany nie bawiłem sie z ROMami przez 2 lata, szybkie mam pytanie. Czy przez zainstalowanie fastboot rom będę bez problemów dograć TWRP, żeby miec root ? A później updaty przez fastboot a jak wyjdzie na twrp to na twrp ? Telefon 12X Edited December 18, 2022 by lockerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 @lockerek Jak nie ma pod 12X na A13 TWRP to nic nie dograsz a zostajesz z MIUI 14 + dogranie roota przez patchowanie boot.img. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 (edited) 6 minut temu, ThreeDog napisał(a): @lockerek Jak nie ma pod 12X na A13 TWRP to nic nie dograsz a zostajesz z MIUI 14 + dogranie roota przez patchowanie boot.img. Jak nie ma TWRP a to co podal Kacper strone z TWRP ? Edit: Aaa rozumiem dobra nie wazne xD Edited December 18, 2022 by lockerek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Jeśli dobrze rozumiem, to na razie wersje beta wracają do aktualizacji fastboot (przez jakiś czas)? czy tylko 1 wersja będzie FB a reszta znów twrp? btw ktoś sprawadzał na mi11 ultra/pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Godzinę temu, mateo912 napisał(a): Jeśli dobrze rozumiem, to na razie wersje beta wracają do aktualizacji fastboot (przez jakiś czas)? czy tylko 1 wersja będzie FB a reszta znów twrp? btw ktoś sprawadzał na mi11 ultra/pro? no to ciekawy temat - podejrzewam że na razie aktualizacje będą w trybie fastboota - w pełni działającego twrp na androida 13 chyba jeszcze nie ma .... potem pewnie będą już przez twrp - analogicznie jak to mieliśmy z androidem 12 - jak był już dobry twrp to wszystko szło przez niego - z różnymi ciekawymi problemami ale jakoś się udawało tak czy inaczej w końcu updata wrzucić 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4mil Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 (edited) 6 godzin temu, lockerek napisał(a): Jak nie ma TWRP a to co podal Kacper strone z TWRP ? Edit: Aaa rozumiem dobra nie wazne xD To TWRP (kliknij ) z A12 działa z A13 bez problemu dla 12x. Edited December 19, 2022 by fk4mil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 19, 2022 Author Share Posted December 19, 2022 Wczoraj wrzuciliśmy jeszcze reupload dla POCO F3 - poprawka na problemy z dźwiękiem w aplikacjach typu Netflix, YouTube itd. spowodowane niedziałającym OK Google. Niestety, OK Google najpewniej nie będzie działać, dopóki nie wyjdzie Global dla tego modelu na Androidzie 13. Dzisiaj w nocy poszła natomiast poprawiona .16 dla 12S Ultra. Powinna się już uruchamiać normalnie. Nie wiem jeszcze, jak będą wyglądać kolejne aktualizacje (czy przez fastboota, czy przez TWRP). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixolh Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 Uprzejmie informuję że zmiana ustawienia na NFC z hce podziałało... Bardzo dziękuję tym którzy polecili to ustawienie. Dobra robota👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard K Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 13 godzin temu, fk4mil napisał: w jaki sposób na tej wersji mogę przydzielić uprawnienia dla aplikacji tlumacz/obiektyw google do plikow/zdjec itp.? Mam podobną przypadłość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketesch Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 Mi11Pro - aktualizacja bez problemu, wygląda na to, że wszystko działa. W jednej aplikacji przestały działać wibracje, ale to margines. Dobra robota . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts