Jump to content

X3 NFC - 2 karty SIM+ karta pamięci równocześnie

edass

Recommended Posts

Cześć. 

Czy do x3 NFC da się włożyć na raz 2 karty SIM oraz kartę pamięci. Pamiętam, że kiedyś w Redmi dało się podleic razem kartę SIM i kartę pamięci dzięki czemu dało się na raz używać 2xSIM + micro sd.

Da się taki patent zastosować w x3 NFC? 

Pozdrawiam 

Edited by edass

Nikt chyba nie jest na tyle odważny żeby dosłownie niszczyć sobie kartę Sim lub kartę SD , już teraz wiem dlaczego tak dużo tel na pewnej stronie  AlleDrogo  jest wystawionych z uszkodzonymi slotami na karty SIM pewnie właśnie pewnie przez takie kombinacje 

Sprawdzał ktoś czy to zadziała ?
Zerknij na YT czy jest konkretnie pod ten model film, ja u siebie skórowałem w RN4pro, a potem już miałem gotowca dla RN8pro, obecnie nie mam, bo w międzyczasie była wymiana karty SIM po zmianie operatora.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Sprawdziłem i wszytko jest jasne - w Poco x3 NFC działają jednocześnie 2xSIM + karta pamięci. Użyłem do tego adaptera a nie rozklejalem kartę SIM. Poniżej zdjęcie adaptera oraz screeny z działania . Tasiemka jest trochę za długa ale dało się to ułożyć lekko na skos. Całość schowała się ładnie pod pleckami. 

Screenshot_2022-12-01-18-10-08-508-edit_com.opera.browser.jpg

Screenshot_2022-12-01-18-03-21-904_com.android.phone.jpg

Screenshot_2022-12-01-18-04-06-989_com.android.settings.jpg

Zapomniałem o tym adapterze a miałem kiedyś podobny ale na duże simki do iPhone 6 to były czas jak operatorzy jeszcze nie załapali że telefony nowsze mają inne wejścia na sim a za wymianę sim chcieli od 25 zł do 50 zł a adapter kilka złoty kosztował  , fajny wynalazek nic nie trzeba ciąć ani kombinować 

O jakim przycinaniu piszesz?
Aby się SIM zmieścił z SD na jednym slocie to jedynie oskalpowanie sima (mi najlepiej zapalniczką szło) z grubości albo właśnie zewnętrzny slot.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...