edass Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 (edited) Cześć. Czy do x3 NFC da się włożyć na raz 2 karty SIM oraz kartę pamięci. Pamiętam, że kiedyś w Redmi dało się podleic razem kartę SIM i kartę pamięci dzięki czemu dało się na raz używać 2xSIM + micro sd. Da się taki patent zastosować w x3 NFC? Pozdrawiam Edited November 27, 2022 by edass Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocny4N Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 O ile pamiętam X3 i X3 Pro (Wiem bo miałem ) ma dwa rozwiązania albo dwie karty SIM albo jedna karta SIM i karta SD , podkleić w jaki sposób chcesz wsadzić szufladkę w slot który ma kilka MM średnicy ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Sloty są standardowe rozmiarami, więc jak oskórujesz chipa to się zmieści.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted November 27, 2022 Author Share Posted November 27, 2022 Sprawdzał ktoś czy to zadziała ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocny4N Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Nikt chyba nie jest na tyle odważny żeby dosłownie niszczyć sobie kartę Sim lub kartę SD , już teraz wiem dlaczego tak dużo tel na pewnej stronie AlleDrogo jest wystawionych z uszkodzonymi slotami na karty SIM pewnie właśnie pewnie przez takie kombinacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 28, 2022 Share Posted November 28, 2022 Sprawdzał ktoś czy to zadziała ?Zerknij na YT czy jest konkretnie pod ten model film, ja u siebie skórowałem w RN4pro, a potem już miałem gotowca dla RN8pro, obecnie nie mam, bo w międzyczasie była wymiana karty SIM po zmianie operatora.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted November 29, 2022 Share Posted November 29, 2022 Ja tak używam kart. Wcześniej miałem w Redmi 4, potem przełożyłem do Poco. Z tym, że nie wachluję kartami, raz włożone i siedzą. A slot w Redmi 4 po paru latach nadal sprawny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted December 1, 2022 Author Share Posted December 1, 2022 Sprawdziłem i wszytko jest jasne - w Poco x3 NFC działają jednocześnie 2xSIM + karta pamięci. Użyłem do tego adaptera a nie rozklejalem kartę SIM. Poniżej zdjęcie adaptera oraz screeny z działania . Tasiemka jest trochę za długa ale dało się to ułożyć lekko na skos. Całość schowała się ładnie pod pleckami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocny4N Posted December 1, 2022 Share Posted December 1, 2022 Zapomniałem o tym adapterze a miałem kiedyś podobny ale na duże simki do iPhone 6 to były czas jak operatorzy jeszcze nie załapali że telefony nowsze mają inne wejścia na sim a za wymianę sim chcieli od 25 zł do 50 zł a adapter kilka złoty kosztował , fajny wynalazek nic nie trzeba ciąć ani kombinować Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted December 2, 2022 Author Share Posted December 2, 2022 Za free mogłeś przyciąć kartę nożyczkami do odpowiedniego wymiaru . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 O jakim przycinaniu piszesz? Aby się SIM zmieścił z SD na jednym slocie to jedynie oskalpowanie sima (mi najlepiej zapalniczką szło) z grubości albo właśnie zewnętrzny slot.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted December 11, 2022 Author Share Posted December 11, 2022 Odpisywałem odnośnie wypowiedzi Mocny4N Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts