slimak131 Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 (edited) 1. Po aktualizacji fv napisy nachodzą na siebie w menu: ekran i preferencje . 2. Ekran podczas treningu wybudza się pomimo braku ruchu nadgarstka w kierunku twarzy. https://youtube.com/shorts/5LPhif9aq0I?feature=share 3. Dziurka od barometru potrafi się czasami zasłonić skórą, co powoduje gwałtownie skoki wysokości w zapisanym śladzie. Dziurka zasłonięta. Prawidłowy wykres. Edit: Jeszcze parę przykładów z zatkanym barometrem. Najniżej w Warszawie położonym punktem jest brzeg Wisły przy granicy z Jabłonną (75,6 m n.p.m.). Edited November 12, 2022 by slimak131 Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Czy po najnowszej aktualizacji firmware powiadomienia o połączeniach a także alerty z aplikacji (np. powiadomienia o nawodnieniu) nie zawsze się pojawiają? Mam takie wrażenie, że coś jest nie tak, (nie zawsze ale nie pojawiają się). Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimak131 Posted November 19, 2022 Author Share Posted November 19, 2022 (edited) Nie zauważyłem. Z moich doświadczeń, więcej zależy od telefonu i jego ustawień oraz app zepp niż od samego zegarka. Niestety po ponad tygodniowej obserwacji doszedł problem nr 4. 4. Zegarek w trybie AOD, na tych samych ustawieniach, zużywa o 100% więcej baterii w porównaniu do starego fw. Ta sama tarcza, pomieszczenie około 100 lx. Stare fw, (dzień 15h) aod bez ręki od 7% (0.45% na h). Nowe fw od 15% (1% na h). Edit: Problemem okazał się któryś z ostatnio zainstalowanych programów, podkreślonych na czerwono. Pozostawiłem 4 programy. Zużycie baterii wróciło do poziomu starego fw. Edit2: Po ponownym naładowaniu do 100%, tryb AOD znów zaczął pobierać 1% na godzinę. Edit3: To nie usunięcie programów, lecz restart, który zrobiłem po usunięciu programów spowodował spadek zużycia baterii. Obecnie za każdym razem gdy zegarek zaczyna zużywać więcej baterii, restart pomaga. Błąd 5 Dni wolne w zegarku wyświetlają się, ale tylko najbliższe 26 dni. 6. Zielony ślad nawigacji (tylko w przypadku długiej* lini prostej) przy skali 50m i czasami 100m, nie wyświetla się lub wyświetla się niekompletny. * powyżej 200m? np. most, prosta ulica. Skala 100m i krótkie proste. Ślad wyświetla się prawidłowo. Podgląd Nawigacja 1km. Nawigacja 500m. Nawigacja 100m. Brakuje najdłużej prostej od punktu startowego. Nawigacja 50m. Brakuje najdłużej prostej od punktu startowego. Edited December 20, 2022 by slimak131 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszszczepan Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Witam, mam taki problem z zegarkiem, mam włączoną aktualizację Harmonogramu kalendarza z telefonem, jednak w zegarku wydarzenia się nie aktualizują, tj. usunięte nie znikają z zegarka, lub pokazują się kilkukrotnie ,mimo że w Kalendarzu telefonu nie ma ich już. Telefon - samsung galaxy a53 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Zegarek najlepiej współpracuje z kalendarzem od Google, a możliwe, że Ty używasz systemowego od Samsunga. Jeżeli tak jest to, musisz zgłosić bezpośrednio do nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszszczepan Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Ogarnąłem temat, przełączyłem się w Tel na inny kalendarz zsynchronizowany z mailem, i się naprawiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimak131 Posted December 7, 2022 Author Share Posted December 7, 2022 (edited) Ja mam włączone dwa kalendarze, Google i samsungowy. Z tymi ustawieniami, puki co, działa. ale zauważyłem błąd nr 7. 7. Przy wyborze odpowiedzi na sms itp. przy pomocy obrotowej koronki, część zdefiniowanych odpowiedzi nie wyświetla się. Błąd 8 8. Po zakończeniu używania nawigacji wear, zegarek wibruje podczas kręcenia koronką, pomimo, że w menu ta funkcja jest wyłączona. Edited December 28, 2022 by slimak131 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimak131 Posted December 30, 2022 Author Share Posted December 30, 2022 Pojawiło się nowe fw 3.18.1.1 Nowych błędów jeszcze nie znalazłem, ale wszystkie stare 8* jest dalej w fw, mimo że prawie już 2 miejsce temu zgłosiłem niektóre do suportu amazfit. * Problem AOD 1% jeszcze sprawdzam. Problem barometru/wysokości, to błąd konstrukcyjny koperty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimak131 Posted January 6 Author Share Posted January 6 9. Kalendarz zegarka powiadamia o świętach o 1:00 w nocy (dźwięk i wibracje). Aby pozbyć się tych nocnych alarmów, należy wyłączyć pokazywanie świąt w kalendarzu Google.😡 Jakakolwiek inna zmiana w kalendarzach w telefonie nie daje pozytywnych wyników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimak131 Posted February 15 Author Share Posted February 15 (edited) 10. Włączenie trybów: nie przeszkadzać (ksiezyc) tryb nocny (łóżko) tryb teatr Nie wyłącza alarmów powiadomień wydarzeń całodziennych. Do takich wydarzeń, zaliczają się między innymi dni wolne i święta. Edited February 15 by slimak131 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts