Kacper Skrzypek Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V13.0.7.0.SKDMIXM_v13-12.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 Rom pod fastboot czy można przez TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 25, 2022 Author Share Posted October 25, 2022 Gdyby był pod fastboot, to w pierwszym poście byłaby instrukcja instalacji, a paczka miałaby dopisek fastboot. Nie ma, więc pod TWRP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Ok. Twrp występuje też z BOOT i bez w nazwie pliku. Czy jeżeli już mam twrp i aktualizuje to wybieram bez boot i aktualizuje z poziomu twrp jak rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2022 Author Share Posted October 26, 2022 Jeśli już masz TWRP, to wgrywasz paczkę z ROMem i nic więcej nie musisz robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Miałem na myśli, wgranie TWRP, bo są dwie wersje plików z BOOT i bez w nazwie. Rozumiem, że czymś się różnią jeżeli pierwszy raz wgrywamy TWRP lub aktualizujemy TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2022 Author Share Posted October 26, 2022 Nie wiem, gdzie widzisz wersję bez BOOT w nazwie, bo ja takiej nie widzę. Na androidfilehost jest wersja pod boot, nie ma innej dla tego modelu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Na AKR jest w nazwie BOOT i właśnie na androidfilehost bez w nazwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2022 Author Share Posted October 26, 2022 To są dwa takie same pliki, możesz ściągnąć i porównać ich sumy (po rozpakowaniu tego z AKR, bo on jest w zipie więc zip będzie mieć inną sumę niż sam obraz). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motshek Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Próba aktualizacji do tej wersji kończy się takim błędem. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2022 Author Share Posted October 26, 2022 Uruchomić ponownie TWRP i próbować do skutku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 (edited) Mam to samo, pięć prób bez sukcesu. Czy opcja Automatyczne wgrywaj TWRP po wgraniu ROMu powinno być zaznaczone? @motshekjak u Ciebie? Edited October 26, 2022 by acocieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2022 Author Share Posted October 26, 2022 Nie powinna mieć znaczenia. Spróbujcie ewentualnie starszym TWRP np. 6.0. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motshek Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Niestety nie pomaga, ani resety twrp ani montowanie partycji Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 (edited) Pomogło TWRP 6.0. Instalacja romu zaktualizowała TWRP do 6.3 Pojawiła się informacja na koniec instalacji romu o tym, że dodatkowe pliki zip zostaną zaktualizowane dla pozostałych slotów po resecie recovery, ale nic to nie zmieniło, chyba. Działa Edited October 26, 2022 by acocieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
motshek Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Dasz linka? Ja znalazłem jakieś 3.6.0 i na nim nie działa mi dotyk w recovery i teraz muszę fastbootem wgrywac Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 tu https://dl.akr-developers.com/?file=skkk/TWRP/A12/v6.0_A12/[BOOT]3.6.2_12-Xiaomi11TPro_v6.0_A12-vili-skkk_ca9502c7.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
motshek Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Dzięki, u mnie niestety nie pomogło i dalej mam ten sam błąd 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuti Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Mi pomogło zainstalowanie nowego twrp i puszczenie aktualizacji z poziomu systemu. Zauważyłem że nie działa mi pobieranie załączników w Gmailu i dwie gry nie chcą cię uruchomić bo wołają o dostęp do pamięci który im oczywiście przyznałem 🤔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloPCK Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Witam, chcę zainstalować Rom zgodnie z instrukcją- https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-xiaomi-11t-pro/ Pytanie czy po tym da się zablokować Bootloadera? Obecnie już go odblokowałem i Gpay nie pozwala podpiąć karty z powodu na niezabezpieczenie telefonu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 7, 2022 Author Share Posted November 7, 2022 Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloPCK Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 (edited) Czyli nie będzie można używać płatności zbliżeniowych w telefonie? Edited November 7, 2022 by PabloPCK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 7, 2022 Author Share Posted November 7, 2022 Będzie można. (Mówisz o MIX 4 czy Xiaomi 11T Pro? Bo piszesz nie w tym dziale...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloPCK Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Jak będzie można to super. Faktycznie posiadam 11t pro. Przepraszam za pisanie w złym wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 @Kacper Skrzypek zrobiłem full wipe w twrp, wrzucam rom i są błędy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 9, 2022 Author Share Posted November 9, 2022 Spróbuj ponownie uruchomić TWRP i próbować do skutku albo wgrać starsze TWRP od skkk, np. 6.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 (edited) @acocieto Miałem podobnie z poziomu TWRP (chyba 6.3.2). Zrobił się factory reset istniejącego ROMu i po uruchomieniu zrobiłem przez update z zip do ver 13.0.7. Na początku nie działały: instalacja Chrome i Android system web. Rozwiązanie: czyszczenie apki Sklep Play łącznie z deinstalacją aktualizacji, restart tel., odpalenie apki Sklepu i poczekanie na jego update. PS. Czy da się wyłączyć to g***o na dole - w panelu Centrum Funkcji? To jakiś komponent od apki Muzyka Edited November 12, 2022 by fido70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 12, 2022 Author Share Posted November 12, 2022 4 godziny temu, fido70 napisał(a): PS. Czy da się wyłączyć to g***o na dole - w panelu Centrum Funkcji? To jakiś komponent od apki Muzyka Ustawienia > Powiadomienia i Centrum funkcji > Dodatkowe karty Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 Dzięki, tylko... Sto razy patrzyłem i nie ma tam 'Dodatkowe karty' 🤔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 12, 2022 Author Share Posted November 12, 2022 (edited) Wyślij zrzut ekranu. EDIT: Już nie trzeba. Faktycznie, ta opcja nie jest nawet w Ustawieniach w tej wersji zaimplementowana z jakiegoś powodu... Edited November 12, 2022 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 Zgadza się. Przez pół dnia po instalacji ROMu szukałem zanim tu napisałem 😉 Trudno, może w kolejnych wersjach... A wracając do merytoryki wątku - trzeci dzień ostrych testów i u mnie wszystko śmiga bez zarzutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 U mnie niestety czujnik zbliżeniowy żyje po swojemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aromat Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Dobry.... wszystkim. Właśnie wpadł mi w łapki nowiutki 11T Pro 256. Do teraz lece na 11T... Co cały czas mnie boli z tytułu tego nieszczęsnego Mediateka ...no ale czas na usteskniony Snapdragonik i romik od fachowców . Ale nim zacznę ceregiele z nowym telefonem to pytanie najważniejsze dla mnie: Czy działa wam Panie i Panowie Płatność Google Pay ? Bo w poprzednim tel odblokowalem loader i udala mi sie ta sztuka raz i później mimo tego że nie robiłem żadnych aktualizacji ani zmian szlak go trafił i po dziś dzień używanie telefonu do płacenia bylo jedynie moja wyobraźnią. Napiszcie proszę czy są z tym problemy jeżeli tak czy da się je rozwiązać. Proszę o jak najszybszą pomoc . Dziękuję i pozdrawiam. @Kacper Skrzypek - może Ty znasz odpowiedź na moje pytanko? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar00 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Czy działa wam Panie i Panowie Płatność Google Pay ??Tak działa.Dodam tylko, że mam wgranego root'a i SafetyNet Fix. Wydaje mi się że powinien działać bez kombinacji od razu po zainstalowaniu rom'u ale nie sprawdziłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts