pomalowany Posted October 15, 2022 Share Posted October 15, 2022 Cześć, niedawno zaktualizowałem swojego poco X3 pro z miui 12.5 do miui 13 global, co chyba było złym pomysłem. Chyba nie było od początku po aktualizacji tego problemu, ale pewien nie jestem. Problem jest taki, że SMS działają mi całkowicie tylko na systemowej aplikacji. Gdy użyje jako domyślnej Textra lub Signal którego od lat używam, to żeby przychodziły do mnie wiadomości to muszę mieć włączoną aplikację. Gdy aplikacja jest wyłączona to wiadomości mi nie dochodzą, nawet gdy później apkę włączę. Czy ktoś może miał taki problem? Ktoś wie jak to rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaski Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 Miałem to samo. Smsy losowo przychodziły, bądź nie. U mnie chyba nawet na systemowej była loteria. Jedyne co pomogło to powrót na 12.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted December 8, 2022 Share Posted December 8, 2022 Jak wrócić na poprzednią wersję romu? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 8, 2022 Share Posted December 8, 2022 Odblokować botloader i wgrać pasująca wersję romu.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Może jakiś mały poradnik jak to zrobić? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Jest duży w dziale poradników. A gdyby był kłopot w odszukaniu to w google wpisz - Xiaomi odblokować botloader.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Czy przywrócenie ustawień fabrycznych pomoże z tymi smsami? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Masz włączone funkcje czatu? Wyłącz je i sprawdź. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Ciężko wyczuć, jak akurat jestem po cotygodniowym żonglowaniu romami przez miesiąc, bo właśnie rom na którym 10 miesięcy siedziałem bez problemów, załapał brak smsów (żadna aplikacja nie odbierała ale wysyłały) i różne cuda na kiju robiłem(włącznie z odinstalowaniem przez adb fabrycznej usługi SMS) aby wróciły SMSy no i kiszka, więc zrobiłem updated OTA no i SMSy wróciły, ale pojawiły się inne niedogodności, więc kolejny updat, po którym doszły problemy np z głośnością bluetooth, czy wkurzająca animacja paska powiadomień, no i po tym stawianie romów na czysto aby wykluczyć że coś podczas updatow coś się skrzaczylo. No i stanęło na tym że siedzę na starym romie który ma najmniej niedogodności.Jak mi padły te SMSy nie robiłem resetu tylko jak pisałem dałem update no SMSy zaczęły działać.Się rozpisalem Wracając do meritum, reset do fabrycznych powinien uzdrowić. Bo zakładam że choćby podstawy: wyczyszczenie danych w apk od smsów, sprawdzenie (ponowne wprowadzenie/odświeżenie) nr smsc, wsadzenie karty innego operatora, zainstalowanie innej apki, było zrobione.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaNo tak, zapomniałem o tym co Bravo doradził bo to też potrafi czesto jaja robić. Z tym że ja u siebie w ogóle chatu nie używałem a SMSy klękły.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Mam xiaomi poco x3 pro i nie mam czatu używam aplikacji oryginalnej sms i textra ale to nic nie daje. Mój operator Premium mobile twierdzi że smsy dochodzą a ja ich nie widzę. Najgorsze jest to że nie wszystkie, kilka przyjdzie a po przerwie nagle nie przychodzi dopiero jak ja wyślę to wtedy przyjdzie sms. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 (edited) Chyba nie wiesz, że czat jest w tej aplikacji systemowej sms od googla. Tak właśnie zachowują się smsy gdy czat jest włączony. To opcja w aplikacji sms, a nie oddzielny program. Edited December 10, 2022 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 W aplikacji nie ma opcji wyłączenia czatu telefon xiaomi poco x3 pro. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 A jest opcja włączenia? Pokaż zrzuty wszystkich ustawień w tej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Proszę. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 I co? Nie widać funkcji czatu? Idź do jakiegoś salonu z telefonami to ci to ogarną. Ja poddaje się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Nie wiem czy to ma związek, teraz mi się zajarzyło, u mnie jak wyskoczył problem z SMSami to też w numerze SMSc miałem po przecinku 145 Teraz jest bez przecinka i jest ok Zobacz jeszcze czy w Messenger nie masz załączonej obsługi smsWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 (edited) Ja mam 145, ale mam właśnie włączone funkcje czatu. Mi one nie przeszkadzają. Poza tym od jakiegoś czasu jest dodatkowe ustawienie, które pozwala wysłać zwykłego smsa, jeśli nie idzie po czacie. No ale trzeba umieć poruszać się po ustawieniach. A ten użytkownik tej umiejętności nie ma. Edited December 12, 2022 by brawo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 17 godzin temu, brawo napisał(a): I co? Nie widać funkcji czatu? Idź do jakiegoś salonu z telefonami to ci to ogarną. Ja poddaje się. Gościu wrzuca w screenie nawet swój nr telefonu. Czego oczekujesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 To raptem jeden suwak do przesunięcia. Ale pierwszy post był "jak wrócić na poprzednią wersję romu"? I to mnie zastanawia. Skoro ktoś nie potrafi poruszać się po prostych ustawieniach jednej z systemowych aplikacji, to jak miałby dać sobie radę ze skutecznym wgraniem wcześniejszego romu? Chyba ktoś robi sobie żarty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikoko Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 A wy zachowujecie się jak prostaki, mały błąd i już afera. Zamiast udzielić pomocy to krytykujecie, ale pamiętajcie karma wraca. Pozdrawiam serdecznie i życzę aby ktoś inny był bardziej wyrozumiały dla was jak będziecie mieli problem. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts