Kacper Skrzypek Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 12 (nazwa kodowa: cupid). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_XM12_V13.0.41.0.SLCCNXM_v13-12.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 Jakie zmiany oprócz appdrawera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 13, 2022 Author Share Posted October 13, 2022 Oficjalny changelog Xiaomi sugeruje tylko wrześniowe poprawki zabezpieczeń. O innych zmianach trudno mi powiedzieć, część rzeczy z bet które aktualizujemy przeszła na pewno na stable, ale nie wiem dokładnie, co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 Taka ciekawostka jak ktoś chce żeby mu po chińsku odczytało skan z aplikacji "Skaner" to trzeba kliknąć "Odczytaj". Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Cześć panowie. Może mi ktoś pomoże w sprawie menadżera plików PLIKI MIUI (wbudowanego). Wybieram pliki i chce je udostępnić w innym programie (np. bluemail, gmail, Whatsapp) lecz niestety nie nie otwiera żadnego i nic się nie dzieje. Uprawnienia do plików nadane, autostart dla innych programów zezwolony. Załączam nagrany ekran. https://photos.app.goo.gl/Cm4ZY8rBJbm6BkRB6 Co jeszcze powinienem włączyć? Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2022 Author Share Posted October 26, 2022 Masz włączone Bezpieczne udostępnianie w ustawieniach Ochrony prywatności i to się gryzie z aplikacją Pliki. Ponoć w najnowszej wersji aplikacji to naprawili (nie miałem jeszcze okazji sprawdzić), ale póki co musiałbyś to wyłączyć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 @Kacper Skrzypekdziękuję bardzo. Pomogło. Mądrego zawsze warto posłuchać 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioomek65 Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 Witam, chciałem zaktualizować softa do najnowszej wersji więc pobrałem najnowsze recovery. Wklepałem odpowiednie komendy i przy komendzie “fastboot boot twrp.img“ wywaliło mi: Failed to load/authenticate boot image: Bad Buffer Size') fastboot: error: Command failed". Teraz telefon jest całyt czas w trybie fastboot i nie mogę nic zrobić. Da się go jakoś uratować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 sciagnij prawidlowe TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2022 Author Share Posted November 19, 2022 5 godzin temu, zioomek65 napisał(a): Witam, chciałem zaktualizować softa do najnowszej wersji więc pobrałem najnowsze recovery. Wklepałem odpowiednie komendy i przy komendzie “fastboot boot twrp.img“ wywaliło mi: Failed to load/authenticate boot image: Bad Buffer Size') fastboot: error: Command failed". Teraz telefon jest całyt czas w trybie fastboot i nie mogę nic zrobić. Da się go jakoś uratować ? Prawdopodobnie ściągnąłeś obraz, który się wgrywa, a nie bootuje. fastboot flash recovery_ab twrp.img fastboot reboot recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 @Kacper Skrzypek czy będzie rom na najnowszej wypuszczonej aktualizacji czy cierpliwe czekamy na MIUI14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 Póki co czekamy na MIUI 14. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 Dla chętnych nowe Stable wpadło na serwery 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 Godzinę temu, Muzyk napisał(a): Dla chętnych nowe Stable wpadło na serwery wersja xiaomi.eu_multi_XM12_V13.2.6.0.TLCCNXM_v13-13-fastboot.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 siadło, zobaczymy czy są jakieś różnice, już widzę że znowu coś namieszali z motywami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 3 minuty temu, Muzyk napisał(a): siadło, zobaczymy czy są jakieś różnice, już widzę że znowu coś namieszali z motywami... Instalacja przez fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 10 minut temu, acocieto napisał(a): Instalacja przez fastboot? tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts