Jump to content

Problem z uruchomieniem aplikacji w MIX4

marekneo

Recommended Posts

Cześć,

podejrzewam, że mój problem zdecydowanie jest winą softu ale kolejne aktualizacje go nie rozwiązują.

Gdy przyszedł mój MIX4 ponad rok temu to wgrałem mu piewszy soft eu w wersji fastboot.

Wszystko było w porządku, jednak po którejś aktualizacji, na pewno była to wersja fastboot nagle przestały działać niektóre aplikacje, można w nie klikać ale nic się nie dzieje, nic się nie uruchamia i nie ładuje.

Przekonany, ze może to zostać naprawione w kolejnych aktualizacjach zignorowałem. Pamiętam, że pierwszy raz ten problem pojawił się w wersji miui rozwojowej, z uwagi, że kolejne aktualizacji tej wersji nie przynosiły rozwiązania przeszedłem na wersje stabilną. To również nie rozwiązało problemu. Dziś wgrałem wersje MIUI V13.0.8.0.SKMCNXM poprzez TRWP i problem występuję nadal. Reinstalacja aplikacji nie pomaga, nadal nie chcę się uruchomić.

Nie działa mi YI Home, DJI Fly (ta aplikacja próbuje się przez sekundę uruchomić ale znika) oraz gra Call of Duty. Z uwagi, że te aplikacje nie są mi niezbędne i doskwiera mi najbardziej brak DJI Fly troche ignorowałem ten problem ale występuje on już od kilku wersji MIUMI i około 6 miesięcy postanowiłem się was poradzić. Może ktoś wie co może zabijać start tych aplikacji. Dałem im nawet pełne uprawnienia na próbę, nie pomogło.

Z góry dziękuję za każdą wskazówkę.