Jump to content

Xiaomi Mi 10 - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.7.0.SJBCNXM - Android 12

Recommended Posts

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 10 (nazwa kodowa: umi).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_MI10_V13.0.7.0.SJBCNXM_v13-12.zip/download

Jak przejść z wersji Fastboot na wersję Recovery: https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Działa. Wszystko jest ok.

Jedyną zmianę jaką zauważyłem to mając zainstalowane go YouTube i YouTube Vanced linki z przeglądarki zawsze są otwierane w oryginalnej aplikacji mimo prawidłowych ustawień. Pomaga tylko usunięcie oryginalnej aplikacji.

17 godzin temu, wolver napisał:

Działa. Wszystko jest ok.

Jedyną zmianę jaką zauważyłem to mając zainstalowane go YouTube i YouTube Vanced linki z przeglądarki zawsze są otwierane w oryginalnej aplikacji mimo prawidłowych ustawień. Pomaga tylko usunięcie oryginalnej aplikacji.

a vanced jeszcze działa ? Mi ciągle pokazuje, że jestem offline. 

Wczoraj wrzuciłem recovery i faktycznie działa deszyfryzacja. Niestety, aktualizacje z poziomu telefonu generują linka i staje. Raz zastartował i wykrzaczył się. Pobrałem softa na kompa (szacun za mega transfer rodem z przełomu XX wieku) i dzisiaj może wjedzie na testy.

Żona nie zgłasza zastrzeżeń. Na dodatek wjechała nowa bateria Nohon. Oryginalna wytrzymała ponad rok, druga oryginalna okazała się starsza niż ta w telefonie (ale nowa) i padła po roku. 46% pokazywał accu battery. Końca dnia nie dociągał a przy ładowaniu telefon parzył w ręce. Obecnie Nohon pokazuje trochę ponad oryginał pojemności i telefon zimniutki. Zobaczymy jak długo. Sama soft mimo podłaczonego garmina i multum niepotrzebnych aplikacji działających w tle (hikconnect, ewelink itp) bardzo dobrze zarządza baterią. Telefon przechodzi w deepsleep i dzisiaj przez dzień przy niecałych 2h SOT bateria zjechała do 76%. Wynik rewelacyjny. 

IMG-20220905-WA0007.jpg

Edited by witek_77

• 2 weeks later...