Jump to content

Redmi Note 11 - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.2.0.SGKMIXM - Android 12

Recommended Posts

michu1210 i Matysek bardzo wam dziękuje za okazaną pomoc i wytłumaczenie tak samo jak Kacprowi.

Stalo się coś dziwnego: zastosowałem   OrangeFox-R11.1_5_A11-spes-27.06.22.img tak jak poradził  Matysek  i poszło od pierwszego strzału. 

Pokazało się logo miui — troche się bałem, bo tak juz było potem przygasało pokazywało drugi raz i włączał się ten niebieski TWRP, z którego nie mogłem wyjść. Tym razem zaczął fon myśleć, z nerwów wyszedłem na papierosa-przychodzę system włączony, sprawdzam miui-a tu jest-MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.2.0.SGKMIXM - Android 12    - nie skasowało żadnych aplikacji , spokojnie się zupgradowało. I działa No, mimo że się tym długo zajmuje a z Xiaomi miałem chyba ze 7  fonow-teraz mam 8 i 9 - REDMI NOTE 11 NFC I REDMI NOTE 11 PRO 5G - bo te fony dla mnie są fajne nowe-co świadczy o tym ze aktualizacje będą jeszcze długo-moze nawet doczekam się Androida 13, a  może 14 - marzenia. Wszyscy dostaliście lajki za pomoc. Tyle razy robiłem takie rzeczy i wszytko szlo poprawnie-tym razem fon przez 8 razy chyba się zbiesił-i nie dało się zainstalować powyższego softu-a teraz jak napisałem poszło od strzału co mnie cieszy, bo będę mógł instalować przez recovery-a nie fasboota. Jestem chyba od was wszystkich starszy - 54 lata-ale człowiek uczy się na błędach i od młodszych kolegów całe życie. Mimo  mojego wieku jako ze  mam lat ile mam-troche się znam na sprzecie-i praktycznie softwerowo serwisuję u siebie w klatce chyba u wszystkich sąsiadów w razie draki-za darmo zresztą-bo komputery, smartfony, tablety i łamanie zabezpieczeń to mój konik-co realizuję w miarę możlwości-bo praktycznie od 4 lat 24h/dobę  opiekuję sie chorą na Alzheimera Kochaną i jedyną, która mi została z rodziny  Mamą-to tylko tak napisałem w ramach wyjaśnienia-bo pewnie was to nie interesuje — przepraszam. Ale mam to co chciałem i już nie boję się recovery. Jeszcze raz wszystkim dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Krzysztof.

P.S-Wiem ze nie to Forum,  nie ten dział, ale napiszę — przepraszam — mam jeszcze oprócz dużej ilości sprzętu (stary gadżeciarz) - tablet Samsung Galaxy Tab A8 - gdyby ktoś miał podobne zainteresowania bardzo proszę o info na PW — porozmawiamy. Proszę Moderatora o niekasowanie mojego P.S. - to pierwszy i ostatni raz.

Tyle że wygląda na to, że zablokował się bootloader — bo to, co pisze w opcjach programisty to jedno ze nieodblokowane — ale przy restarcie kłódka otwarta-więc  fonik trochę mnie oszukuje, ale nawet gdyby to nie było odblokowane to nie problem — odblokowywałem go po moich zabawach już chyba 8 razy. Ale według zasad miui.eu przy wgrywaniu softu — bootloader chyba nie powinien się blokować — prawda ??

Ależ sie rozpisalem prawda - sorry - ale jeszcze jedna rzecz o REDMI NOTE 11 PRO 5G - mam zainstalowany soft z forum z Androidem 11 i działa spoko. Ale znalazłem w necie soft miui.eu z androidem 12. Wgrałem działa ok, ale jeden bug — wywala wszystkie aplikacje do SMS-ów, MM-sów - nawet aplikacja oryginalna. Ktoś to instalował ?? To : xiaomi.eu_multi_VEUX_V13.0.1.0.SKCCNXM_v13-12-fastboot. Ja wróciłem do Androida 11, ale ciekawość mnie znów zrzera-czy ktoś bawił się tym softem?

Edited by Krzysztof 68

• 1 month later...
  • 1 month later...

Mam już wgraną wersję dla Androida 12 13.0.2.0.SGKMIXM. Dostałem informację o aktualizacji do wersji 13.0.5.0.SGKMIXM. Jak przeprowadzić aktualizację aby nic nie usunąć? Nie mam TWRP. Wywala błąd, że aktualizacja nie odpowiada przy próbie automatycznego wgrania.

Screenshot_2022-11-14-12-58-20-195_com.android.updater.jpg

Screenshot_2022-11-14-12-58-10-564_com.android.updater.jpg

Dnia 15.08.2022 o 08:37, donko0 napisał:

a tak z ciekawości...czym się różni tak na prawdę android 11 od android 12? Są jakieś odczuwalne różnice ?

Nie działają płatności NFC przez Google Play. Musisz mieć wgraną aplikację banku i przez nią bezpośrednio płacić jak włączysz NFC, a nie przez Google Pay. Dodatkowo sugeruję ustawić aplikację banku, aby była cały czas uruchamiana w tle przy włączeniu telefonu. Mam nadzieję, że usuną ten błąd przy następnej wersji ROM-u.