Jump to content

Xiaomi 11T Pro - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.6.0.SKDMIXM - Android 12

Recommended Posts

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V13.0.6.0.SKDMIXM_v13-12.zip/download

Link do działającego TWRP, które trzeba uruchomić w celu wgrania aktualizacji (po jej wgraniu będzie ono już w systemie): https://dl.akr-developers.com/?file=skkk/TWRP/A12/v3.8.3_A12/[BOOT]3.6.2_12-Xiaomi11TPro_v3.8.3_A12-vili-skkk_4b44fe2a.img

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Wczoraj wgrywałem twrp ale niestety cały czas mam to od miui . Instalacja twrp w fastboot niby pokazuje że jest ok a ekran jest czarny i nic się nie dzieje.

Edited by biglou

Uruchamiacie TWRP z linku w fastboocie (komenda fastboot boot nazwa.img). Potem po uruchomieniu TWRP już wgrywacie normalnie soft, w którym powinno być już zaimplementowane TWRP (sprawdźcie dla pewności po instalacji).

Edited by Kacper Skrzypek
  • Like 1

Witam
Na razie wszystko działa. Trzeba zrobić tak jak powiedział Kacper czyli fastboot boot nazwarecvery.img. Ja zawsze zmieniam na twrp i tyle.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka

@Arly77
A zostało Ci TWRP po wgraniu romu? Ja na wszelki wypadek zrobiłem dodatkowo tak jak w punkcie 3 na obrazku, który zamieściłem wcześniej. Rom się wgrał bez problemu, TWRP zostało, magiska nie wgrywałem.

Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro

To ciekawe c,o jest u mnie nie tak.Po wpisaniu fastboot devices terminal pokazuje urządzenie .  Po wpisaniu komendy ,, fastboot boot twrp.img,, do wgrania twrp znika napis fastboot, przez ułamek sekundy miga logo Miui i telefon staje na czarnym ekranie. Próbowałem już chyba wszystkiego. Twrp ściągałem od nowa że 100 razy i nic. Staje na czarnym ekranie. Czekałem nawet godzinę i nic. Następnie wpisuje fastboot reboot i telefon się restartuje. I tyle . Ręce opadają . Nie wiem co robię nie tak. 

pomysły mi się skończyły. wgrywałem ********** twrp z milion razy na pięciu kablach i wszystkich portach usb, z debugowaniem i bez, i ciągle to samo. wpisuję fastboot boot twrp.img(tak mam zmienioną nazwę pliku) klikam enter i terminal pokazuje

downloading ok , booting ok , finished

i dalej nic się nie dzieje  czarny ekran.

Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok. problem rozwiązany. Jak się okazało windows 11 prawdopodobnie był problemem. Na 10-tce poszło za pierwszym razem.

Edited by biglou

U mnie TWRP zainstalowało się bez pierdnięcia, poszło Advanced -> Flash current TWRP. Zrobiłem reboot do systemu, wrzuciłem obraz romu. Po powrocie do TWRP - normalna instalacja jakich setki się robiło i zonk: Failed to mount /system_root , system_ext i product. 

Coś jeszcze trzeba w TWRP poustawiać? 

EDIT: po uruchomieniu aktualizacji w TWRP z poziomu aplikacji Aktualizacje - poszło bez problemu :) Dziwne :) 

Edited by Pyrosh

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...