Kacper Skrzypek Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V13.0.6.0.SKDMIXM_v13-12.zip/download Link do działającego TWRP, które trzeba uruchomić w celu wgrania aktualizacji (po jej wgraniu będzie ono już w systemie): https://dl.akr-developers.com/?file=skkk/TWRP/A12/v3.8.3_A12/[BOOT]3.6.2_12-Xiaomi11TPro_v3.8.3_A12-vili-skkk_4b44fe2a.img Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 Nie rozumiem. Czyli nie aktualizujemy już przez fastboot? Jak dokładnie zaktualizować system z użyciem tego TWRP? Proszę o procedurę. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
biglou Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 (edited) Wczoraj wgrywałem twrp ale niestety cały czas mam to od miui . Instalacja twrp w fastboot niby pokazuje że jest ok a ekran jest czarny i nic się nie dzieje. Edited July 23, 2022 by biglou Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 Zdaje się, że z poziomu fastboot TWRP jest instalowane tymczasowo. Jeśli dobrze rozumiem, to trzeba TWRP jeszcze raz wgrać z poziomu TWRP tymczasowego. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 23, 2022 Author Share Posted July 23, 2022 (edited) Uruchamiacie TWRP z linku w fastboocie (komenda fastboot boot nazwa.img). Potem po uruchomieniu TWRP już wgrywacie normalnie soft, w którym powinno być już zaimplementowane TWRP (sprawdźcie dla pewności po instalacji). Edited July 23, 2022 by Kacper Skrzypek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
biglou Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 A co jeśli twrp się nie uruchamia, tylko jest czarny ekran? Link to comment Share on other sites More sharing options...
biglou Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 (edited) Dajcie znać jak komuś się uda uruchomić twrp. Ja się póki co poddaje. Edited July 23, 2022 by biglou Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdcom Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 dlaczego normalnie nie aktualizujesz? Jeżeli nie masz aktualizacji przełącz region na Szwajcaria. Ja tam miałem po przełączeniu natychmiast pojawiła się aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 24, 2022 Author Share Posted July 24, 2022 Bo to wątek poświęcony modyfikacji xiaomi.eu, a nie Globalowi, na którym się opiera? I regiony są tu bez znaczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
biglou Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 No i co z tą aktualizacją? Udało się komuś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 WitamNa razie wszystko działa. Trzeba zrobić tak jak powiedział Kacper czyli fastboot boot nazwarecvery.img. Ja zawsze zmieniam na twrp i tyle.Pozdrawiam Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 @Arly77A zostało Ci TWRP po wgraniu romu? Ja na wszelki wypadek zrobiłem dodatkowo tak jak w punkcie 3 na obrazku, który zamieściłem wcześniej. Rom się wgrał bez problemu, TWRP zostało, magiska nie wgrywałem. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
biglou Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 To ciekawe c,o jest u mnie nie tak.Po wpisaniu fastboot devices terminal pokazuje urządzenie . Po wpisaniu komendy ,, fastboot boot twrp.img,, do wgrania twrp znika napis fastboot, przez ułamek sekundy miga logo Miui i telefon staje na czarnym ekranie. Próbowałem już chyba wszystkiego. Twrp ściągałem od nowa że 100 razy i nic. Staje na czarnym ekranie. Czekałem nawet godzinę i nic. Następnie wpisuje fastboot reboot i telefon się restartuje. I tyle . Ręce opadają . Nie wiem co robię nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Tak TWRP zostało.Pozdrawiam serdecznie Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
biglou Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 (edited) pomysły mi się skończyły. wgrywałem ********** twrp z milion razy na pięciu kablach i wszystkich portach usb, z debugowaniem i bez, i ciągle to samo. wpisuję fastboot boot twrp.img(tak mam zmienioną nazwę pliku) klikam enter i terminal pokazuje downloading ok , booting ok , finished i dalej nic się nie dzieje czarny ekran. Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ok. problem rozwiązany. Jak się okazało windows 11 prawdopodobnie był problemem. Na 10-tce poszło za pierwszym razem. Edited July 25, 2022 by biglou Link to comment Share on other sites More sharing options...
biglou Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Zauważyłem że od aktualizacji ,,czujnik zbliżeniowy" zaczął działać prawidłowo. Ktoś zauważył? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daromir Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Tutaj dokładny opis instalacji najnowszej aktualizacji dla Xiaomi M11T PRO. https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-xiaomi-11t-pro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrosh Posted July 28, 2022 Share Posted July 28, 2022 (edited) U mnie TWRP zainstalowało się bez pierdnięcia, poszło Advanced -> Flash current TWRP. Zrobiłem reboot do systemu, wrzuciłem obraz romu. Po powrocie do TWRP - normalna instalacja jakich setki się robiło i zonk: Failed to mount /system_root , system_ext i product. Coś jeszcze trzeba w TWRP poustawiać? EDIT: po uruchomieniu aktualizacji w TWRP z poziomu aplikacji Aktualizacje - poszło bez problemu Dziwne Edited July 28, 2022 by Pyrosh Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted August 5, 2022 Share Posted August 5, 2022 Pojawił się update TWRP https://dl.akr-developers.com/?search=11tpro https://androidfilehost.com/?w=files&flid=324404 Ktoś może zna etapy jak zrobić aktualizację jeżeli jest już poprzednia wersja TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 5, 2022 Author Share Posted August 5, 2022 Uruchamiasz sobie nowe TWRP z fastboota, a potem Advanced > Flash current TWRP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motedus Posted August 25, 2022 Share Posted August 25, 2022 Dla pewności. Rozumiem że jeśli teraz mam 13.0.2.0.SKDMIXM - Android 12 które wgrywałem przez fastboot a teraz wgram 13.0.6.0.SKDMIXM - Android 12 przez twrp to mi się zaktualizuje telefon bez przywracania do ustawień początkowych i kasowania danych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 25, 2022 Author Share Posted August 25, 2022 Dokładnie tak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldenFire Posted September 4, 2022 Share Posted September 4, 2022 (edited) dlaczego w TWRP nie działa mi dotyk? EDIT Ogarnąłem przez przypadek nie to twrp zainstalowałem miałem 2 na dysku Edited September 4, 2022 by GoldenFire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 WitamCoś wiadomo na temat nowej wersji miui? Już prawie 3 miesiące minęły od ostatniej aktualizacji...Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Jest już 13.0.7 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V13.0.7.0.SKDMIXM_v13-12.zip/downloadWysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Ooo. Musieli przed chwilą udostępnić bo około godzinę temu sprawdzałem i nic nie było. Dziękuję za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts