Kacper Skrzypek Posted July 17, 2022 Share Posted July 17, 2022 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 Pro (nazwa kodowa: vayu). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_POCOX3Pro_V13.0.5.0.SJUMIXM_v13-12.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk22 Posted July 17, 2022 Share Posted July 17, 2022 (edited) A jak ten rom zainstalować? Wcześniej był innym sposób bo nie było twrp. Czyżby pojawiło się twrp działające? Już wiem nie jest to wersja fastboot. Edited July 17, 2022 by Patryk22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 17, 2022 Author Share Posted July 17, 2022 Tak, TWRP jest. https://www.pling.com/p/1833617/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 11 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Tak, TWRP jest. https://www.pling.com/p/1833617/ Czy ta wersję trzeba wgrać przez kompa?chodzi czy jest możliwość aktualizacji z poziomu telefonu mając starsza wersję TWRP i jaka w razie czego wybrać partycje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 18, 2022 Author Share Posted July 18, 2022 Możesz przez komputer, możesz na telefonie o ile pamięć wykrywa Ci poprawnie - to nie powinno mieć znaczenia (w menu Install wybierasz Install Image). Oczywiście partycja recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 ok po instalacji TWRP niewiem dlaczego nie chce dzialac bluetooth Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekmacku1988 Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 Wszystko dziala ok. mi band 5 , bluetooth z samochodem etc. Ciekawe jak bateria. To mnie najbardziej interesuje. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajavor Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 (edited) @piotrplawecki TWRP Nebrassy nie potrafi odszyfrować partycji na Android11, przez to też miałem błędy BT. Jak zaktualizujesz do MIUI13, to będzie ok. Ja zrobiłem to tak mając MIUI12 i twrp-3.6.2_11-0-vayu-TeamWin: 1. Wgranie twrp-3.6.2_12-0-vayu-Nebrassy bezpośrednio z poziomu starego TWRP. 2. Wejście do nowego TWRP. Na ekranie odblokowania hasłem w TWRP wybieramy ANULUJ bo i tak nie rozpoznaje prawidłowego hasła. 3. Zainstalowanie z poziomu TWRP najnowszego romu MIUI13 przez pendrive podłączony przez usb-otg. Edited July 19, 2022 by ajavor Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 2 godziny temu, ajavor napisał: @piotrplawecki TWRP Nebrassy nie potrafi odszyfrować partycji na Android11, przez to też miałem błędy BT. Jak zaktualizujesz do MIUI13, to będzie ok. Ja zrobiłem to tak mając MIUI12 i twrp-3.6.2_11-0-vayu-TeamWin: 1. Wgranie twrp-3.6.2_12-0-vayu-Nebrassy bezpośrednio z poziomu starego TWRP. 2. Wejście do nowego TWRP. Na ekranie odblokowania hasłem w TWRP wybieramy ANULUJ bo i tak nie rozpoznaje prawidłowego hasła. 3. Zainstalowanie z poziomu TWRP najnowszego romu MIUI13 przez pendrive podłączony przez usb-otg. Właśnie do tego doszedłem wczoraj po instalacji. Myślałem że coś nie tak bo nie zrobiłem czyszczenia. A jak zrobiłem to zostały tylko pliki i zdjęcia reszczta poszła cóż instalacja na nowo wszystkiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irasty Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 A da się żeby na przyszłość romy były w wersji fastboot, tak jak poprzednie? Super się wgrywało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 @Irasty ROMy w wersji fasboot wydawane są tylko dla urządzeń nieposiadających TWRP w danym momencie. Jeśli Custom Recovery jest dostępne i działające, to ROMy wydawane są już w takiej postaci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 Witam właśnie znalazłem błąd nie wiem czy jest od początku miu 13 ale na 12 tego nie było. Więc błąd polega na klonowaniu aplikacji. Próbując klonowac aplikacje resetuje telefon, uruchamia się na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Mam pytanie napotkał ktoś problem z portfelem google? Chodzi o to że wywala błąd zabezpieczeń urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Na globalnym ROMie tego typu błędy się nie zdążają, natomiast tu niestety tak. Wszystko zależy od tego jak szybko ekipa upora się z płatnościami. Oczywiście są to sporadyczne przypadki, no ale się zdarzają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 4 godziny temu, adamski.ab napisał: Na globalnym ROMie tego typu błędy się nie zdążają Niestety też się zdarzają. RN11Pro5G z globalem EEA, zablokowanym bl (wyłączonymi opcjami programistycznymi) nie przechodzi SafetyNet test i nie można dodać kart bankowych do GooglePay. Chyba tak samo bliźniaczy Poco X4 Pro 5G, bo ma ten sam rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Mój syn ma POCO X4 i płatności działają bez problemu. Co Xiaomi to Xiaomi 😜 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 25, 2022 Author Share Posted July 25, 2022 Chyba POCO X4 Pro 5G, bo POCO X4 nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 18 minut temu, adamski.ab napisał: Mój syn ma POCO X4 i płatności działają bez problemu. Co Xiaomi to Xiaomi 😜 GooglePay? NFC realizowane przez aplikacje bankowe tak, przez GPay nie. Przynajmniej w RN11Pro5G. O takim samym problemie w X4Pro5G słyszałem, ale w tym nie sprawdzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodz Posted July 28, 2022 Share Posted July 28, 2022 W mi Wideo pojawiają mi się reklamy. Zaczęło się to już w poprzednim romie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 28, 2022 Author Share Posted July 28, 2022 Możesz wysłać jakieś zdjęcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodz Posted July 28, 2022 Share Posted July 28, 2022 Reklama pojawia się w sytuacji gdy wcisnę pauzę, żeby zrobić coś innego, a po 1-2 min wracam do aplikacji mi Wideo, aby dokończyć oglądanie, muszę zamknąć reklamę wideo i później druga obrazkową. Jak widać zasłania cały ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 28, 2022 Author Share Posted July 28, 2022 Dla pewności wejdź jeszcze w ustawienia aplikacji i sprawdź, czy nie zainstalowała się jakoś samoczynnie aktualizacja Mi Wideo. Możliwe, że tak właśnie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodz Posted July 30, 2022 Share Posted July 30, 2022 Mam taką wersję aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted August 22, 2022 Share Posted August 22, 2022 Czy jest możliwe zrobić roota na tym ROM-ie? Bo mi się nie udało co mnie mocno zaskoczyło Nie wiem czy coś źle zrobiłem czy się nie da? Wszelkie próby instalacji magiska przez TWRP zakończone niepowodzeniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts