tomekp Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 Dzien dobry, czy zna ktoś rozwiązanie na gubienie sieci przez telefon? telefon jest z sieci t-mobile, wszystko seryjne. Podczas rozmow jakosc jest bardzo słaba - czuc jakby caly czas gubil pakiety Czasem potrafi po prostu calkowicie stracic zasieg. Sprawdzalem APN - jest taki jak zaleca t mobile Resetowalem siec Roaming krajowy i miedzynarodowy odpalony Zmienialem na LTE, 3g i problem caly czas wystepuje. Wyglada to na jakis problem z softem, ale to najnowsza wersja. Miasto to Warszawa, poprzedni mi9 działa bez żadnych problemów. Zastanawiam sie czy oddac telefon czy da sie coś z tym zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 @tomekp Może to jednak wada hardware? Mój egzemplarz śmiga bez zarzutów w sieciach TMobile i Play. Obecnie jestem za granicą i też działa bez zarzutu. Jeszcze możesz sprawdzić kartę innej sieci dla porównania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekp Posted June 20, 2022 Author Share Posted June 20, 2022 (edited) Dziekuje za rade. Zmienilem slota karty SIM i jest zdecydowanie lepiej ( strony sie juz laduja), ale daleko jeszcze do prawidlowego funkcjonowania. Finalnie: - wymieniona karta sim na nowa (stara dzialala na poprzednim telefonie z LTE bez problemu) - wymienione etui (poprzednie mialo zapiecia magnesowe) Telefon teraz dziala normalnie, najwieksza roznice zrobila nowa karta SIM, magnesy w etui powodowały całkowitą utrate sieci. Problem rozwiązany. Edited June 21, 2022 by tomekp Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted August 3, 2022 Share Posted August 3, 2022 (edited) Mam podobnie, tzn: sieć lajtmobile: brak agregacji, przy czym lteA wskakuje czasami na kilka sekund, ale zaraz wraca na jedno pasmo i internet dziala kiepsko. Podobnie jest z kartą sim w sieci play. Nie działał mi też roaming danych na Słowacji, okresowo łącząc sie tylko poprzez 3g. Na Mi10 bylo wszystko ok. Zastanawiam się nad wymianą karty sim, ale skoro na drugiej karcie jest podobnie, to chyba nie ma sensu. Telefon kupiony w tradingshenzhen. Wg specyfikacji brakuje tylko B20, ale w sieci plus i tak nie funkcjonuje to pasmo. Edited August 3, 2022 by obtu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speed666 Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Poczytaj o moich perypetiach z 12X. Szkoda gadać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts