zbyszekBDG Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Witam wszystkich. Zakupiłem telewizor Xiaomi Mi LED TV P1 32 " (L32M6-6AEU). Mam w związku z tym kilka pytań odnośnie tego telewizora. 1. Jakiej pojemności dysk zewnętrzny można podłączyć pod gniazda USB żeby telewizor go widział i odtwarzał zapisane na nim filmy oraz zdjęcia ? 2. Jakiego rodzaju musi być ten dysk. Chodzi mi o to czy może to być dysk SSD czy HDD ? 3. Używam telefonu Xiaomi Redmi Note 8 Pro w celu udostępnienia internetu przez WIFI. Dlaczego po zaniku zasilania telewizor nie widzi mojego telefonu, który udostępnia internet przy częstotliwości 5 GHz. Przy 2,4 GHz jest dobrze. 4. Dlaczego przy odtwarzaniu przez USB raz mogę odtworzyć film, a gdy chcę go włączyć drugi raz pojawia się komunikat " ten format video nie jest obsługiwany". Dotyczy to filmów z rozszerzeniem .AVI i .MKV. Innych nie sprawdzałem. Dodam jeszcze, że telewizor był kilkukrotnie przywracany do ustawień fabrycznych, ale nie rozwiązało to żadnego z powyższych problemów. Na forach internetowych również nie znalazłem odpowiedzi. Pisałem również do Serwisu TV Xiaomi, ale tam również nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof 68 Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 (edited) Moze byc HDD i SSD, Ja mam Western Digital 500 GB SSD i nie mam zadnych problemow tak samo jak z podłaczeniem Xiaomi 11T PRO. A TV to Xiaomi P1 4S , 43 cale. MKV chodzi idealnie ale AVi nie odtwarza. Edited May 27, 2022 by Krzysztof 68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszekBDG Posted May 27, 2022 Author Share Posted May 27, 2022 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Na 5 GHz też Twój telefon nie ma problemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof 68 Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Nie żadnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 To Android TV, ściągnij sobie KODI i wszystko Ci odtworzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts