Jump to content

Xiaomi Mi Band 6 NFC - problem z weryfikacją dodanej karty w aplikacjach - proszę o pomoc.

michu93

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów,

piszę do Was z prośbą o pomoc. Posiadam opaskę Xiaomi Mi Band 6 NFC. Mam problem z aktywowaniem dodanej karty debetowej (o dziwo i rzekomo jest akceptowana przez Xiaomi) Mastercard z Banku Pocztowego. Na przemian zainstalowałem aplikację Zepp Life, potem ją odinstalowałem i zainstalowałem Mi Fitness, w obu przypadkach nie da się aktywować dodanej karty, na ekranie opaski również nie wyświetla się karta. Do posta dołączam zrzuty ekranu zarówno z Zepp Life jak i Mi Fitness. Chciałbym się Was zapytać co może robię nie tak albo co powinienem zrobić żeby to zadziałało, a może to jest wina opaski albo jeszcze czegoś innego? Dzwoniłem dzisiaj na infolinię Xiaomi, to powiedzieli żeby opisać problem w emailu i dołączyć zrzuty ekranu, po czym odpisali mi, że mogę przecież spróbować dodać kartę przez Curve. Zdziwiło mnie to, ponieważ mastercard i bank pocztowy współpracuje z Xiaomi, a ja kupując opaskę zwracałem na to uwagę, a poza tym dodawanie karty przez pośrednika mnie nie interesuje i nie wchodzi w grę.
Liczę na Waszą pomoc, może ktoś miał podobną sytuację i wie co zrobić. Z góry dziękuję za pomoc 🙂

P.S.: zapomniałem dodać, że oczywiście robiłem reset opaski do fabrycznych ustawień, wyczyściłem pamięć podręczną w aplikacji na telefonie itp. itd. , nic nie pomogło.

P.S. 2: Tak teraz wpadłem na pomysł, bo moje imię zawiera polskie znaki: Michał, ale nazwisko już jest bez polskich znaków, może to ma jakiś związek? Przy dodawaniu karty do aplikacji jako właściciela karty wpisałem imię z polskim znakiem, ale wyskoczył błąd i dałem "Michal", ale kartę dodało poprawnie, jest problem z aktywacją, więc już sam nie wiem....

zepp life karta.png

Mi fitness karta.jpg

• 4 months later...
  • 1 month later...

Chyba wiem czemu ja w AliorBanku nie mogłem płacić NFC a wina była złego ustawienia urządzenia zaufanego na stronie banku , nie wiem jak to jest w pocztowym ile można mieć zaufanych urządzeń do płacenia . Pocztowy zawsze mam problemy z wszystkim . Zalogujcie się na stronę i zobaczcie ile można dodać urządzeń zaufanych do konta