ziewoland Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 (edited) Cześć, za nic w świecie nie mogę sobie poradzić z synchro SMSów do chmury. Do tej pory jakoś nie sprawiało mi to problemu jednak, teraz, gdy chcę się przesiąść z 9 na 11 byłoby to bardzo przydatne. W mojej ocenie Mi Cloud ma wszystkie uprawnienia nadane. Synchro galerii, notatek, nagrań itd. działa prawidłowo. Nigdy nie bawiłem się w podmianę ROM'ów itp. Kombinowałem już w włączaniem/wyłączaniem WiFi, danych komórkowych. Na jednej aktywnej karcie SIM i na dwóch i ... nic nie pomaga Będę wdzięczny za wskazówki, ponieważ SMSy są mi potrzebne na nowym telefonie a nie chcę tego robić aplikacją "zewnętrzną". Być może ja po prostu coś źle robię ... https://youtube.com/shorts/K-OIYFXr-sw Edited May 23, 2022 by ziewoland "rozwiązany" ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Nie wiem Jak ty robisz ze nie chce ci zschrozizowac z chmury Jak podczas aktyacji masz mozliwosc a nawet Jak z tego nie skorzystasz to wschodzisz mi cloud odchaczasz I synchro,Sent from my 2201122C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Miałem ostatnio podobny problem z smsami i kontaktami .Reszta się synchronizował bez problemu.Co prawda używam wersji rozwojowej ale to powinno mieć znaczenia. W domu przez wifi w żaden sposób nie mogłem zrobić synchronizacji .Spróbowałem ponownie przez wifi w pracy i poszło .Od tamtej pory nie mam z tym już problemu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziewoland Posted May 7, 2022 Author Share Posted May 7, 2022 (edited) @skay77 chodzi o to, że po zahaczeniu (chęć włączenia obecnie wyłączone jak u Ciebie) komunikat o konieczności aktywacji, po czym nic się nie dzieje (nie ma żadnego sms'a, pop-up'a, czy czegokolwiek innego) efekt jest jak widać na filmiku (nie da się przekonać mi9 do wysłania sms'ów do chmury) zastanawiam się nad założeniem nowej chmury i przelogowaniu się do niej ... (może to będzie jakieś rozwiązanie - jak uważacie?) hm, a moze problemem jest jakaś blokada u operatora na "płatny sms" ... link do filmu: https://youtu.be/A-Iho3qbtLo Edited May 7, 2022 by ziewoland Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 7, 2022 Share Posted May 7, 2022 @ziewoland co do komunikatu o aktywację usługi to na globalu pewnie nadal występuje błąd, że musisz zmieniać język na angielski, bo inaczej nie puści smsa aktywacyjnego, a co do kwestii synchronizacji w mojej opinii wynika to z tego, że global używa apek google, więc nie puści smsów na chmurę xiaomi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziewoland Posted May 8, 2022 Author Share Posted May 8, 2022 @ZduneX25 co polecałbyś zrobić? zmienić na angielski i spróbować czy wgrywać jakiś (jaki?) soft od MIUI Polska? ukłony po pas :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 No chyba zmiana języka będzie zdecydowanie szybsza...Jak nie pomoże to wtedy stawiać ewentualnie inny rom.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziewoland Posted May 9, 2022 Author Share Posted May 9, 2022 Unfortunately, zmienilem jezyk na angielski (uk), jezyk wprowadzania tez. Zresetowalem nic. Aktywacja jednej czy dwoch kart nic nie zbiera. Mozliwe, ze zarowno play i plus blokuja w jakis sposob te smsy aktywacyjne. Zmienic oprogramowanie czy nowa chmura probowac? Pzdr M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 9, 2022 Share Posted May 9, 2022 A próbowałeś wylogować się z konta i ponownie zalogować? Może wtedy coś zaskoczy.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaEdit.Ewentualnie jeszcze, odpiąć fona od konta, restart fona i ponownie dodać fona do konta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 EN_US, nie UK, na tym zobacz i po zmianie języka uruchom ponownie telefon. Aktywacja sim powinna przejść, ale dla jasności to nie naprawi synchronizacji SMSów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziewoland Posted May 23, 2022 Author Share Posted May 23, 2022 No przyznam, jestem - geniusz nad geniuszem. Nie dawało mi to spać, uparłem, że musi się udać. 1) Zmiana języka na - angielski, USA nie pomogła. 2) Kombinować z ROMami nie chciałem, bo zawsze się bałem, że coś zepsuje. 3) Po datach i schrozinowanych rzeczach doszedłem, kiedy się "zesrało". Jak włożyłem jednocześnie 2 kartę SIM, potem ją na przemian wkładając i wyjmując. Do tego doszedł Xiamo Band dla którego stworzyłem "anonimowe" konto. No to co, odpinam konta, usuwam konta, tworzę nowe i jest gitara. Zamiast odłączyć zresetowałem sobie telefon do ustawień fabrycznych. WNIOSEK - rozwiązanie: 1) Spawdzić ile ma się kont Xiaomi 2) Scalić je 3) Odłączyć od telefonu 4) Zmienić jezyk i region na angielski i usa. To tak ku pamięci. Śmieje się z siebie przez złyl jednak takie problemy w nie-tanich telefonach to kpina. Miłego xD 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts