Jump to content

Bateria Mi Mix 2s

Falstafi

Recommended Posts

Cześć

Szukam baterii do mojego telefonu, co stanowi ogromy problem. Mam umiejętności i wymienię sam, ale trudno mi wybrać właściwą baterię.

Czy jest szansa na oryginał, taki jaki był w nowym telefonie. Czy taka bateria to oryginał? Czy data produkcji z 2021 jest możliwa dla telefonu kupionego w 2019?

https://allegro.pl/oferta/100-oryginalna-bateria-bm3b-xiaomi-mi-mix-2-12081782653

Jak wygląda sprawa z zamiennikami?

Czytałem o Nohonach, zbierają pozytywne opinie. Czy pracują stabilnie, trzymają dobrze? Ile czekałeś na paczkę z Ali? Nigdy tam nie kupowałem, czy muszę płacić cło, lub inne opłaty?

Na trzymanie baterii nie narzekam, co prawda podladowywuję telefon w pracy, ponieważ słucham muzyki przez głośnik bluetooth. Przy normalnym użytkowaniu podłączam telefon wieczorem. Z Ali nic nie zapłacisz podatku, jeśli wybierzesz wysyłkę Ciainiao albo Aliexpres shipping. U mnie była jakoś tak po około dwóch tygodniach.

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Zamówiłem Aliexpres shipping, kto realizuje paczkę i gdzie odbiorę?
W opcjach dostawy wybiera się sposób dostawy, czy np kurier, czy Paczkomat, jak kurier to może być InPost, poczta , przy grubszych rzeczach np DHL czy inna kurierka.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Przy innych opcjach dostawy, niż podałem, mogą Ci naliczyć dodatkowe opłaty.

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Odkąd wprowadzili pobieranie vatu, zrobiłem już z 15 zamówień, praktycznie wszystko na paczkomat ustawiałem, pomijając 3 zegarki które przyszły dhl-em i GLS, i żadnych dodatkowych opłat nie było.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Wybrałem baterię Nohon, przynajmniej wiem co dostaję, choć każdy wybrałby oryginała(gdyby na 100% był oryginał). Na allegro dużo podróbek, są aukcje za 170 czy 249, które są określane jako oryginały i mają świeże daty produkcji. Z kolei pisałem do oficjalnego serwisu, koszt wymiany to 300 zł(cena trochę zaporowa), ale baterie z 2018, bo jak mi napisali "trudno, żeby po tylu latach były nowsze". Trudno odróżnić co jest prawdą, a co nie.

Edited by Falstafi
Uściślenie tekstu

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
W dniu 31.05.2022 o 17:54, Falstafi napisał:

Bateria dziś do mnie dotarła, jeśli ktoś będzie zainteresowany, to za kilka dni napiszę jak się sprawuje.

IMG_20220531_174557.jpg

No oczywiście że czekamy na wrażenia z podmiany ogniwa.

• 2 weeks later...

Po ponad miesięcznym używaniu mogę w pełni polecić. Trzyma jak oryginalna, nie wyłącza się przy niskich wskaźnikach naładowania. Wymiana dość prosta, mnie to zajęło 20 minut. W programach pokazuje pojemność 3200, miernika nie posiadam. SOT 5-6 godzin, zależy co robię, gierczę, przeglądarka, twitter. Teraz mam SOT 3 godz i 49% baterii.

Ładuję zarówno wolną jak i szybką ładowarką.

Dość długo czekałem na przesyłkę ok 3 tyg.