Falstafi Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Cześć Szukam baterii do mojego telefonu, co stanowi ogromy problem. Mam umiejętności i wymienię sam, ale trudno mi wybrać właściwą baterię. Czy jest szansa na oryginał, taki jaki był w nowym telefonie. Czy taka bateria to oryginał? Czy data produkcji z 2021 jest możliwa dla telefonu kupionego w 2019? https://allegro.pl/oferta/100-oryginalna-bateria-bm3b-xiaomi-mi-mix-2-12081782653 Jak wygląda sprawa z zamiennikami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Ja kupiłem na Ali zamiennik Nohon i po trzech miesiącach użytkowania jest ok.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falstafi Posted May 6, 2022 Author Share Posted May 6, 2022 Czytałem o Nohonach, zbierają pozytywne opinie. Czy pracują stabilnie, trzymają dobrze? Ile czekałeś na paczkę z Ali? Nigdy tam nie kupowałem, czy muszę płacić cło, lub inne opłaty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Na trzymanie baterii nie narzekam, co prawda podladowywuję telefon w pracy, ponieważ słucham muzyki przez głośnik bluetooth. Przy normalnym użytkowaniu podłączam telefon wieczorem. Z Ali nic nie zapłacisz podatku, jeśli wybierzesz wysyłkę Ciainiao albo Aliexpres shipping. U mnie była jakoś tak po około dwóch tygodniach.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falstafi Posted May 6, 2022 Author Share Posted May 6, 2022 Zamówiłem Aliexpres shipping, kto realizuje paczkę i gdzie odbiorę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Przyjdzie Pocztą Polską.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Zamówiłem Aliexpres shipping, kto realizuje paczkę i gdzie odbiorę?W opcjach dostawy wybiera się sposób dostawy, czy np kurier, czy Paczkomat, jak kurier to może być InPost, poczta , przy grubszych rzeczach np DHL czy inna kurierka.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Przy innych opcjach dostawy, niż podałem, mogą Ci naliczyć dodatkowe opłaty.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Moj mi 2s wytrzymuje 1 dzien jako router , nie wiem wiem czy Dobry , raczej watpie ale dziala popmpa dziala , mi 10 tez I mi 12 pro tezSent from my 2201122C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 7, 2022 Share Posted May 7, 2022 Przy innych opcjach dostawy, niż podałem, mogą Ci naliczyć dodatkowe opłaty.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu TapatalkaOdkąd wprowadzili pobieranie vatu, zrobiłem już z 15 zamówień, praktycznie wszystko na paczkomat ustawiałem, pomijając 3 zegarki które przyszły dhl-em i GLS, i żadnych dodatkowych opłat nie było.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falstafi Posted May 10, 2022 Author Share Posted May 10, 2022 (edited) Wybrałem baterię Nohon, przynajmniej wiem co dostaję, choć każdy wybrałby oryginała(gdyby na 100% był oryginał). Na allegro dużo podróbek, są aukcje za 170 czy 249, które są określane jako oryginały i mają świeże daty produkcji. Z kolei pisałem do oficjalnego serwisu, koszt wymiany to 300 zł(cena trochę zaporowa), ale baterie z 2018, bo jak mi napisali "trudno, żeby po tylu latach były nowsze". Trudno odróżnić co jest prawdą, a co nie. Edited May 11, 2022 by Falstafi Uściślenie tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falstafi Posted May 31, 2022 Author Share Posted May 31, 2022 Bateria dziś do mnie dotarła, jeśli ktoś będzie zainteresowany, to za kilka dni napiszę jak się sprawuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted June 23, 2022 Share Posted June 23, 2022 W dniu 31.05.2022 o 17:54, Falstafi napisał: Bateria dziś do mnie dotarła, jeśli ktoś będzie zainteresowany, to za kilka dni napiszę jak się sprawuje. No oczywiście że czekamy na wrażenia z podmiany ogniwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falstafi Posted July 7, 2022 Author Share Posted July 7, 2022 Po ponad miesięcznym używaniu mogę w pełni polecić. Trzyma jak oryginalna, nie wyłącza się przy niskich wskaźnikach naładowania. Wymiana dość prosta, mnie to zajęło 20 minut. W programach pokazuje pojemność 3200, miernika nie posiadam. SOT 5-6 godzin, zależy co robię, gierczę, przeglądarka, twitter. Teraz mam SOT 3 godz i 49% baterii. Ładuję zarówno wolną jak i szybką ładowarką. Dość długo czekałem na przesyłkę ok 3 tyg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts