Jump to content

Mi11 zyskał oficjalne wydania Pixel Experience i Evolution X

Recommended Posts

Jeśli znudziło Was MIUI i chcieliście spróbować czegoś nowego to zapewne wiecie, że pod względem ilości custom ROMów nie jeśmy zbyt rozpieszczani. Aż do zeszłego tygodnia nie było niczego działającego na A12, a i A11 pozostawiał momentami wiele do życzenia.

Na szczęście posucha ta wreszcie odchodzi w niepamięć, gdyż w minioną środę wydano pierwsze stabilne odsłony Pixel Experience (oficjalna strona projektu) oraz Evolution X (oficjalna strona projektu). Ja osobiście wrzuciłem PE+ (czyli nieco podrasowana edycja, mająca więcej opcji personalizacyjnych) i póki co nie sprawia mi żadnych większych problemów, choć kilka pomniejszych niedoróbek wychwyciłem (chociażby strasznie jasne AoD).

Instalacja jest prosta, a i Magisk nie sprawia problemów - od siebie polecam :P

• 2 weeks later...

Aaa idelanie!  Masz już jakieś opinie? Z XDA wynika, że Evolution X dla Xiaomi Mi 11 jest na ten moment lepsze od Pixel Experience chociaż korci mnie wizja czystego PE rodem z Google Pixel :D 

W dniu 18.05.2022 o 14:43, zajec napisał:

Aaa idelanie!  Masz już jakieś opinie? Z XDA wynika, że Evolution X dla Xiaomi Mi 11 jest na ten moment lepsze od Pixel Experience chociaż korci mnie wizja czystego PE rodem z Google Pixel :D

Opinie? Działa lepiej niż MIUI 😜 Szybciej i mniej problematycznie, a przy tym jest łaskawszy dla baterii. Oczywiście ucierpiała na tym hmm funkcjonalność, ale coś za coś.

W sensie EvoX.

1 minutę temu, Antyhaker napisał:

😜

Edited by Antyhaker

• 1 month later...

Chciałbym spróbować czegoś innego bo miui już mi się przejadło. Myślę o Evolution x. Czy może ktoś po krótce opisać jak to zainstalować? Trzeba odblokować bootloadera? Wgrywamy wszystko przez fastboota, tak?

Edit:
Udało się bez problemu zainstalować system. Jak do tej pory jestem zadowolony, działa bardzo fajnie (Evo x)

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 5 months later...