Antyhaker Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Jeśli znudziło Was MIUI i chcieliście spróbować czegoś nowego to zapewne wiecie, że pod względem ilości custom ROMów nie jeśmy zbyt rozpieszczani. Aż do zeszłego tygodnia nie było niczego działającego na A12, a i A11 pozostawiał momentami wiele do życzenia. Na szczęście posucha ta wreszcie odchodzi w niepamięć, gdyż w minioną środę wydano pierwsze stabilne odsłony Pixel Experience (oficjalna strona projektu) oraz Evolution X (oficjalna strona projektu). Ja osobiście wrzuciłem PE+ (czyli nieco podrasowana edycja, mająca więcej opcji personalizacyjnych) i póki co nie sprawia mi żadnych większych problemów, choć kilka pomniejszych niedoróbek wychwyciłem (chociażby strasznie jasne AoD). Instalacja jest prosta, a i Magisk nie sprawia problemów - od siebie polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted May 18, 2022 Share Posted May 18, 2022 Aaa idelanie! Masz już jakieś opinie? Z XDA wynika, że Evolution X dla Xiaomi Mi 11 jest na ten moment lepsze od Pixel Experience chociaż korci mnie wizja czystego PE rodem z Google Pixel :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 20, 2022 Author Share Posted May 20, 2022 (edited) W dniu 18.05.2022 o 14:43, zajec napisał: Aaa idelanie! Masz już jakieś opinie? Z XDA wynika, że Evolution X dla Xiaomi Mi 11 jest na ten moment lepsze od Pixel Experience chociaż korci mnie wizja czystego PE rodem z Google Pixel Opinie? Działa lepiej niż MIUI 😜 Szybciej i mniej problematycznie, a przy tym jest łaskawszy dla baterii. Oczywiście ucierpiała na tym hmm funkcjonalność, ale coś za coś. W sensie EvoX. 1 minutę temu, Antyhaker napisał: 😜 Edited May 20, 2022 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 SparkOS VoltageOS Cherish OS itd potestowałem i fakt, MIUI w porównaniu do tych wariacji jest hm inne Czysty andek miodzio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 Chciałbym spróbować czegoś innego bo miui już mi się przejadło. Myślę o Evolution x. Czy może ktoś po krótce opisać jak to zainstalować? Trzeba odblokować bootloadera? Wgrywamy wszystko przez fastboota, tak?Edit:Udało się bez problemu zainstalować system. Jak do tej pory jestem zadowolony, działa bardzo fajnie (Evo x)Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted July 13, 2022 Share Posted July 13, 2022 Koledzy, a NFC i Google Pay działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crystal84 Posted July 13, 2022 Share Posted July 13, 2022 W tej chwili jestem na EEA ale miałem wcześniej evo x i bez problemu działało NFC i gpay, na PE też.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 13, 2022 Author Share Posted July 13, 2022 9 godzin temu, dudek napisał: Koledzy, a NFC i Google Pay działa? Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 Dzięki. Wskoczyłem na Evo X (na próbę) i zobacze jak działa bateria i ogólnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 Podpowiecie jak to wrzucić? Boot odblokowany, teraz mam muipolska wrzucone. GPS na nim mi nie działa a potrzebuję albo zejść na poprzednia wersję bez komputera albo coś nowego wrzucić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek73 Posted February 5 Share Posted February 5 Witam wszytkich, jaka jest dokladna instalacja PixelExperience A13, moze ktos opisac? na stronie jest tylko vendor_img nie widze boot.img. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts