Krzysztof 68 Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Jak w temacie : Dlaczego tak rzadko aktualizacje do XIAOMI 11T Pro? Do drugiego mojego Xiaomi 11 lite 5 G NE wychodzą co chwile a do tego modelu bardzo rzadko. Przepraszam za może głupie pytanie, ale od czego to zależy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Fakt, do Miui 13 miała być aktualizacja już w pierwszym kwartale tego roku a my wciąż czekamy. A ostatnią aktualizacje mam 12.5.6.0. Czy ktoś coś wie więcej na temat: kiedy 11T pro otrzyma Miui 13?Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof 68 Posted May 5, 2022 Author Share Posted May 5, 2022 (edited) @filipiak79 wiesz ja mam Miui.eu 13.0.3.0 więc nie mam co narzekać tylko moje czyste zainteresowanie, dlaczego jeden model ma co chwilę a drugi raz na 2 miesiące. A tak à propos ty nie masz zdjętego bootloadera ze masz wersję 12.5.6.0. ? Bo jak tak to moja sugestia odblokować i wgrać miui.eu/pl różnica kolosalna chwała Kacprowi i reszcie ekipy. Edited May 5, 2022 by Krzysztof 68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 @Krzysztof 68 tak mam global, nie zdjąłem bootloader, (dawno tego nie robiłem), choć może po zakończeniu gwarancji się skuszę, jeśli nie będzie problemów np z płatnościami (jeśli wogóle są?). A tak z ciekawości, subiektywnie co pochwalisz w europejskiej/polskiej wersji, co jest lepsze?Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof 68 Posted May 5, 2022 Author Share Posted May 5, 2022 Wiesz ja nie czekałem do końca gwarancji tylko jak przyszedł to po 168h już był ściągnięty bootloader. Dużo, za dużo, by wymieniać zmiany, ale przyznam ze mnie głównie chodziło o nagrywanie rozmów. A do starego softu i wyłączania bootloadera zawsze możesz wrócić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Już dawno jest aktualizacja do MIUI 13, w przypadku Global nawet trzy, a w przypadku EEA dwie. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Już dawno jest aktualizacja do MIUI 13, w przypadku Global nawet trzy, a w przypadku EEA dwie. Wysłane z mojego Xiaomi 11T ProTo dlaczego ja jeszcze nie otrzymałem, trzeba zmienić region czy co? U mnie to wygląda tak jak w załączniku Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Masz brandowany system od Orange. Zapytaj swojego operatora dlaczego nie wypuszcza aktualizacji.Wysłane z mojego Xiaomi 11T ProTo dlaczego ja jeszcze nie otrzymałem, trzeba zmienić region czy co? U mnie to wygląda tak jak w załączniku Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu TapatalkaWgraj czysty, niebrandowany system i będziesz miał aktualizacje jak inni prosto od Xiaomi a nie z opóźnieniem i śmieciowymi dodatkami od Orange. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Jak w temacie : Dlaczego tak rzadko aktualizacje do XIAOMI 11T Pro? Do drugiego mojego Xiaomi 11 lite 5 G NE wychodzą co chwile a do tego modelu bardzo rzadko. Przepraszam za może głupie pytanie, ale od czego to zależy?To chyba pytanie do Xiaomi a nie do innych użytkowników. Ci wiedzą tyle samo co Ty w tej kwestii. Można jedynie zgadywać. Może to na przykład dlatego, że 11 Lite NE jest bardziej popularny, więc Xiaomi w pierwszej kolejności dba o liczniejszą grupę swoich klientów. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
langolier Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Czy w przypadku 11T Pro nie działa metoda że zmianą regionu ? Ja mam 11T zmieniłem na Szwajcarię i od razu dostałem Miui 11.0.4 i Androida 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Czy w przypadku 11T Pro nie działa metoda że zmianą regionu ? Ja mam 11T zmieniłem na Szwajcarię i od razu dostałem Miui 11.0.4 i Androida 12.Działa, na niebrandowanych telefonach. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof 68 Posted May 5, 2022 Author Share Posted May 5, 2022 Ale nie ma się co bać ściągnąć bootloadera proste wystarczy skorzystać z tutoriala. A miui.eu jest o wiele fajniejsze niż te brandowane przez Orange softy. A Orange ma zawsze opóźnienie co najmniej o 4 miesiące. A że ja cały czas pisze o nagrywaniu rozmów to inna sprawa, można ściągnąć Rom Indonezja, ale po co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 Fakt nagrywanie rozmów dla mnie też ważne, teraz na globalu jest utrudnione a w przyszłości ma być wogóle wycofany z Miui. Chyba skorzystam jak będzie stabilne. DziękiWysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted May 7, 2022 Share Posted May 7, 2022 (edited) Od 2 tygodni mam 13.0.8 Global (zadziałał patent ze zmianą regionu) dlatego czekam na coś nowszego od miuipolska niż obecny 13.0.3. Bootloader oczywiście odblokowany. Nie wyobrażam sobie używania telefonów Xiaomi (od ok. 6 lat - 4 modele, obecnie 11T Pro) ze zwykłym softem a zwłaszcza apką dialer/SMS od Google Edited May 7, 2022 by fido70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted May 7, 2022 Share Posted May 7, 2022 Dzisiaj dostałem 13.0.4 global z poparawkami zabezpieczeń z kwietnia. Telefon tak się tnie że mam ochotę go wyrzucić przez okno Wysłane z mojego Mi 11T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted May 7, 2022 Share Posted May 7, 2022 Dzisiaj dostałem 13.0.4 global z poparawkami zabezpieczeń z kwietnia. Telefon tak się tnie że mam ochotę go wyrzucić przez okno Wysłane z mojego Mi 11T Pro przy użyciu TapatalkaNa xiaomi.eu opartym na 13.0.4 nic podobnego jeszcze nie zauważyłem. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted May 7, 2022 Share Posted May 7, 2022 "Na xiaomi.eu opartym na 13.0.4 nic podobnego jeszcze nie zauważyłem."A jak ze "słynnym" już czujnikiem zbliżeniowym? Poprawili?Pozdrawiam Wysłane z mojego 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 19 godzin temu, antykat napisał: Na xiaomi.eu opartym na 13.0.4 nic podobnego jeszcze nie zauważyłem. Czy działa nagrywanie filmów w stokowej apce? Czyszczenie nie pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 Czy działa nagrywanie filmów w stokowej apce? Czyszczenie nie pomaga.Działa normalnie. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 Przełączenie i zamrożenie kamery Link to comment Share on other sites More sharing options...
kniemcz Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Ktoś już dostał aktualizacje z Orange? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kniemcz Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Dzisiaj przyszło ech.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 U mnie to samo, może do do końca roku się doczekamy 13 Chyba dzisiaj złoże prośbę o odblokowanie bl. Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 Częstotliwość aktualizacji oraz tworzenie wyższych wersji brandowanych romów jest niezależna od samego Xiaomi.Operatorzy nie mają kadry która by potrafiła się tym zajmować w miarę na bieżąco. To i tak cud że chociaż wyszła poprawka samego bezpieczeństwa która defacto i tak mało co wnosi, bo największym zagrożeniem nie jest pakiet bezpieczeństwa a sam użytkownik sprzętu.Więc jak ktoś oczekuje częstszych aktualizacji i nowszych romów to pozostaje przejść na czysty soft.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
linuxozaurus Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 Mam Xiaomi 11 t z dystrybucji Xiaomi (sklep Xiaomi) i dobrze że nie wybrałam brandowanego np z Orange. Jak działa Miui 13 z Androidem na tym telefonie ? (Global) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof 68 Posted June 18, 2022 Author Share Posted June 18, 2022 linuxozaurus działa normalnie, proponuję zdjąc bootloader i zainstolowac miui.eu rom, zobaczysz jakiego telefon dostanie kopa a i funkcji wiecej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linuxozaurus Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 Z MiuiPolska nie korzystałam i nie chcę tracić gwarancji (kupiony w maju) Na razie bez aktualizacji ale chyba przejdę na Miui 13 z Androidem 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof 68 Posted June 18, 2022 Author Share Posted June 18, 2022 (edited) linuxozaurus ale nie tracisz gwarancji, w kazdej chwili mozesz zamknac kłodke czyli bootloader i wgrac orginalny soft a zreszta z tego co pamietam i panowie tu na forum pisali, skoro sama firma Xiaomi sie zgadza na odblokowanie bootloadera to nie tracisz gwarancji, a sama dla mnie opcja nagrywania rozmów w miui.eu/pl jest falna przynajmniej dla mnie bo mam duzo rozmów i biznesowych i innych i nie wszystko jest czlowiek w stanie zapamietac czy zanotowac a tak masz nagranie, a po drugie w razie jakiejs niewygodnej sytuacji masz dowód rozmowe, niby twierdza ze nie wolno nagrywac ale co zawsze slyszysz - rozmwowa jest nagrywana gdziekolwiek dzwonisz wiec skoro mnie nagrywają dlaczego ja mam tego nie robic - a jak chce kogos zgasic to zaraz na początku mówie ta rozmowa jest nagrywana i mam spokoj. Tak samo jak bez żadnych programów z google play - ustawilem sobie rozmowy tylko z ludzmi z listy kontaktow i teraz mam spokoj z rozmowami telemarketerów, reklam, ubezpieczen, banków. No i opcja wiadomosci google jest dla mnie najfajniejsza - dowiaduję sie duzo ciekawych rzeczy których z tego co pamietam w brandowanym sofcie nie ma. Zreszta wiekszosc osob mysle na forum jak kupuje smartfona Xiaomi to tylko czeka te 168h zeby zdjać blokade i wgrywa ciekawszy soft. Oczywiscie nikt nie zmusza , de gustibus........... Ale czemu w pełni nie wykorzystać mozliwosci smartfona. Tyle ze jak masz Xiaomi 11T bez Pro - to oczywiscie tego nie wgrasz bo tam jest inny procek nie wspierany. Jak juz kupowałas i to bez brandu w sklepie trzeba bylo wez wersje PRO ale czlowiek sie uczy na bledach ja tez najpiesz kupiłem ta pierwsza wersje ale za chwile zmieniłem. Edited June 18, 2022 by Krzysztof 68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
linuxozaurus Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 Nie myślałam wcale o tym aby wgrać MiuiPolska a wersja 11T Pro była za droga. U mnie gdzieś leży Xiaomi 8T wersja global (to już inny temat) Z innej beczki podobno jest inny sposób instalacji telefonów z Androidem 12 i Miui 13? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 Otwarcie BL nie powoduje utraty gwarancji, natomiast oddanie fona do serwisu z custom romem serwisy nie uznają gwarancji.A do serwisu najczęściej lądują niesprawne telefony więc w razie uszkodzonego wyświetlacza, czy portu USB może być ciężko wgrać stockowy ROM.Jeśli na ten fon jest rom Indonezja czy tajwan, (oba są legalne Xiaomi i mają nagrywanie) to wtedy nie ma żadnego ryzyka utraty gwarancji.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 @NetoperMi jakoś uznali gwarancje a miałem custom rom. Klawisze głośności miałem wymienione na innym telefonie. Nie sprawdzają romów. Mają naprawić, to co jest uwzględnione w adnotacji serwisowej. Co innego ich nie obchodzi. Tak samo kilka lat temu, płyta uwalona przez custom rom. Też wymienili całość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 @NetoperMi jakoś uznali gwarancje a miałem custom rom. Klawisze głośności miałem wymienione na innym telefonie. Nie sprawdzają romów. Mają naprawić, to co jest uwzględnione w adnotacji serwisowej. Co innego ich nie obchodzi. Tak samo kilka lat temu, płyta uwalona przez custom rom. Też wymienili całość.No to chwalić Boga trafiłeś na rozsądny serwis że wziął pod uwagę że rom jaki by nie był nie jest w stanie uszkodzić przycisków, Bo np jeśli chodzi o CCS to u nich nie ma przeproś.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
linuxozaurus Posted June 18, 2022 Share Posted June 18, 2022 @Krzysztof 68 nie planowałam zgrywania MiuiPolska . A myślałam o aktualizacji Globala na Miui 13 i Androida 12 . Właśnie sprawdziłam na serwerze Xiaomi jest Miui 13 dla Xiaomi 11T . Czemu z góry założyłeś że mam ochotę na MiuiPolska? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdcom Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 Witam jestem nowym użytkownikiem Xiaomi. Kupiłem nowy fabrycznie zapakowany telefon Xiaomi 11T PRO na którym jest android 11. Podpowiedzcie kiedy pojawi się dla mnie Android 12? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 Próbowałeś zmiany regionu?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 A telefon z jakiej dystrybucji? Gdzie go konkretnie kupiłeś? Zmiana regionu nie pomogła jak sugerował kolega wyżej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts