olutus Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Czy spotkał się już ktoś z niedziałającym android auto w xiaomi 12 pro. Moje poprzednie dwa telefony czyli 10 pro i 11 nie mają żadnego problemu z odpaleniem android auto na ekranie w moim citroenie. Natomiast 12 pro wogóle nie reaguje. Sposób połączenia mam ustawiony na transfer plików / android auto ale nic nie daje Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 1 godzinę temu, olutus napisał: Czy spotkał się już ktoś z niedziałającym android auto w xiaomi 12 pro. Jaki ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 11, 2022 Author Share Posted April 11, 2022 . Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Same shit. Dzisiaj wgrywam MIUIPolska, więc liczę na poprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 12, 2022 Author Share Posted April 12, 2022 U mnie po połączeniu kablem mrygnie na chwilę informacja że podłączono android auto ale znika zaraz i doopa. Wyczyściłem dane usług Google jak w necie polecają ale kiszka. Chyba trzeba zaczekać aż to poprawią. Wysłałem zgłoszenie do Xiaomi. Poprosili o więcej szczegółów. Opisałem i trzeba poczekać do kolejnej aktualizacji... Jeszcze sprawdzę na kablu nowym bo obecnie korzystam z kabla ponad rocznym ale nie jestem przekonany że to pomoże bo moje dwa poprzednie xiaomi normalnie działają z Android auto. Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
aydenero Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 U mnie teoretycznie działa, ale jest coś takiego...screen z supportu google, u mnie to samo tyle, że w języku polskim oczywiście. Niestety dolna część nigdy nie znika...ROM 13.0.10 GLOBAL Działa Android Auto u kogokolwiek z Xiaomi 12 Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 14, 2022 Author Share Posted April 14, 2022 To chyba jakiś globalny problem w 12 pro . Wysłałem video z nagranym problem że radio nie widzi kompatybilnego telefonu do supportu xiaomi i czekam aż coś odpiszą. Jak odpiszą napisze tutaj. Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 8 godzin temu, aydenero napisał: U mnie teoretycznie działa, ale jest coś takiego... Popsuli w tej wersji. Jest dostępna nowsza V13.0.14.0.SLBEUXM, jeśli jej nie masz - zmień region. Na Polskę jak zwykle nie puszczają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 14, 2022 Author Share Posted April 14, 2022 Mam właśnie tą wersję ściągniętą z regionu Szwajcaria. Nic nie pomogło. Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 15, 2022 Author Share Posted April 15, 2022 Odpisali. Zajmę się tym po świętach. Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
aydenero Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 Mi pomogła zmiana regionu na Wielka Brytanię - update i powrót do PL. Tak czy inaczej w moim przypadku olbrzymie problemy z dźwiękiem, ale to już w innym temacie. Telefon nie do użytku na chwilę obecną.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 17, 2022 Share Posted April 17, 2022 (edited) Zainstalowałem Xiaomi.eu stabilne i AA działa ale GMaps klatkuje. Jeszcze trochę pogrzebię i dam znać. [+] Zamula cały AA niestety. Irytujące ale działa xD Edited April 17, 2022 by rock'n'rolla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokomann Posted April 27, 2022 Share Posted April 27, 2022 (edited) Dnia 11.04.2022 o 19:12, olutus napisał: Czy spotkał się już ktoś z niedziałającym android auto w xiaomi 12 pro. Moje poprzednie dwa telefony czyli 10 pro i 11 nie mają żadnego problemu z odpaleniem android auto na ekranie w moim citroenie. Natomiast 12 pro wogóle nie reaguje. Sposób połączenia mam ustawiony na transfer plików / android auto ale nic nie daje Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Mam to samo tylko że Xiaomi 12 bez pro. Nie chcę się połączyć tylko ładuje telefon. Jak podłącze Samsunga to wszystko śmiga jak trzeba. Masz już może jakieś rozwiązanie na ten problem ? Pisałem do Xiaomi ale oczywiście oni umywają ręce i piszą mi że to wina auta mojego itd. Edited April 27, 2022 by Kokomann Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 27, 2022 Share Posted April 27, 2022 @Kokomann jedyne co mogę polecić to instalację MIUI Xiaomi.eu stable. Zamula ale działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 27, 2022 Share Posted April 27, 2022 Albo wgrac na chwile CN I zobaczyc czy dziala, jezeli oczywic odblokowany , ja nie pomoge Bo nie uzywam I jestem na chinskiej wersjiSent from my 2201122C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Dzisiaj miałem okazję podłączyć telefon pod system Opla i AA śmiga bardzo płynnie. Zamulenie występuje jak na razie jedynie w mojej KIA 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 ja też posiadam od miesiąca i nie mam problemu z działaniem AA w moim Formentorze, działa płynnie, na ten moment wersja Global wcześniej 13.0.14.0 obecnie 13.0.16.0 na obu wersjach brak problemów z płynnością czy brakiem połączenia, zastanawia mnie tylko kwestia czy ktoś może na Xiaomi.eu sprawdzić czy działa Fermata auto czy nie, oczywiście nie mówią o wersji playera z GP tylko o pełnej wersji z GitHuba. bo na Mi10 niestety na Globalu działało a na Xiaomi.eu czy to rozwojowej czy stable nie chciało Będę wdzięczny za odpowiedź, bo wersja Global mnie irytuje ale potrzebna mi Fermata i niestety jak nie zatrybi to muszę na Globalu zostać, chociaż od zawsze korzystam na swoich telefonach z romów Miui Polska i później Xiaomi,eu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Wczoraj zainstalowałem Android Auto 7.7.122004 i problem z brakiem płynności został rozwiązany! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted July 13, 2022 Share Posted July 13, 2022 czy ktoś z użytkowników Xiaomi 12 Pro próbował zainstalować Fermata Auto i sprawdzał czy jest dostępna w AA i czy działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted July 13, 2022 Share Posted July 13, 2022 25 minut temu, Kaudii napisał: czy ktoś z użytkowników Xiaomi 12 Pro próbował zainstalować Fermata Auto i sprawdzał czy jest dostępna w AA i czy działa? Daj link to sprawdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted July 14, 2022 Share Posted July 14, 2022 (edited) Zakładam @rock'n'rolla , że masz Rom Xiaomi.eu, bo na Global na pewno działa bo taki obecnie mam link do Fermata Auto : https://github.com/AndreyPavlenko/Fermata/releases link do instalatora : https://forum.xda-developers.com/attachments/kinginstaller_1-2-apk.5438719/ instalujesz to za pomocą tej aplikacji w telefonie, czyli najpierw ten instalator, potem restart telefonu następnie uruchamiasz instalator i wskazujesz plik z fermata auto, robisz instalację, po instalacji reset telefonu to teraz wejdź w ustawienia telefonu, znajdź Android auto, schodzisz ba sam dół,tam gdzie masz wersję AA klikaj tak długo aż pokaże ci się czy chcesz włączyć opcje programisty, zatwierdzasz kolejny etap to na samej górze masz po prawej trzy kropki, kliknij je i wejdź w ustawienia programisty, zaznacz wszystko jak u mnie na dołączonym screenie nie zapomnij o typie aplikacji po tych czynnościach wyjdź z ustawień programisty i wejdź w Dostosuj aplikacje w menu , tam powinna pojawić ci się na liście aplikacji również Fermata, jak na poniższym screenie Dziękuję za chęć pomocy i czekam na informację Edited July 14, 2022 by Kaudii Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted July 14, 2022 Share Posted July 14, 2022 (edited) @Kaudii mam Xiaomi.eu najnowszą wersję. Zainstalowałem aplikację i skonfigurowałem wg. Twojej instrukcji ale niestety Fermata nie pojawia mi się w "Dostosuj aplikacje w menu". Mimo wszystko apkę widać w ustawieniach programisty. Jutro sprawdzę czy odpala się w aucie. EDIT: doinstalowałem Auto control i widzę apkę. Jutro rano odpalę w aucie i dam znać. Edited July 14, 2022 by rock'n'rolla 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 @Kaudii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 @rock'n'rolla wygląda na to, że nie działa , to co masz na zdjęciu to podgląd z Fermata Controll, Fermata auto ma inny interfejs. Zapewne na liście aplikacji masz Fermata Control. Wieczorem dorzucę zdjęcie z AA z auta jak interfejs u mnie wygląda i listę aplikacji z fona Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 Godzinę temu, Kaudii napisał: @rock'n'rolla Zapewne na liście aplikacji masz Fermata Control. Wieczorem dorzucę zdjęcie z AA z auta jak interfejs u mnie wygląda i listę aplikacji z fona Tak, mam tylko Fermata Control. Niestety Fermata nie pojawia się na liście. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 czyli nie działa, nic w tej kwestii się nie zmieniło, to niestety nadal muszę zostać na wersji Global, może jak znajdę czas to zrobię te logi o które mnie jakiś czas temu prosił @Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted July 16, 2022 Share Posted July 16, 2022 @Kaudii a tak w ogóle do czego służy ta apka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 ja korzystam z niej np. do oglądania Youtube, filmów z telefonu, oczywiście na ekranie w samochodzie, nie muszę montować synowi dodatkowego ekranu z tyłu, bo może oglądać na tym 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rulo Posted Wednesday at 08:04 PM Share Posted Wednesday at 08:04 PM kupiłem sobie niedawno właśnie 12 pro, posiadam r-link 1 w renault i faktycznie na oryginalnym kablu z pudełka Android auto nie działa, ale znalazłem jakiś kabel firmy Blitzwolf i aa działa bez problemu zero przycięć, powiększonych okien, rozłączania, kabel z auchan firmy exc też działa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts