Karuska Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Witam. W grudniu zakupiłam nowy telefon Xiaomi redmi 10. Niestety dopiero 2 tyg temu zaczęłam z niego korzystać i zobaczyłam jak naprawdę działa 😬 Pomijając fakt że bateria przy takim średnio intensywnym ładowaniu trzyma jeden dzień (krócej niż moja 7 i 4) to jest masakra z ładowaniem. Pokazuje że ładuje ale trwa to wieczność. Powyżej 50 % wydaje się w miarę szybciej ale np. naładowanie z 20 % trwa z 3h. Zmienialam ładowarke z innego modelu i jest to samo. Chciałam zaktualizować system to też pokazuje że pobieranie informacji, aktualizacja i stoi w miejscu. Pomóżcie 😱 jak to baba nie znam się zbyt dobrze na tym, a zanim wybiorę się do sklepu z reklamacja to może da radę jakoś to ogarnąć 🙏 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmietankowySos Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 Oddaj do serwisu, coś musi być nie tak że tak długo ci się ładuje. Spróbuj ew. naładować do 100%, i zrobić restart telefonu, spróbuj wyczyścić też port ładowania, może zdążył się zabrudzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 Możesz zainstalować Accubattery lub podobny program i zobaczyć jakim prądem ładuje. Piszesz o oryginalnej ładowarce, a kabel też oryginalny. Próbowałaś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karuska Posted April 10, 2022 Author Share Posted April 10, 2022 W sumie nie próbowałam robić podmianki z kablami. Od godziny 11 robię aktulizacje systemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karuska Posted April 10, 2022 Author Share Posted April 10, 2022 Na mojej pokazuje mi ponad 3h ładowania, jak zmieniłam sam kabel to 1h 40 ale w takim tempie yo wątpię że nawet w 3h się naladuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 Szybkie ładowanie nie pójdzie na dowolnym kablu. Ale ten oryginalny chyba powinien być wystarczający, skoro w komplecie jest szybka ładowarka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karuska Posted April 10, 2022 Author Share Posted April 10, 2022 Na zmienionym kablu w niecałe 2h z 20 do 90 i wkoncu dokończyła się aktualizacja, zobaczę teraz jak znowu będę ladowala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts