szakal88 Posted April 7, 2022 Share Posted April 7, 2022 (edited) Cześć, podczas połączenia przychodzącego na zegarku zamiast nazwy kontaktu z książki pojawia mi się jedynie numer osoby dzwoniącej. Uprawnienia do Kontaktów są przyznane aplikacji Mi Fitness. A przy próbie oddzwonienia na zegarku normalnie jest wyświetlana nazwa kontaktu. Jakieś rozwiązanie? Edit: Kontakty muszą być zapisane bez prefiksu +48 i wówczas nazwa kontaktu wyświetla się poprawnie Edited April 7, 2022 by szakal88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 To nie kontakty mają być bez prefiksu, tylko Xiaomi powinno wydać aktualizację która to naprawia.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 Zaiste genialna porada, jak myślisz ile czasu to zajmie Xiaomi? A autor znalazł doraźne rozwiązanie z którego inni zapewne też skorzystają zanim Xiaomi sprawę ogarnie w tydzień? miesiąc? rok? a może się całkiem wypnie i nic nie zrobi.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil89 Posted April 16, 2022 Share Posted April 16, 2022 Cześć, mam ten sam problem, aczkolwiek u mnie to nie jest problem prefiksu... tzn wyświetlanie nazwy kontaktów jest "losowe" czyli raz się wyświetla a innym razem nie. Przeważnie jednak pojawia się sam numer telefonu, macie jakieś pomysły ? Czy pozostaje czekać na aktualizacje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted April 17, 2022 Author Share Posted April 17, 2022 U mnie też działa to losowo, ale nie znalazłem na razie rozwiązania, które by działało w 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil89 Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 więc pozostaje chyba tylko czekać na aktualizacje, no nic, mam nadzieje, że ogarną to w miarę szybko Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 @Netoper geniuszu, masz lepszy pomysł? Czy uważasz, że zegarek o wartości 1.000 zł nie powinien być jakoś wspierany przez producenta? Zawsze można pół książki telefonicznej "przerabiać" - a i tak zegarek wyświetla nazwy losowo, także i u mnie. Prefiks się bardzo przydaje, wyobraź sobie gdy dzwoni się do kogoś w PL zza granicy. To, że Xiaomi tnie w ch**a z klientami od dawna nie jest tajemnicą, bo wsparcie produktowe jest fatalne o czym już wprost zaczyna mówić cała społeczność "Mi". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 Twoich żali tutaj Xiaomi nie usłyszy, a nawet jakby jakimś cudem ktoś od nich to przeczytał to jak myślisz, jaka i jak szybko by była ich reakcja na problem autora tematu? Więc Twoja "porada" że to Xiaomi ma naprawić a nie właściciel zegarka ma szukać rozwiązania była zaiste "genialna" .A co do lepszego pomysłu, znając właśnie podejście Xiaomi to na pewno lepszym pomysłem jest szukanie na własną rękę rozwiązania niż liczyć na to co Ty napisałeś "genialnego"Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted May 13, 2022 Author Share Posted May 13, 2022 Kilka dni temu pojawiła się aktualizacja zegarka i jak na razie od jej wykonania zawsze wyświetla mi się już nazwa kontaktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts