Jump to content

Ekran nie wygasa przy uchu

Recommended Posts

Zakupilem 2 miesiace telefon i w sumie od poczatku uzytkowania mam ten problem - wersja to Poco F3 6/128 GB.

Za kazdym razem kiedy przykladam do ucha aparat w trakcie dzownieniania nie wygasza sie (lub robi to na chwile). W internecie szperajac znalazlem rozne zlote srodki jak kalibracja, specjalna aplikacja aczkolwiek nic nie pomoglo. Natrafilem na watek w ktorym byla informacja ze to jest wada tego aparatu i tego nie da sie naprawic. Czy spotkaliscie sie moze taka sytuacja?

Z góry dzięki za pomoc bo mam ochote wyrzucić ten telefon m.in. przez to 

Wada albo cecha, zależy jak na to spojrzymy. Telefon ma ultradźwiękowy czujnik zbliżeniowy i stąd takie jego działanie. Gdyby miał czujnik na podczerwień działało by to lepiej. Dlatego nie ma też opcji w menu przed przypadkowym użyciem w kieszeni. Musisz się z tym pogodzić.

• ZduneX25 changed the title to Ekran nie wygasa przy uchu
  • 6 months later...
Godzinę temu, mruczek66 napisał(a):

czy ktoś rozwiązał ten problem? telefon się nie wyłącza i często po rozmowie powłączane są różne rzeczy.

U mnie dzieje się tak na dialerze od Googla, na tym od Miuipolska nic się takiego nie dzieje

• 2 weeks later...

Gdyby komuś dalej było coś nie tak można do instalować aplikacje z Google Play o nazwie Gravity w sumie troszeczkę pożera baterii ale coś za coś włącza i wyłącza czujniki zbliżeniowe i takie tam inne że czy.