Kuba10000 Posted March 28 Share Posted March 28 Cześć zastanawiam się nad wgraniem miuipolska na moim Xiaomi 11T Pro. Jak wygląda aktualizacja aplikacji systemowych, tak samo jak na GLOBAL ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 28 Share Posted March 28 Nie. Aktualizacje idą wraz z aktualizacjami systemu, sam nie możesz ich zaktualizować póki nie odblokujesz tego odpowiednią komendą (ale wtedy nie zgłaszaj nam bugów z nimi związanych). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba10000 Posted March 28 Author Share Posted March 28 Czy aktualizacja OTA to aktualizacja z poziomu telefonu tak jak na "zwykłym sofcie" ? Czy wgrywając miuipolska będę musiał zawsze podłączać telefon do komputera i aktualizować go poprzez fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 28 Share Posted March 28 Tak dopóki recovery nie ogarnie wszystkiegoWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba10000 Posted March 28 Author Share Posted March 28 Czyli instalując aktualną wersję miuipolska powinienem też wgrać recovery i twrp? Doczytałem, że w nazwie pliku jest "fastboot" co za tym idzie chyba nie jest to wymagane? Jedynie odblokowanie bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 28 Share Posted March 28 Nie będziesz miał recovery to jak sflashujesz magisk albo jak zrobisz backup lub jak przejdziesz na customa hmm oczywiście aktualizacja przez fastbootWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 29 Share Posted March 29 Na razie nie musisz instalować TWRP. Tylko wgrywasz przez fastboot. Jeśli się pojawi jakieś działające TWRP i będziemy robić paczki pod recovery to wtedy trzeba będzie je zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba10000 Posted March 29 Author Share Posted March 29 Rozumiem że na tą chwilę nie powinno mnie interesować co napisał skay77 i mogę wgrać przez fastboot i mieć w pełni funkcjonalny system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 29 Share Posted March 29 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba10000 Posted March 29 Author Share Posted March 29 Dziękuje za rozwianie moich wątpliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts