Jump to content

Xiaomi TV Stick 4K, cichy dźwięk po HDMI

rob x

Recommended Posts

Jak rozwiązać problem cichego dźwięku po HDMI z tą przystawką? Dotyczy wielu apek (Netflix, HBO Max, YT itd).  Zanim zapytałem, poczytałem, przeprowadziłem liczne próby ustawień i wróciłem do fabrycznych, bo efektu nie było. Może ktoś podpowie, sprzedaje się tego całkiem dużo.

• ZduneX25 changed the title to Xiaomi TV Stick 4K, cichy dźwięk po HDMI

Mam TV Stick 4K i u mnie jest to samo - szczegolnie w HBO Max dzwiek jest strasznie cichy - moj soundbar mam podkrecony na maksa, a i tak glosnosc jest na styk komfortowego ogladania. Przypuszczam, że ten typ tak ma, ewentualnie można liczyć na jakieś poprawki w aktualizacjach, ale wątpię, że tak się stanie.

Bingo! Nie wiedziałem o tym, bo podczas konfiguracji od razu sparowałem pilot z soundbarem, dlatego sterował on od początku głośnością samego soundbara. Po odłączeniu go od pilota, mogłem zmienić głośność samego Sticka. Domyślnie była ona w połowie, stąd te problemy. Dzięki! 

Fajnie, że się wyjaśniło. U mnie mibox w ogóle nie potrafi sterować starym Panasoniciem, tyle co włączenie/wyłączenie miboxa po chwili włącza lub gasi telewizor (w 99/100 przypadków) także ja ustawiłem głośność telewizora, schowałem pilot od niego i wszystko idzie przez mi boxa. Trochę słaba jest na wieczór ta skokowa skala dźwięku, ale lepszego rozwiązania nie znalazłem.

• 2 weeks later...

Panowie, czy mogłabym prosić o instrukcję krok po kroku jak zwiększyć głośność samego sticka? Mam ten sam problem z dźwiękiem (stick podłączony do Tv) i niestety nie wiem jak to zrobić. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

W dniu 9.04.2022 o 20:27, Megi napisał:

Panowie, czy mogłabym prosić o instrukcję krok po kroku jak zwiększyć głośność samego sticka? Mam ten sam problem z dźwiękiem (stick podłączony do Tv) i niestety nie wiem jak to zrobić. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Jeśli masz włączone połączenie pilota że sprzętem zewnętrznym to wyłącz HDMI cec w opcjach mi sticka. I wtedy regulacja dźwięku sticka powinna działać pilotem od sticka

• 3 months later...
  • 2 weeks later...

Przytrzymaj strzałkę do góry i naciskaj volume + i wyświetli ci się głośność samego sticka
lub
użyj aplikacje google pilot i tam też masz przycisk odpowiedzialny na głośność

Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1

• 1 year later...

Przytrzymaj strzałkę do góry i naciskaj volume + i wyświetli ci się głośność samego sticka

Mistrzowska odpowiedź, za co bardzo dziękuję bo przez tydzień męczyłem się z problemem cichego dźwięku po HDMi a tu rozwiązanie okazuje się tak proste i zajmujące sekundę, teraz w ustawieniu sticka na max dźwięk jest nawet za głośny