stripper99 Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Mam dość nietypowy problem związany z odblokowaniem telefonu. Kupiłem uchwyt na rower do smartfona. Jest on skonstruowany tak, że telefon znajduje się za folią, a górna część ekranu jest zasłonięta przez materiał. Po włożeniu telefonu i wybudzeniu go dwuklikiem od razu gaśnie, nie mogę wprowadzić kodu do odblokowania. Na 99% jest to spowodowanie działaniem jakiegoś czujnika, który nie wykrywa światła i powoduje wyłączenie ekranu (prawdopodobnie chodzi o czujnik zbliżeniowy). Czy jest jakiś sposób aby wyłączyć ten czujnik? Grzebałem w ustawieniach, niestety nic nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Ustawienia/ekran blokady/przypadkowe użycie - Odznacz tę opcję i zobacz wtedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stripper99 Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 1 godzinę temu, fake4r napisał: Ustawienia/ekran blokady/przypadkowe użycie - Odznacz tę opcję i zobacz wtedy. niestety nie mam czegoś takiego telefon POCO X3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 a tryb kieszonkowy spróbuj wyłączyć/włączyć w szukajce w ustawieniach wpisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Dwuklikiem raczej nie odblokujesz przy zasłoniętej górnej części i chyba nie ma na to rady. Przyciskiem zasilania tak i powinno się dać wpisać kod lub hasło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stripper99 Posted March 22, 2022 Author Share Posted March 22, 2022 12 godzin temu, FromWP napisał: Dwuklikiem raczej nie odblokujesz przy zasłoniętej górnej części i chyba nie ma na to rady. Przyciskiem zasilania tak i powinno się dać wpisać kod lub hasło. a może jakiś custom rom? Problem właśnie w tym, że jak włożę telefon do futerału ciężko jest mi wcisnąć guzik. Dwuklikiem wybudzić i wpisać kod byłoby idealnie, no ale... szkoda, że takiej bzdety nie da się zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts