ukey Posted March 20, 2022 Share Posted March 20, 2022 Niestety dalej na Mi10T Lite mam problemy z "mapami". Po wybraniu trasy zaczyna wszystko strasznie przycinać. Problem przenosi się również na inne aplikacje, dopiero restart telefonu pomaga. Oczywiście do momentu uruchomienia map. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 20, 2022 Author Share Posted March 20, 2022 Możesz zrobić jakiś logcat z tego? Nie mogę tego u siebie zreprodukować, sprawdziłem przed chwilą wyznaczanie trasy/rozpoczynanie nawigacji. Działa wszystko OK do tej pory. https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 Problem z wyświetlaniem tylko jednej ikony powiadomień naprawiony, będzie OK w kolejnej wersji. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukey Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 13 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Możesz zrobić jakiś logcat z tego? Nie mogę tego u siebie zreprodukować, sprawdziłem przed chwilą wyznaczanie trasy/rozpoczynanie nawigacji. Działa wszystko OK do tej pory. https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/ Tu może być problem. Bo występuje to tylko podczas aktywnej nawigacji. Siedząc w domu nie ma problemów. Coś kombinowałem wczoraj z asystentem i niby aplikacja działa płynniej. Dam znać później czy wszystko już działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Czy w którejś z przyszłych aktualizacji będzie zmienione centrum funkcji na to z wersji global?Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Czy w którejś z przyszłych aktualizacji będzie zmienione centrum funkcji na to z wersji global?Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu TapatalkaO w sumie dobre pytanie, też chętnie się dowiem Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 To nie jest Centrum funkcji z wersji Global, tylko Centrum funkcji testowane w Chinach na ich chińskim Mi Community. To, że można je zainstalować na Globalu i nawet może chodzi, nie oznacza, że jest w pełni gotowe. Jak Xiaomi je wrzuci do ROM-ów, no to będzie u nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Ja miałem to centrum funkcji od razu zainstalowane na wersji europejskiej global. Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 Od razu, czyli? Nie mogło się pojawić wraz z aktualizacją, skoro nawet chińskie ROM-y nie mają tego w standardzie. Tak czy inaczej - póki nie ma w ROM-ach, nie będzie u nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Po zainstalowaniu miui 13 global stable pojawiła się aktualizacja tego centrum i miałem je do wyboru. Myślałem, że w każdej wersji Miui 13 jest to nowe centrum funkcji. Dzięki za wyjaśnienie i czekam cierpliwie na ten dodatek w Miui eu.Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trencz Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 Po zainstalowaniu aktualizacji pliki prywatne zostały uszkodzone. Kiepsko. POCO F3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 W jaki sposób uszkodziło pliki?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 (edited) 3 godziny temu, trencz napisał: Po zainstalowaniu aktualizacji pliki prywatne zostały uszkodzone. Kiepsko. POCO F3 ja wiele razy miałem problemy z wrzucaniem updatow - wywalalo w różnych miejscach - czasami z jakimiś błędami czasami po prostu wisiało w nieskończoność np na jakiejs paczce "super" - ale po którymś razie w końcu szło do końca i system zawsze wstawał - do tego nie zauważyłem żeby były jakieś problemy z zawartością czy aplikacjami - a spodziewałem się że coś może być nie tak ... ogólnie to nie bardzo mam koncepcję z czym te problemy przy wgrywaniu updatow są związane - z kabelkiem nie mam problemów - podłączane do różnych portów USB do tego odpalane na kilku różnych sterownikach i zawsze coś nie tak przykładowo - miałem problem z updatem - zmienialem sterownik chyba ze 3 razy i na którymś poszło bezproblemowo - myślę o temat rozwiązany fajnie - za tydzień wrzucam na tym samym kabelku i tym samym porcie USB ten sam sterownik - znowu wywaliło ... zobaczymy co będzie z kolejną wersja rozwojowa tak trochę się boje przyznam że w końcu nie uda się w ogóle wrzucić poprawnie żadnej wersji i nie będzie można w ogóle systemu odpalić .... mam nadzieję że nie ma takiej opcji ps. tak przy okazji zapytam - co jest takiego niezwykłego w tym centrum funkcji z postów powyżej? poza regulacja głośności w zasadzie przecież to to samo co jest teraz na naszych wersjach rozwojowych - a podejrzewam że na stabilnych również Edited March 22, 2022 by Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
trencz Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 2 godziny temu, Netoper napisał: W jaki sposób uszkodziło pliki? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Miałem kilka plików ukrytych i zaszyfrowanych (funkcja ukrywania plików po przesunięciu palcem z góry na dół w menadżerze plików). Można było je ukrywać i spowrotem przywracać do dowolnego folderu tak by były widoczne. Po ostatniej aktualizacji pliki są, ale nie można ich otworzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 Czy tylko u mnie nie da się wyłączyć odbicia lustrzanego w przednim aparacie? Zmiana położenia suwaka nic nie zmienia, nawet restart po przełączeniu nie wyłącza odbicia lustrzanego Sędnięte z MI 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 23, 2022 Author Share Posted March 23, 2022 Sprawdziłem u siebie przed momentem, wyłączenie działa. Ale mam już 22.3.22 i nieco nowsza wersję apki aparatu, także może tam gdzieś jest/był problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 W takim razie czekamy do czwartku.Sendnięte z Mi 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 Sprawdziłem u siebie przed momentem, wyłączenie działa. Ale mam już 22.3.22 i nieco nowsza wersję apki aparatu, także może tam gdzieś jest/był problem.Jakieś większe zmiany w aparacie w stosunku do 22.3.16?Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 23, 2022 Author Share Posted March 23, 2022 (edited) Poza mniejszym rozmiarem czcionki w wyborze trybu za wiele się raczej nie zmieniło (ale też nie wszystko widać przy normalnym użytkowaniu). Niestety problem z slow motion nadal występuje i nie wiemy, co go powoduje. edit: To raczej problem Xiaomi. Apka z 22.2.7 - wersji przed tym, jak zaczęliście zgłaszać z tym problemy - działa pod tym względem normalnie. Xiaomi zaktualizowało apkę w 22.2.17 i od tej pory jest to popsute. Ciekawe jest tylko to, że z tego co wiem nikt na chińskim ROM-ie nie zauważył problemu... Edited March 23, 2022 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Boratyński Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z dźwiękiem. Bardzo często nie odtwarza mi dźwięku na YouTube i innych. Na słuchawkach działa ok. Muszę zrestartować telefon i wtedy wszystko wraca do normy. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miui Master Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 U mnie wyświetla tylko stronę "Mi Fitness", nie mam info o przenoszeniu danych. Możliwe, że Mi Band 4, którego używam, nie jest w tym zakresie wspierany po prostu.Już ogarnięte prawdopodobnie to coś po stronie Xiaomi było dzisiaj spróbowałem i przenosi dane z mi fita tylko musiałem wyłączyć dnsa bo z nim nie działa a tydzień temu nawet po wyłączeniu go nie chciało działaćSent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiurakieta Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 (edited) Czy ktoś może ustawiał kartę medyczną w Mi fitness aby była widoczna na ekranie blokady? Niestety ale przycisk Ustawienia nic nie daje, a w uprawnieniach nie widzę aplikacji (chyba uprawnienia aplikacji systemowych są wyłączone?). Edited March 24, 2022 by Rysiurakieta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miui Master Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Nie mogę podłączyć mi banda 6 z poco f3 w mi fitness @Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 24, 2022 Author Share Posted March 24, 2022 Jaki masz ustawiony region w Mi Fitness? (o ile się da) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miui Master Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Jaki masz ustawiony region w Mi Fitness? (o ile się da)Na Polskę jest ustawiony zmieniałem na chiński niby działa ale jest mnóstwo "śmieci" i zegarek jest po chińsku chyba że się sam po jakimś czasie przestawiNa xiaomi.eu teraz tez widziałem że ktoś ma podobny problem region error Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts