Guest Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Cześć wszystkim, kilka dni temu kupiłem Redmi Note 10 Pro. Przeglądając internet natknąłem się na poradę, by zmienić region na Szwajcarię by szybciej otrzymać aktualizację, co też zrobiłem - faktycznie zadziałało, pojawiła się aktualizacja do MIUI 13 i Androida 12. Po zainstalowaniu okazało się, że ucierpiała wydajność, przy korzystaniu z telefonu zdarzają się chwilowe przycięcia, niektóre aplikacje mają problemy z wydajnością (np. gra Beatstar nie działa za dobrze, klawisze w grze nie lecą zbyt płynnie - z grą nie było problemu na kilkuletniej Moto G5s Plus). Chciałem wrócić do MIUI 12.5 i Androida 11, jednak nie udało mi się - utknąłem na odblokowaniu bootloadera, gdzie muszę czekać 168h by móc go odblokować i wgrać z powrotem starszą wersję. Wie ktoś, jak zlikwidować problem z wydajnością? Albo jak szybciej przywrócić starą wersję oprogramowania bez oczekiwania tygodnia na możliwość odblokowania bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Jak ci nie zależy na danych aplikacji to zrób format może pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 Niestety, po przywróceniu ustawień fabrycznych jest bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 (edited) Gdzieś na forum było opisane jak powrócić bez odblokowywania bodloadera ale nie potrafię znaleźć. Chodziło o zmianę nazwy plików może tobie uda się odszukać ten temat. Edited March 7, 2022 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 Udało się, przywróciłem MIUI 12.5 i wydajność wróciła do normy :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaNael Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 W dniu 9.03.2022 o 07:02, m_m napisał: Udało się, przywróciłem MIUI 12.5 i wydajność wróciła do normy :) A jak powróciłeś do MIUI 12.5??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts