Jump to content

POCO X3 Pro - MIUI 12 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 12.5.9.0.RJUMIXM - Android 11

Recommended Posts

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 Pro (nazwa kodowa: vayu).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_POCOX3Pro_V12.5.9.0.RJUMIXM_v12-11.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Działa dyktafon? Bo u mnie w wersji 12.5.7.0 nie działał, pokazywało cały czas że jakaś inna aplikacja korzysta z mikrofonu, chociaż żadna inna apka nie była uruchomiona.

A jestem w trakcie pobierania

Edited by BooZon

Nagrywanie rozmów prędzej też działało, od 12.5.3.0 bodajże. Ale powie mi ktoś jak po aktualizacji przywrócić działanie apek w 120Hz? No PoGo działa tylko w 60, i strasznie to denerwuje. A oprócz tego, nie działa mi wyświetlacz bezprzewodowy, ale to nie działa mi od początku tego telefonu,może jakiś workaround? Telewizor Philips, ze smartem

• 3 weeks later...

@Kacper Skrzypek chciałem Cie zapytac czy ta wersja jest legitna, bo w innym wątku na tym subforum o romach do x3, pisałeś że ta wersja jest wycofana z racji bootloopów i teraz nie wiem czy jak jutro bede odblokowywać bootloader to ją wgrywac czy nie, link widze poki co aktywny, wiec sam juz nie wiem co o tym sądzić.

drugie na szybko pytanko to chcialbym sie upewnic:

rozumiem ze jak odblokuje bootloader to mimo ze mam wersje EEA, to bede mogl wgrac poprzez twrp każdą wersję z koncowką romu MIXM czyli global ? 

pozdrawiam

3 godziny temu, blackbird napisał:

pisałeś że ta wersja jest wycofana z racji bootloopów

Bo była. Ale już nie jest, bo to ogarnęliśmy.

3 godziny temu, blackbird napisał:

rozumiem ze jak odblokuje bootloader to mimo ze mam wersje EEA, to bede mogl wgrac poprzez twrp każdą wersję z koncowką romu MIXM czyli global ? 

Tak. I każdą inną też, byle byłaby pod Twój telefon.

• 4 months later...

Cześć wszystkim. Jako posiadaczka X3 Pro na początku byłam zadowolona, mając EEA 12.0.5. Po kilku dniach okazuje się, że telefon trzeba restartować co kilka dni z powodu problemów z przewijaniem stron, itp. Przyszła aktualizacja do EEA 12.5.4. Jedno zniknęło, przyszło gorsze. Musiałam co 2 tygodnie średnio resetować telefon do fabrycznych, żeby mieć dobrą jakość połączeń przez BT, po prostu przełączało się na stałe na podstawową i koniec, nic nie pomagało.

Trafiłam na miuipolska i pomyślałam, że spróbuję sił i wybrałam tę wersję, jako możliwie najbardziej stabilną. No i tu kolejny zonk - muszę codziennie restartować telefon, inaczej nie łapie VoWiFI. NIe pomaga włącz wyłącz Wifi, tryb samolotowy. Konieczny restart. Już opadam z sił po prostu, pomóżcie bo nie mam pomysłów... ;(